Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mubarak

Brak wspólnych zainteresowań z dziewczynami

Polecane posty

Gość mubarak

Witam, Ostatnio sobie uświadomiłem, że za sobą mam już 2 związki i żaden nie trwał długo. Uświadomiłem sobie,że z żadną z poznaną mi dziewczyn nie mam wspólnych zainteresowań. Interesuje się nowymi technologiami - telefony (smartfony), mobilne systemy operacyjne, systemy i sieci. Pracuję jako serwisant sprzętu komputerowego (laptopy głównie). Jestem zadowolony ze swojej pracy i zarobków. Mieszkam sam, mam samochód. Oprócz tego nie mam chyba żadnych zainteresowań.. sport mnie nie interesuje (nie mam nadwagi ani problemów zdrowotnych, zdrowo się odżywiam) a bynajmniej nie takich które mógłbym podzielić z potencjalną dziewczyną. W swoich związkach nie miałem w sumie o czym rozmawiać z dziewczynami.. Z pracy biorę sprzęt do domu i go naprawiam, mam swoje małe laboratorium i to wypełnia mój czas. Lubię to co robię ale.. .. trochę mi doskwiera samotność jak mam czas wolny.. ale nie mogę sobie ułożyć związku z dziewczyną która nie podziela moich pasji.. Dlaczego tak mało dziewczyn interesuje się informatyką i informatykami? Mit o brudnym i śmierdzącym informatyku już nie ma dawno racji bytu.. ja jak i moi koledzy nie jesteśmy tłuści, ubieramy się modnie.. a i tak płeć przeciwna ma nas gdzieś :(

Gość czy tobie sie cos... w mózgu
"Dlaczego tak mało dziewczyn interesuje się informatyką i informatykami? " ale czemu ma sie znac na tym?

Gość Grafik na etacie
Znasz ten dowcip? Rozmawia informatyk z grafikiem: -Klik -Klik :D

Gość jesteś upośledzonym
społecznie nerdem. Czas się z tym pogodzić i skonfrontować. Pójdź może do poradni zdrowia psychicznego. Parę lat terapii behawioralnej i może nauczą ciebie jak to się koegzystuje z ludźmi.

Gość tvims
Klik. A muzyki nie słuchasz? Filmów nie oglądasz? Książek nie czytasz? Na wycieczki nie jeździsz? Tylko grzebiesz w komputerkach i NIC więcej?

Gość asdasdsdsdsd
i co pewnie przeruchales te dziewczyny i kopnales w dupe tylko dlatego bo one nie lubily komputerow? co za pajac

Spotykałam się z więcej niż jednym informatykiem. Wiem, że są wśród Was całkiem przystojni faceci, normalni, fajni faceci.. ale nie oczekujcie, że będziemy z Wami siedzieć przy serwisowaniu kolejnego komputera. Naprawdę nie masz innych pasji? Może znajdź? Jest tyle rzeczy, które można robić? Gdzie jeździsz na wakacje, może tam? A może filmy, kino, rower, cokolwiek tak naprawdę. Nie musicie mieć wspólnego zawodu, ale jakieś pasje warto dzielić, bo inaczej w końcu ludzie się ze sobą nudzą. Piszesz, że masz czasem wolny czas.. to wypełnij go. Sport - jest tyle różnych dyscyplin, może znajdziesz coś dla siebie?

Gość czy tobie sie cos... w mózgu
"Parę lat terapii behawioralnej i może nauczą ciebie jak to się koegzystuje z ludźmi." po co? zeby stac sie takimi zaklamanymi dwulicowymi osobami jak oni?\ nie dziekuje :)

Gość mubarak
"jesteś upośledzonym społecznie nerdem. Czas się z tym pogodzić i skonfrontować. Pójdź może do poradni zdrowia psychicznego. Parę lat terapii behawioralnej i może nauczą ciebie jak to się koegzystuje z ludźmi." Pisząc takie rzeczy w takim tonie masz problemy ty - i to poważne zaburzenie osobowości. Na wakacje jeżdżę do Singapuru, tam mam braci. Filmy oglądam ale tylko to co leci na Discovery, National Geographic i BBC, muzyki słucham trance (rzadko kto tego słucha, często mylone z techno), książek nie czytam.. "i co pewnie przeruchales te dziewczyny" Nie kopnąłem ich w dupę, za porozumieniem stron się rozstaliśmy. Teraz jedna ma dziecko z niewiadomo kim i ten ktoś im płaci alimenty. Pasję inną.. mam licencję na pilota awionetki ale muszę badania odnowić, mam niespełnione marzenie zostania pilotem cywilnym.. Kino jest dla mnie stratą kasy, mam w domu centrum multimedialne.. a to co leci w kinach - taka papka dla mózgu. Inne rzeczy mnie nie ciekawią, dlaczego mam szukać innych pasji na silę?

Gość ukjmb
skoro ty masz tylko jedno zainteresowanie to się nie dziw, że dziewczyny tego nie podzielają, pewnie jeszcze w kółko o tym gadasz...

