Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lallalalalalalallaal

Jak piec w piekarniku gazowym? Wszystko spala się od dołu a góra surowa..

Polecane posty

Gość lallalalalalalallaal

Witajcie. Czy znacie jakieś metody na to, by dół się nie spalał na czarno a góra się zdążyła dopiec? Chcę teraz upiec rogaliki, ale boję się, że się spalą znów od dołu. Papier do pieczenia to za mało..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Natka Nadia 123
Trzeba dać grubszą warstwę (kilka wastw) papieru na dno

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Goya35...,
A w jakiej temperaturze pieczesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lallalalalalalallaal
W różnej temperaturze piekę. Czasem 170-180 stopni a czasem 210 (jeśli robię pizze). Pizza jeśli za długo jej nie potrzymam nie spala się. Ale jak raz zrobiłam w innym piekarniku - elektrycznym z termoobiegiem to była lepsza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja na dno piekarnika
położyłam dwie cegły-pomogło :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Goya35...,
Mój stary piekarnik robił podobnie ze ciasto od spodu było spieczone a wierzch jeszcze nawet nie zdązył sie przyrumienic.Sprobowałam zmniejszyc temperature i teraz jest ok np.jesli w przepisie było 180 stopni ja dawałam 150-160.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cie choroba :P
Goya35..., a czas pieczenia?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Goya35...,
Wydłużyłał trzykrotnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ło matko i córko jakie to zagm
aha, dzięki:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×