Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co zrobic mam z nimi

dostalam 200 jajek co ugotowac by zuzyc jak najwiecej z nich

Polecane posty

Gość nie wiem co zrobic mam z nimi

?bo nie mam pojecia!! dostalam od znajomego rolnika za pomoc drobna, nie mial kasy to dal jajka. ja nie chcialam nic od niego. ale gosc honor ma. mam mala lodowke one sie nie mieszcza;/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość posprzedawaj po luziach
każdy chętnie kupi swojskie jajka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przychodzi mi do głowy tylko sękacz, tam z 60 trzeba dać :) Chyba można mrozić jajka, ale sprawdź. I ich świeżość też, no chyba , że to właściciel fermy kurzej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kiedyś jaja przechowywano
w dużych pojemnikach z solą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a może by tak mnrr
ajerkoniak zrobić :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fhwjfgjfhwgetf
dokladnie na sekacz potrzeba ok 60 jaj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie wiem co zrobic mam z nimi
nie chce sprzedawac bo nie mam komu nawet paste jajeczna? ale jak? sekacz jak sie robi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sadło-masło
zrób sobie diete jajeczną hihihi:P a tak na powaznie to upiecz jakies ciasto,zrób ajerkoniak,moze troche rozdaj znajomym/rodzinie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fjdfnninidfnidfndf
Quis ja poproszę przepis na kotlety :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kotlety z jajek 2 kajzerki pol szkl. mleka 8 jajek na twardo + 1 surowe duza cebula sol, pieprz, wegeta tarta bulka peczek kopru olej do smazenia. kajzerki namocz w mleku, odcisnij. jajka ugotuj na twardo i zetrzyj na tarce(najgrubsze oczka). dodaj kajzerki, surowe jajko, posiekany koper, przyprawy do smaku i starta cebule( jak do plackow ziemn.). wyrob starannie mase, formuj z niej niewielkie kotlety, obtaczaj w bulce tartej. smaz ze wszystkich stron. podawaj z pikantna surowka :) moja masa wyszla za rzadka i musialam dodac troche bulki tartej- chyba za slabo wycisnelam kajzerki :P:O smacznego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pasta to prosta sprawa gptujesz jajca na twardo, kroisz badz ubijasz ''ubijakiem do ziemniakow', co kto lubi, dodajesz drobno posiekana cebulke, zielona pietruszke, szczypiorek, majonze, musztarda, slodka papryka sol i pieprz. Dobra trez jest z dodatkiem drobno pokrojonego slonego sledzika, tylko wtedy daje wiecej cebulki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fjdfnninidfnidfndf
Dzięki Ouis, spróbuję na pewno.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja to robie na obiad. nie przepadam za miesem :O moje 1 kotlety jajeczne jadlam na studiach w barze mlecznym :P moj facet uwielbia jajka w sosie musztardowym :P:D mi jakos nie podpasowaly moze autorka tematu będzie zainteresowana :P:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ooo moj tez uwielbia :-) jajka w sobie musztardowym to potrawa ktora kojarzy mi sie z prlowskim przedszkolem, heheh :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hhhahaha dokladnie tak jak mowisz :P:D kilka tygodni temu wrocil z pracy i mowi- zrob mi jajka w sosie musztardowym takie jak w przedszkolu :D:P facet 30 lat na karku :P:P:P no i gotowalam :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to mi przychodzi do głowy
kotlety z jajek pasty jajeczne pieczen ala rzymska z jajkami w środku jajka w sosie musztardowym lub koperkowym jajka faszerowane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
heheheh to byly czasy, czloweik sie cieszyl z durnego jajka :-) a teraz dzieciakom nie tak latwo dogodzisz :-) jak widze jak wybredny jest moj maly brat to mi sie noz w kieszeni otwiera... fakt, jajka faszerowane to tez supoer pomysl, zasze szybko schidza i tez sa proste do zrobienia :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja robie taka przystaweczke, jajka gotuje na pol twardo, przekrajam na pol, ukladam na talerzyku i polewam sosem zrobionym z majonezu wymieszanego z drobno pokrjonym ogorkiem kiszonym, szynka i porem przyprawionym sola i pieprzem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a mi szkoda
faworki! do faworków chyba jakoś strasznie dużo jaj potrzeba

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Martynaxx
Jako, że posiadam status rolnika postanowiłem zacząć hodować zarobkowo zwierzęta. Szeroki inwentarz nie daje dużej możliwości zarobku. Postanowiłem się w czymś wyspecjalizować. Od dłuższego czasu na rynku systematycznie drożeje nabiał. W związku z tym postanowiłem zająć się hodowlą kur. http://wi.klodzko.pl/2018/03/08/kurza-ferma-sposobem-na-zarobek/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mama Dobra Rada
Jajka można zamrozić, najlepiej osobno żółtka i osobno białka w małych opisanych pojemnikach. Będziesz miała do rożnych potraw i pieczenia ciast takich, jakie lubisz i przygotujesz je kiedy będzie c***asowało. Z rozmrożonych białek można ubić pianę! Przeczytaj http://mama-dobra-rada.pl/rady-przechowywanie-swiezych-jaj-i-gotowanych/ Sękacz nie każdemu smakuje, jest z nim dużo pracy i możesz się rozczarować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×