Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karilney

wypadanie włosów

Polecane posty

Gość Karilney

witam . ostatnio pofarbowalam sobie włosy szamponetką. zmyła sie i włosy zaczely mi wypadać wręcz garściami! :( stosuje seboradin niger (szampon) nic nie skutkuje.. nie wiem co robić! Poradźcie mi coś

jakis czas temu pomogly mi kapsulki revalid.teraz tez zamierzam isc po nie do apteki,bo po ciazy moje wlosy ... :O Tobie tez polecam te tabletki.wlosy zaczna odrastac,tylko trzeba systematycznosci,ale efety szybko widac.

Gość lsnieniejeziora
Hej mi tez troche wypadaly, glownie po wieczornej kapieli strasznie duzo znajdywalam w wannie. Najpierw probowalam ziolowych plukanek domowej roboty ale nie moglam zniesc ich zapachu, teraz mam szampon i lotion do wlosow wypadajacych z firmy cece. kiedys moja mama kupowala to na stoiskach fryzjerskich ale juz nie ma, sa tylko na stronie beslio Shop. szampon do codzienego stosowania a ten lotion nakladam tak raz na dwa mycia

Gość lolo b
Włosy mogą wypadać z różnych powodów. Jedną z możliwości jest stosowanie zbyt często produktów do farbowania włosów, czy do stylizacji. Inną możliwością jest niedostarczanie włosów odpowiednich ilości składników odżywczych. A trzeba wiedzieć, że włosy potrzebują budulca, a właściwym budulcem dla włosów są białka, a szczególnie aminokwasy siarkowe. Znajdziemy je np. w jajkach, ale i mięso i inne produkty pochodzenia zwierzęcego są ich pełne. W dzisiejszych czasach większość z nas zjada zbyt mało białek, a to z kolei przekłada się na kiepską kondycję włosów i kiepską kondycję w ogóle. Włosy potrzebują węglowodanów to podstawowe źródło energii, które umożliwia ich wzrost. Samo jednorazowe ukształtowanie włosa nie wystarczy, włosy kształtowane są stale a do tego potrzebują budulca, paliwa (węglowodanów) i innych dodatków tj. między innymi witamin i mikroelementów. A więcej informacji na temat wypadania włosów znajdziesz na http://wypadaniewlosow.edu.pl/2011/08/14/wypadanie-wlosow-%E2%80%93-leczenie-i-profilaktyka/