Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antywspółlokatorkowa

Problem ze współlokatorkami

Polecane posty

jutka_83 nie ja ustalam cene wynajmu i nie ja ustalam, ile osób ma mieszkac. ale im mniej osób tym wiecej bedziemy placic a na to mnie nie stac.

Gość jutka_83
wiem wiem, źle napisałam, tak jakby to twoje decyzje były ;) chodziło mi właśnie o ogólną sytuację, decyzję właścicieli.

wiem, przepraszam, ale juz mnie wszystko przerasta;/ studia, zycie, zdrowie- jeeebać to wszystko!

Gość kto ci przepisał te tabsy??
a czy w tym pokoju 3-osobowym płacicie tyle samo co w dwuosobowym? Powinno być taniej, bo jednak komfort dużo mniejszy. Generalnie nie zazdroszczę ci sytuacji, al ety chyba też jesteś pipa, bo powinnaś pogadać z tymi kuzynkami, że jak nie znajdziecie nikogo to będziecie wszystkie płacić więcej. Chyba że dałaś się zrobić w bambuko i płacisz sama za ten pokój, a on tylko za swój niezależnie od tego ile osób jest w mieszkaniu.

Jezeli bedziemy mieszkac w 5 to bedziemy płacić po 240 zł, jezeli w mniejsza liczbę osób to logicznie bedziemy placic wiecej, aby wlasciciele wyszli na swoje. I mam juz dosc przekonywania kuzynek ;/;/;/ całe wakacje z nimi o tym rozmawiam i dupa blada.

No tak, ale ja pytałam, czy za pokój trzyosobowy płaci się jak za dwuosobowy, za osobę w sensie, bo szczerze - powinno być mniej od osoby w trójce, a więcej w dwójce, bo jednak warunki są lepsze w dwójce, choć i tak nie są idealne.

placimy tyle samo kazda, bo ta 2 jest mała.

Skoro nic do nich nie przemawia, to może powiedz im, że w takim razie musicie zrobić promocję na ten trzyosobowy pokój, bo nikt nie chce za taką cenę wynająć. I że np. od tego miesiąca jest 300 zł za miejsce w dwuosobowym i 200 za miejsce w 3 osobowym. Może kuzynki dadzą się przekonać i zamieszkacie we trzy, a do dwuosobowego znajdziecie jakąś miłą parę i będzie git.

Mała - ale 2 osobowa, a nie 3 osobowa. Ja bym się kłóciła :p

ale ja nie moge zmienic ceny ot tak sobie i one o tym wiedza, wiec taki sznataz odpada. nie mieszkaja tu I rok i wiedza jak jest. A ze ode mnie z pokoju sie 2 dziewczyny wyprowadziły to ja sobie kogos szukam;/