Gość mubarak
Chyba sobie teraz odpuszczę szukanie dziewczyny, robię uprawnienia na obsługę nowej maszyny diagnostycznej i wyjeżdżam do Niemiec. Dorobię się i wrócę, wtedy jakaś mnie dostrzeże :-) jak dostanie na kosmetyki czy nowe buty to nie będzie zwracać uwagi że nie ma o czym gadać, jak nie rozmowy to chociaż na sex mogę liczyć.

Gość kukurykufcv gfbfgbgfgfdfn
A ja myślę, że nie trafiłeś jeszcze na kobietę, która pokocha Ciebie takiego, jakim jesteś. A i Ty wtedy dla niej będziesz się starał i zaczniesz rozwijać nowe zainteresowania. Może razem znajdziecie jakieś wspólne zainteresowania? ;)

Gość piczkaxxxxxxxxxxx
to trzeba miec wszystkie zaiteresowania wspólne ? :D to tylko na temat nowoczesnych technologii potrafisz rozmawiac ? o niczym więcej ? chyba cos z toba nie tak

Gość mubarak
No ja jestem otwarty na nowe propozycje.. ale tamte sie interesowaly malowaniem a ja nie mam takiej wyobrazni do malowania.. nie kazdy moze byc malazem.

Po prostu jesteś płytki :( Nie chodzi o twoje zainteresowania, tylko brak chęci zainteresowania się inną osobą, tym co ona lub,i a nie koncentrowaniu się tylko na sobie. Dorabiaj się dalej zawsze znajdzie się chętna by cię oskubać :D

Gość kukurykufcv gfbfgbgfgfdfn
No i właśnie ta otwartość na nowe propozycje jest najważniejsza. Spróbować chociaż poznać jej zainteresowania. A ja bym wtedy na Twoim miejscu spróbowała, np. wyjść z nią na jakąś wystawę obrazów... Wspólne malowanie jakiegoś amatorskiego obrazka...wesoło by było przynajmniej :P Przecież nie każdy to potrafi robić świetnie, ale można spróbować ;) Czy do każdych tematów trzeba podchodzić z powagą? ;)

Gość mubarak
Ja jestem z charakteru poważny bo tak zostałem wychowany, takich miałem rodziców surowych i ich powaga wynikała z racji zajmowanych stanowisk.. taki już mój nawyk..z resztą póki co moja powaga się opłaciła bo patrząc na kolegów którzy są w małżeństwach z przymusu (bo wpadli z dzieckiem, nacisk rodziców dziewczyny) i z którymi rozmawiałem to mi zazdroszczą tej mojej powagi i tego co w życiu osiągnąłem..

Gość mubarak
"brak chęci zainteresowania się inną osobą, tym co ona lub,i a nie koncentrowaniu się tylko na sobie. " Dlaczego ja mam się interesować JEJ zainteresowaniami a ona moimi NIE? Żadna nie wykazała minimum ciekawości - "hehe, ja tego nie rozumiem, ty sie tam w to baw"

ja np sie piłka nożną i zwierzętami nie interesuje ale jak mój ogląda to czesto sie dopytuje o to czy o tamto , to naturalna ciekawosc. ja jestem bezrobotna czyli twoim tokiem myslenia powinnam rozmawiac tylko o nowych ofertach które pojawiaja sie w urzedzie pracy ? trzeba miec szerokie hotyzonty i umiec gadac o wszystkim problemem moze byc tez twoja zbytnia powaga , jka nie zartujesz sobie z dziewczyną i nie wygłupiasz sie czasem to chyba zadna by nie wytrzymała z ponurakiem :classic_cool:

a brak wspólnych zainteresowań to dla mnie głupi powód do rozstania Myślę, że wyobraźnia i kreatywność determinują szczęśliwy związek, wtedy zawsze da się z drugą osobą coś robić albo rozmawiać na jakieś abstrakcyjne tematy, czy na zwykłe tematy tylko w inny sposób

""brak chęci zainteresowania się inną osobą, tym co ona lub,i a nie koncentrowaniu się tylko na sobie. " Dlaczego ja mam się interesować JEJ zainteresowaniami a ona moimi NIE? Żadna nie wykazała minimum ciekawości - "hehe, ja tego nie rozumiem, ty sie tam w to baw" " To powinno być obustronne i naturalne, zainteresowanie tym co robi ta druga osoba (nie znaczy to, z eto ma byc od teraz twoja czy jej nowa pasja), ale szacunek do tego i zwykła ciekawość :)

Gość mubarak
Zanim ktoś napisze nerd niech się dowie na angielskiej Wikipedii co to dokładnie znaczy. Nie jestem nerdem tylko geekiem - dbam o siebie i ubrania, nie jem fastfoodów i nie jestem gruby. Widzę świat poza komputerami co nie znaczy że taki świat mi się podoba - nie piję o stoję w pewnym sensie na uboczu życia towarzyskiego bo sportem narodowym jest picie alkoholu. Umiem żartować z dziewczynami ale żarty stanowią 10-20% czasu. A reszta? Nie imprezuję.. To jest dziewczyna ideał http://www.nixiepixel.com/