Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antywspółlokatorkowa

Problem ze współlokatorkami

Polecane posty

Wynajmuję od 3 lat mieszkanie, co roku jakieś dziewczyny się zmieniają. W tym roku mam problem ze znalezieniem 2 współlokatorek;( Wcale nie ma chętnych, a miasto niby studenckie:/ Jednym nie odpowiada lokalizacja, innym ilość miejsc w pokoju, a jeszcze inne narzekają na cenę, której nie ustaliłam ja tylko właściciele przecież:(

Gość chlopak a jaki burak
Lublin??

Gość ngbfvsdxz
moze sprobuj z kims kto pracuje juz? albo z facetami skoro dziewczyn nie ma chetnych. moze sie znajda w pazdzierniku..

Gość rozwazna czy romantycznaa
zmniejsz cene

Gość ja się nie dziwię
A ile jest tych miejsc w pokojach i jaka jest cena? Bo mi nie uśmiechałoby się dzielić pokój z obcą osobą i jeszcze za to płacić nie wiadomo ile.

pokój jest 3-osobowy, szukam 2 dziewczyn do niego. Cena za całość to 240 zł /msc. Nie, nie Lublin.

Gość ojej trzyosobowy to
gorzej niz w akademiku

mam pytanko po co zakładasz taki topik, skoro nawet nie podajesz miasta - chcesz się tylko pożalić? Może po prostu podaj nazwę miasta i akurat ktoś się znajdzie..

Gość ja się nie dziwię
Dokładnie, straszne :o 3 osoby w jednym pokoju? To faktycznie, akademik wychodzi podobnie, bo założę się, że oprócz tych 240 zł płacicie też za prąd, gaz i wodę...

może i gorzej, nigdy nie mieszkałam w akademiku. Mieszkamy same, bez właścicieli. Zresztą oni są w porządku. Ale jakoś przez te 3 lata nigdy nie było problemu ze znalezieniem kogoś a teraz ehh;/

ja się nie dziwię przecież napisałam, że CAŁOŚĆ to 240 zł/msc. Już WSZYSTKO jest w to wliczone. Jang Mamuśka tak, chciałam się pożalić, bo na kafe szukać współlokatorek nie zamierzam.

Gość ja się nie dziwię
Aha. No to weź pod uwagę, że buduje się mnóstwo nowych mieszkań, rynek się przesycił, więc ludzie schodzą z ceną za wynajem. Nie wiem, jak u Ciebie w mieście, bo ciągle nie napisałaś jakie to miasto, ale w Warszawie powstaje tyle nowych, że podejrzewam, że można przebierać jak w ulęgałkach i znaleźć tanio jakieś mieszkanka na obrzeżach.

Gość ja się nie dziwię
I nie gnieść się w 3 osoby w jednym pokoju. Swoją droga 3x240 to wychodzi 720 zł miesięcznie, to bardzo tanio. To jest całe mieszkanie ten jeden pokój, czy jest ich więcej?

sa 2 pokoje, drugi jest 2-osobowy, ale jest juz zajety. do tego kuchnia i spora łazienka. Wiekszy pokój jest z łazienka, I pietro. Prawie centrum miasta, bo do centrum pieszo mamy z 10 minut.

Co do cen- ja tez przeglądam ogloszenia w moim miescie i nasz stancja jest jedna z najtanszych. Ale ludzie by za ta cene chcieli najlepiej superwypasioną jedynke a tak sie nie da. Miasto jest 60-tysięczne.

miało byc, ze wiekszy pokój jest z balkonem a nie łazienką;/;/;/

Gość domoooonikia
a dlaczego Ty masz martwic sie o wspolokatorow, a nie wlasciciele tego mieszkania? niech oni szukaja az znajda. Co Ty jako wynajmujaca miejsce w pokoju masz do tego? nie powinno to byc Twoje zmartwienie

Bo jezeli mam z kims mieszkac, to wolę sama wybrac te osobe a nie miec przydzieloną z góry.

