Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dyskutant

podyskutujmy na temat czy Europie grozi dezinetgracja?

Polecane posty

Gość dyskutant

Jak myślicie, czy to daleka perspektywa?

Gość tak, grozi
chyba szybciej niz sie tego spodziewamy

Gość dyskutant II
To naturalnie bardzo interesujące zagadnienie.Nie mniej wypadałoby jednak je trochę uściślić. O dezintegrację w jakim sensie chodzi?:classic_cool:

Gość dyskutant II
I ja przyłącze się do tej dyskusji a jednocześnie poprę pytanie jak wyżej.:classic_cool:

Gość chyba przede wszystkim
ekonomiczną, bo od niej się z reguły zaczyna upadek

Gość dyskutant II
Coś mi się nick prawidłowo nie wyświetlił a to byłem ja.:classic_cool:

Gość ja mam inne pytanie
czy Chiny pomoga wyjść Europie z kryzysu zadłużeniowego

Gość dyskutant II
:classic_cool:czyżby rzymska trójka nie istniała w opcjach wpisywania nicków?

Gość dyskutant IV
W takim razie nie będzie tak:classic_cool:

Gość ja mam inne pytanie
na poziomie globalnym-europejskim wszelka kontrola finansowa i zadłużeniowa jest wcale niełatwa (delikatnie mówiąc) i kto wie, w jakim stopniu już wymyka się z rąk

Gość dyskutant III
:classic_cool:

Gość onaszalonawronabezogona
A ja bym kurwa chciała podyskutowac-czy Polsce grozi upadlosc emocjonalna! Bo z tego co widze,co sie dzieje -ludzie nie wytrzymują.Ciągły wzrost wszystkiego co popadnie a spadku nie widać.Chodz by 1- dnej pierdzącej dupy ze stołka w rządzie! Skandal za skandalem. Mieszkania drogie jak skurwysyn. Zarcie nie lepiej.Zero dodatków i pomocy.Gdzie sie da i jak sie da upierdolą wszystko co niby przecietnemu kowalskiemu by sie nalezalo. Pracy-ni huja.tylko jakies ochlapy.Co by na bulke starczyło. Krasc sie nie da bo namierza -wpierdolą zawiasy i tyle z tego. Uczciwie zarobic tym bardziej bo okolo tego bezrobocia to hujem cyklinowanym smierdzi. i tak to wygląda. Wiec w cipie za przeproszeniem mam osobiscie waszer wypociny na temat waszej europy i jej zdezelowanych nacji.racji.kolacji. czy jak kto woli.

Gość dyskutant X
neguje te smial teze :classic_cool:

Gość dyskutant
stąd wzięło się moje pytanie, właśnie z polskiego kryzysu.

Gość dyskutant V
Uważam że Europa w jakimś sensie ulega dezintegracji i że można ten proces rozważać na wielu płaszczyznach a stosunki ekonomiczne to tylko tego pewna cząstka . Mamy też pewien kryzys społeczny i prawny a szczególnie w tym drugim wypadku jego istotnym elementem jest zrównywanie norm prawnych z moralnością i uznanie tego za moralność . Media coraz częściej towarem marketingowym próbuja czynić rozmaite patologie i gdy to się połączy z źle pojmowaną wolnością to stanowić to może tzw mieszankę wybuchową.

Gość dyskutant VI
Przeciętnie inteligentny człowiek jak ważne jest podtrzymanie tzw dobrego morale u żołnierzy. A czy przeciętny polityk wie i chce poprawiać sytuację w kraju? Upadłość moralna wskutek niedostatkow ekonomicznych to jest bardzo bardzo interesujące sformułowanie :classic_cool:

Gość czyli......
ponowna regionalizacja? W ogóle każdy naród chce w jajiś zachować własną suwerenność, a globalna Europa raczej będzie się starała wchłonąć państwa słabsze, wykorzystać naiwność, nieudolość i tanią siłę roboczą, zniszczyć swiadomość i przynależność narodowa i etniczną. Skądś już to znamy...

Gość de to ma
Tak ten problem to temat rzeka :classic_cool: rzekłbym nawet że temat morze :classic_cool:

Gość dołączając się do
wypowiedzi "czyli" - Polska za jakis czas pewni chwyciłaby ponownie za szabelki, bo ma to we krwi i wynarodowic się nie da nikomu, mimo, że Polacy są tacy jacy są i nie potrafią póki co w madry sposób zagospodarować żadnej z wywalczonych wolności