Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość harmid

To prawda, że po cesarce nie można karmić piersią?

Polecane posty

Gość harmid

Tak mi powiedziała babka od poradni przedślubnej jak chodzilismy na nauki. Nie wiem czy ona to opierała na przykladzie tylko swojej córki czy faktycznie tak jest.

A to podczas cesarki cycki amputują, że się karmić nie da?;) Da się. A te specjalistki z poradni "antymałżeńskich" to czasami mają takie informacje że głowa mała...

tzn ;) w wielu przypadkach po cesarce trudniej jest o laktację, ale nie jest to niemozliwe. moja przyjaciółka po cesarce miała nawał pokarmu ;) a ja rodząc naturalnie nie mogłam karmic ;)

Gość To nie zależy od cc
Wiesz ja do tej pory miałam dwa porody cesarka i sn. I powiem ci że po cesarce faktycznie nie mogłam karmić ale to dlatego że długo nie miałam okazji przystawić dziecka i pokarm znikł teraz od początku mała jest na cycu i mam taka mleczarnie że nawet za dużo.

Ja po cesarce mogłam karmić bez problemu. A dziewczyna obok mnie po sn miała spory problem z pojawieniem się laktacji także nie myślę, że to zależy głównie od kobiety a nie od sposobu rozwiązania ciąży.

Gość jak się kler bierze
za edukację to takie bzdury wychodzą...Co oni mogą wiedzieć o karmieniu piersią po cesarce! Zrobiliby coś pożytecznego, a nie wtrącają się tam gdzie nie są potrzebni!