Gość ja się nie dziwię
No tak to jest, niestety. Ja sama wynajmuję ludziom mieszkanie, cena nie jest wysoka, ale też standard nie jest super wypasiony, jest czysto, zawsze odmalowane, szkody ponaprawiane, a ostatnio położyłam nowe płytki i nowe podłogi, ale bez mebli, na parterze... A ludzie przychodzący oglądać grymasili jakby za te pieniądze oczekiwali Bóg wie czego - wanny z jacuzzi, zmywarki, najlepiej jeszcze wypasionych mebli i to koniecznie takich, jak oni sami wybiorą :o Ludzie są beznadziejni, ale prawda jest taka, że w 5 obcych osób z jedną łazienką to nawet za tyle nie chciałabym chyba mieszkać.

Uwierz, że moje koleżanki mieszkały w gorszych warunkach za wyższą cenę...więc na tej stancji wcale nie jest źle.

Gość domoooonikia
a nie lepiej poszukać samej miejsca gdzies indziej skoro teraz jest problem? moze jest gdzies miejsce w jakims pokoju, pojdziesz jesli dziewczyny beda ci odpowiadaly to zamieszkasz. A tak szukac szukac to mozesz nigdy nie znaleźć. Ja place 300zl miesiecznie, ale pokoj mam caly dla siebie w mieszkaniu. Z nikim bym sie nie chciala kisic w trojke. Nawet z siostra czy przyjaciolka. Juz i tak mieszkanie w jednym mieszkaniu w kilka obcych osob wspolna kuchnia i lazienka utrudnia prywatnosc. A czemu te laski co roku odchodzily? wodocznie ciezko im sie zylo tak we trojke na kupie. Nie dziwie sie, ze ciezk oci znaleźć, bo to jednak slaba opcja.

Gość NiktNIEwiedział
hEej a to koniecznie musi być dziewczyna?może chłopak? Co to za miasto??

Gość ja się nie dziwię
Wiesz, może być też tak, że np. jest w tym roku mniej studentów, albo faktycznie znajdują porównywalne oferty w dalszych częściach miasta. Poczekaj jeszcze, pod koniec września może ktoś się obudzi z ręką w nocniku i wtedy będą brali cokolwiek będzie wolne.

na chlopaka wlasciciele sie nie zgadzaja. a dziewczyny odchodziły bo konczyly studia.

Gość ja się nie dziwię
W jednym pokoju z obcym chłopakiem? Niekoniecznie chyba, bo to jest jeden pokój na 3 osoby!

ja sie nie chce wyprowadzac. w tamtym 2-osobowym mieszkaja moje kuzynki, wiec musiałbybysmy szukac czegos we 3. poza tym nie stac mnie na wynajmowanie czegos za 350 zł(a takie są ceny)

Gość jestem robotnikiem
budowlanym. Od tego tygodnia pracuję w Gliwicach. Kwatera wygląda tak, mieszkanie trzypokojowe w wieżowcu jedynasto piętrowym. Jesteśmy w nim w sześciu. Po dwóch w pokoju. Mieszkanie na oko 75-80 m2. Kosztuje to 2000 zł na m-c, opłaty wliczone (firmę oczywiście). Warunki jak na kwaterę dobre. To przy ul. Wojska Polskiego po drugiej stronie jest jednostka. To podaję gwoli porównania cen i podstawowych danych.

Gość ja się nie dziwię
No to nie kumam. Nie możesz z kuzynkami w 3-osobowym zamieszkać? Wolisz z obcymi? I łatwiej byście znalazły kogoś do dwuosobowego.

ja moge, ale one nie chca a siłą nikogo nie zmusze przeciez. i tłumaczyłam im, że wtedy łatwiej kogos znajdziemy-do nich to nie przemawia.

Gość jutka_83
nie no, 3 osoby w jednym pokoju to już trochę przegięcie. Moja koleżanka tak wynajmuje i mnie to dziwi, że kogoś znajduje. Ale w sumie, na studiach często kasy ludzie nie mają, czasem nawet 50 zł to dużo. Ja płacę 530 za jedynkę w dwupokojowym i za nic już we dwie czy 3 nie chciałabym. A że stancji jest coraz więcej, to ludzie mogą przebierać. I pewnie to, że 3 osoby to odstrasza. Może być ciężko