Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ekleree

po jakim czasie od odstawienia tabl. zaszłyście w ciążę? czy któraś nie mogła?

Polecane posty

Gość ekleree

mam 23miesięczne dziecko i od roku biorę tabletki antykoncepcyjne. odstawiłam wczoraj i chcę odczekać 3miesiące i na przełomie grudnia/stycznia postarać się o drugie dziecko, żeby między dziećmi było ok.3lat różnicy. Czy któraś z Was np. nie mogła zajść? Boję się, że nam się nie uda...Ps. w pierwszą ciążę zaszłam od razu w pierwszym cyklu, czy ma to coś wspólnego z drugą czy może być inaczej?

Gość ja tabletki odstawilam
we wrzesniu a w grudniu bylam juz w ciazy:) teraz czekam bo juz na dniach mam rodzic

Gość ekleree
super, mam nadzieję, że mi też się szybko uda...brałam rok najpierw yaz, potem novynette, bo yaz mi nie służyły...

ja czekałam półtora roku po odstawieniu plastrów , ale odstawiłam w sumie ze względu na to, że źle na mnie działały hormony

Gość ekleree
ps. a nie bałyście, się, że zachodząc zaraz po odstawieniu będzie ciąża mnoga?:)

Gość ekleree
edyto, ja nie mogę tyle czekać, bo to już drugie dziecko i chcę, żeby się urodziło w 2012 roku i żeby między maluchami były 3lata różnicy:) poza tym za rok kończy mi się wychowawczy, więc nie planuję wracać do pracy tylko znów urodzić i potem dopiero wrócić jak drugie podrośnie

Ja bralam Harmonet 6 lat bez przerwy, odstawilam we wrzesniu 2009 i dalej nie moge zajsc w ciaze. ale czy przyczyna tego jest to ze bralam kiedys tabletki, nie wiem.

Ja bralam Yasmin przez ok1,5 roku bez przerwy i potem przez pol roku sie staralismy o dzidzie.Bardzo chcialam blizniaki bo nastepnej ciazy juz nie planuje(ze wzgledu na problemy zdrowotne w ciazy) no ale byl pojedynczy :)

Gość słuchaj róznie może być, czy
się bierze tabsy, czy nie, tego nie przewidzisz. nigdy nie stosowałam antykoncepcji hormonalnej. W wieku 24 lat zaszłam w pierwszą ciążę i ku naszej ogromnej radości od razu się udało - w 1 cyklu. Urodziłam synka. Póxniej stosowaliśmy najczęściej prezerwatywy, lub będąc zupełnie pod koniec cyklu nic (mam regularne cykle). Jak zaczęliśmy się starac o drugie dziecko, niestety nie wychodziło. Jako, że za pierwszym razem było tak gładko, od razu pomyslałam, że musi być coś nie tak i było. Rozregulowała mi się tarczyca i nie tylko. Zaczęłam się leczyć i udało się po kolejnych 3 cyklach, czyli za 7 razem.

Gość ssssssssssss
Hmm, odstawiłam tabletki po 7 latach, bo miałam zrobić dłuższą przerwę. Kochamy się z reguły bez zabezpieczenia i od 4 miesięcy nic. To znaczy, nie tyle, że się staramy, bo nie, ale jak już wpadniemy to nic złego się nie stanie. Czy to normalne według was?

Gość uuppppuupp
up, tez bym chetnie sie dowiedziala

pod koniec listopada odstawiłam Cilest, a na początku lutego udało się przy pierwszej próbie :) w międzyczasie prezerwatywy...

Gość hienka 23
Brałam jakieś 4 lata, odstawiłam na 1,5 roku w tym czasie stosunek przerywany, gdy podjęliśmy decyzję że chcemy dziecko udało się w pierwszym cyklu.

Gość mama jedynaka
Zaszłam w ciążę w II cyklu po odstawieniu, był to I cykl starań, 14 dc przy cyklach 28 dniowych, chłopak

ja odstawilam tablteki 20go któregos sierpnia ubiegłego roku, w ciąże wg usg zaszłam 5 wrzesnia, teraz mam 3 miesiecznego syna, tabletki brałam 6 lat, wpierw harmonet, pozniej yaz moja kolezanka brala 3 lata w ciąze zaszłą po roku, druga po dwóch latach, takze na zajscie w ciaze składa sie wiele czynników, ale od czego to sama nie wiem. Nie prowadziłam zdrowego trybu zycia, paliłam, piłam, duzo imprezowałam i zaszłam w ciaze po 2 tygodniach, a wyzej wymieniona kolezanka,ktora prowadziła przeciwny tryb zycia do mojego, zaszła po 2 latach..