Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pigi

Usunięcie tatuażu - domowy sposob

Polecane posty

Mam pytanie czy znacie jakis w miarę skutrczny domowy sposob na usuniecie tatuazu. Wiem, ze mozna laserowo ale przy dwojce dzieci zawsze są ważniejsze wydatki.. moj tattoo po prostu mi sie znudzil, nie moge patrzec juz na niego :( Nie pytajcie się po co robilam, to bylo ponad 10 lt temu bylam mloda i glupa.

Domowym sposobem to chyba tylko papierem ściernym :P Odłóż na laser bo zrobisz sobie krzywdę a zdrowie chyba ważniejsze od pieniędzy

Gość koło zębate
mój kolega pumeksem sobie starł :O ma teraz wielka bliznę, ale po tatuażu zero śladu ;)

Gość hmm*hmm*
to ja juz bym wolala ten tatuaz zostawic niz z blizna chodzic

Gość Marylka O
Heja Szukam jakiegoś gabinetu, gdzie można laserowo w stolicy pozbyć się tatuażu. Wątek dość stary, ale może ktoś odpowie. Czekam z niecierpliwością. Ludzie z Żoliborza i okolic pomóżcie, proszę.

Gość gość
Tak po prawdzie to jest :) Tusz jest pod skóra, czasem można się do niego dostać (np. jeśli ktoś się skaleczy/otrze skórę i robi się strup może się zdarzyć, że tusz "wypada" i po zagojeniu rany w tatuażu jest ubytek). Tym sposobem można milimetr po milimetrze usunąć cały tusz, ale po pierwsze zostaje blizna, a po drugie nie oszukujmy się : nie masz tyle jaj żeby sama przeprowadzić na sobie taki zabieg :). Laser jest też bolesny, ale krócej trwa i blizny nie są aż tak szkaradne (czasem są wręcz prawie niezauważalne).

Gość gość
Zdajesz sobie sprawę, że ten tusz jest na tyle głęboko, że zostanie blizna w kształcie tatuażu?

Gość gość
Oczywiście, że zostanie. Żeby tylko w kształcie tatuażu :) - najprawdopodobniej zostanie bezkształtna, nierównomierna plama. Ale na pewno taniej niż w salonie z laserem ;) i na wydatki zostanie.

Gość gość
zostanie na laserowe usuwanie blizny :P Miałam kiedyś tatuaż rozjaśniany laserem - bolało jak cholera, ale schodziło pięknie. Gdybym chciała to całkowicie bym go usunęła.

Gość gość
domowy sposób, wow, pierwsze słyszę, no chyba, że tobie autorko chodzi o te naklejanki z chipsów, może za długo nosiłaś? :p A na poważnie, tylko do profesjonalisty polecam się udać, ale to nie jest tak, że zejdzie po 1 zabiegu :) wszystko zależy od Twojej skóry- im jasniejsza, tym lepsza, ale i tak widać, zwykle to zajmuje z min 5 takich wizyt, aż do nawet 7 (za każdym razem płatne ofc), w zasadzie, to taki sam koszt jak przerobienie tatuażu, ja bym już wolała przerobić, bo dzisiaj można mieć takie cuda, że ho ho :)

Gość gość
Po 5 wizytach dalej będzie widoczny. Przyjmuje się, że około 10 jest potrzebne na całkowite usunięte. Jak jest duży i ciemny to jeszcze więcej.

Gość gość
domowym sposobem nie polecam.. lepiej udać się do Spa Mobilne Anna Urbaniak

Gość gość
Ponoc czosnkiem mozna. Kroimy na male plasterki, przykladamy na tatulaz owijamy folia i nosimy az skora zrobi sie czerwona. Kiedys kiedy laserow nie bylo ludzie w ten sposob radzili sobie z niechcianymi malunkami. Sama nie wiem czy to jest skuteczny sposob

Gość gość
Oczywiście, że nie - tatuaż jest głęboko w skórze. Starą metodą było albo wycinanie albo ścieranie skóry (np. papierem ściernym) co zostawiało paskudną, wielką bliznę. Tak usuwali tatuaże ludzie którzy chcieli się ich pozbyć przez znaczenie, a nie bo się rysunek znudził.

Dlatego warto dobrze zastanowić się w ogóle nad zrobieniem tatuaży. Nigdy mnie do czegoś takiego nie ciągnęło. Choćby właśnie dlatego, że często po latach gusta się zmieniają i coś, co podobało się za młodu potem może już w ogóle wyglądać beznadziejnie

Gość gość bibi
Z tego co mi wiadomo można go usunąć robi się to tak samo jak tatuaż tylko że zamiast tuszu jest kwasek cytrynowy a z tego co wiemy czym najlepiej domyc tusz jak się ubrudzimy

Gość gość
Tatuaż najlepiej usuwa się laserowo. Moja siostra usuwała dość duży (miała 6 zabiegów) w Klinice Krajewski laserem PicoSure. Minęło pół roku i nie ma po nim śladu.

Gość gość
Ile to kosztuje??

Gość gość
A czy ktos usuwal w Gorzowie salon Minobi ?

Gość gość
Ja tez polecam laser picosure w klinice dr. Krajewskiego. Ja usuwałam swój na Powiślu i udało mi się go pozbyć całkowicie.

Gość gość
Najlepiej odlozyc na usuwanie laserowe a w miedzyczasie mozesz uzywac kamuflazu, ktory zakryje tatuaz :)

Gość gość
Tatuaż jest dla słabych ludzi, którzy za wszelka cene chca zwrocic na siebie uwage a nie maja czym...

Gość gość
Mój znajomuy po odsiadce w więzieniu wypalał sobie tatuarz papierosem. A tatuarze więzienne są sporo głębiej niż te z wolności , teraz nie ma po nim śladu a był zrobiony na twarzy.

Gość gość
Ktoś już chyba wspominał - bardzo skuteczny w usuwaniu tatuażu jest laser picosure. Mój brat jest w trakcie usuwania (Klinika Krajewski), zostały mu jeszcze ze 2 sesje. tatuażu juz prawie nie widać!

Gość gość
/Domowy sposób - szczerze mówiąc to nie polecam, bo można sobie więcej szkód niż pożytku narobić, dlatego ja zdecydowałam pójść do profesjonalisty. Też w klinice krajewski, ktoś polecał mi kiedyś i rzeczywiście super, wzięłam znieczulenie. Nie było żadnych ran.

Gość gość
Sponsorowane posty o klinice Krajewski już sobie darujcie. Robicie to tak nachalnie, że aż kole w oczy i zamiast na serio polecać, właśnie mnie zniechęciliście.

Gość gość
ja usunęłam w klinice krajewski w warszawie. Ale mają też siedzibę w radomiu. Ja robiłam laserem Pisocure. Polecam, usunięty kolory tatuaż na zawsze :D