Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Alicji

Moja 5-latka zaczyna jutro zerówke...

Polecane posty

Gość Mama Alicji

no i sie martwie że sobie nie poradzi, nawet nie wiem jak mam ja ubrać na ten apel :( Czy moge to jeszcze jakoś odkrecić żeby poszła rok puzniej?

ubierz jej czarną spódniczke ładną białą bluzeczkę i niech idzie i nie traci tego roku. Przecież małe dzieci szybko się uczą. Mała sobie poradzi zobaczysz :)

Gość paranoja z tym
obniżaniem wieku edukacyjnego i skracaniem i tak niełatwego dzieciństwa. Polska w ogóle nie jest na to przygotowana, a zachowuje sie jak ta żaba co zobaczyła jak konia kują i sama nogi nadstawia

Gość wiadomo, że dzieci
szybko się uczą, ale też uważam, że niepotrzebnie w naszym kraju wprowadza się nieprzemyślane reformy

Gość A co takiego niełatwego jest
w dziecinstwie? I jakąś to traumą jest 1 rok w szkole?! :O

jakąż*

Gość Mama Alicji
Czarna spodniczke? kurcze ona ma wszystkie kolorowe jejku :( Moja córka jest z wrzesnia byla wczesniakiem i przez to odstaje duzo od rowiesnikow a w jej grupie jest sporo szesciolatkow to ona zginie tam tym bardziej ze jest cichutka taka sierotka, sama juz nie wiem...

Gość fjnvver
no..to mala zacznie od jutra cale lata nauki..i skonczy je na studiach. dobrze ja przygotuj na wszystko, by stresu sie dziecko nienajadlo, bo szkola moze jej zbrzydnac i bedzie miala niechcec takze do nauki :)

Sory że to powiem, ale muszę: może i jest z niej sierota, ale chyba tylko przez Ciebie. Nie sądzisz że to trochę dziwne że dzień przed rozpoczęciem roku NAGLE z KAFETERII dowiadujesz się jak powinno być ubrane dziecko i walisz tekstem " a ona ma wszystkie spodniczki kolorowe" ? To nie mozna bylo wczesniej o tym pomyśleć. Poza tym co z tego ze jest z września? Będą dzieci i ze stycznia, i z grudnia, nic niezwykłego, zawsze tak jest :/

Gość Mama Alicji
wiem ze powinnam o tym wczesniej pomyslec, ale taka juz jestem, wszystko na ostatnia chwile :( no niewiem bo corka sasiadki w kwietniu skonczyla 5 lat wyzsza od mojej corki o glowe i wogole taka cwana jest i niby tylko 5 miesiecy roznicy a jednak.

Gość słodka kawa z mlekieem
sram na twojego bękarta

Masz dziecko dziewczyno. Pomyślałaś chociaż o kupnie przyborów? czy tez na ostatnią chwilę? Co to za wytłumaczenie że "taka jestes". No jak mozna dzien przed zastanawiac się jak powinno byc ubrane dziecko, nie mieści mi się to w głowie, serio. Zwłaszcza że rzecz jest oczywista. Co do wzrostu to co to ma do rzeczy? Jeden rośnie szybciej, inny wolniej, inny całe zycie bedzie niewysoki i to nie powód żeby panikować.

Gość Mama Alicji
wyprawke ma dostac w szkole jutro tylko ksiazki musze kupic. a dlatego tak zwlekalam bo ciagle mialam nadzieje ze moze cos sie zmieni i daruja dzieciom ten rok ehh...

Gość Mama Alicji
a jesli chodzi o wzrost to mniejsze dzieci zawsze maja gorzej moga byc mniej lubiane itp.

Jasneeee.... Jak jej tak bedziesz wmawiać to pewnie że tak będzie. Co to za dziwny pomysł? W tym wieku wszystkie dzieci są nierówne :D Jeden wielki się trafi, inny nadprzeciętnie gruby, trzeci chudy i mały, co za problem, dziewczyno. Wyprawkę ma dostać w szkole? Na pewno? Bo jak znam życie to się za tydzień okaże że nie ma papieru kolorowego, kleju, plasteliny i miliona innych rzeczy które mieć musi /

Gość glupai matka z ciebie
Hej, hej jak to daruja ten rok? W tym roku 5 latkowie tzn mamy 5 latkow miały wybór. Wcale nie musialas posylac dziecka do zerowki jesli uwazasz, ze nie jest jeszcze na to gotowe :o zdecydowalas sama, a teraz placzesz, ze sobie nie poradzi? trzeba bylo myslec wczesniej zanim podjelas ten krok.