Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AgaAgaAgaAga

Powiedzieć o tym rodzicom?

Polecane posty

Gość AgaAgaAgaAga

Moi rodzice prowadzą sklep spożywczy. Dopóki mam jeszcze wakacje to im pomagam. Dzisiaj usłyszałam rozmowę jednej pracownicy z klientką (to musiała być jej koleżanka), gadały o dzieciach. No i ta pracownica mówiła koleżance, że od przyszłego miesiąca będą starać się o dziecko bo kończy jej się okres próbny i będzie mieć już umowę na stałe. Potem coś jeszcze gadały i wyszło, że ta dziewczyna chce od początku ciąży iść na zwolnienie. Teraz nie wiem czy mam to powiedzieć rodzicom? Jeśli im powiem to na pewno jej umowy nie przedłużą. To w sumie trochę chamskie z jej strony bo dopiero co zaczęła u nas pracować a już kombinuje, żeby wykorzystać to na maksa. No ale z drugiej strony to gdybym tego nie usłyszała to zrobiłaby tak jak chce.

Gość powiedz to rodzicom
Nie chce jej się robić i szuka jeleni.

powiedz! chamska to jest on, bo znalazła sobie pracę po to żeby spłodzić dziecko i siedzieć w domu na dupie i brać kasę. Rozumiem kobiety które muszę w trakcie ciąży być na zwolnieniu, ale żeby tak? Powiedz. Niech znajda sobie nową pracownicę bo z tą beda się potem bujac ze 4 lata...

Jeżeli masz pewność co do treści tej rozmowy to sensowniej byłoby powiedzieć rodzicom.A co oni zrobią z tą wiedzą to już ich sprawa.

Gość Cebulowa Cebula
Ja bym powiedziała. To nie w porzadku przede wszystkim.rozumiem, że ludzie chcą mieć dzieci, ale ciąża to nie choroba i do pewnego momentu pracować można, a tu widac ewidentnie, że ta Pani szuka sponsora i wybiera najłatwiejszą drogę. Poza tym jak będziesz się czuła wobec rodziców, którzy będą musieli jej płacic za nic!

jasne że powiedz, przeceiż to twoi rodzice a ta dziewczyna obca co będziesz ją kryc

Oczywiście że powiedz. Nie chodzi o tą ciażę, ale o podejście do pracy. Przecież w ciąży normalnie można pracować, co najwyżej nie dźwigać towaru z zaplecza albo innych ciężkich prac. W życiu bym komuś z takim podejściem nie ułatwiała wykorzystywania pracodawcy, w dodatku jeszcze rodziców :o

Gość bjwwcv
powiedz.

Gość kacza pacha
powiedz jedyny temat, w ktorym zgadzamy sie w 100% :D

Gość AgaAgaAgaAga
Utwierdzacie, mnie w przekonaniu żeby powiedzieć. No w sumie z tym płaceniem to nie do końca bo rodzice by jej tylko pierwsze 33 dni płacili a potem ZUS dlatego właśnie się wahałam co zrobić.

tu nie chodzi nawet o kasę... o jej podejscie. Znalazła pracę tylko po to żeby mieć kasę jak będzie w ciąży i z góry juz wie że bedzie na zwolnieniu.. To jest jawne walenie w chooja i tyle.

Gość fzvxfvxdv
Właśnie z tego powodu pracodawcy nie chcą zatrudniać młodych dziewczyn. Boją się, że zaciążą i od razu pójdą na zwolnienie. Cwaniary cholerne. Moja koleżanka szuka pracy od roku i znaleźć nie może bo pracodawcy na nią krzywo patrzą bo młoda jest albo proponują umowę zlecenie żeby w razie co być górą.

Gość flow
powiedz rodzicom oni sami zdecyduja co dalej zrobic

Gość stara baba jak sztaba
ale jak ta dziewczyna nie zajdzie w ciaze i nie urodzi dziecka to kto bedzie was na emeryturze utrzymywal?

Gość Madzialena86m
Jasne, że powiedz, ja bym się nawet nie zastanawiała.

Gość ----MaTyLda----
Ja bym powiedziała rodzicom, niech jej dadzą umowę zlecenie!

Gość powiem i ja....
moja teściowa miała identyczną sytuację ....parę lat temu miała swój sklep spożywczy ...przyjęła do pracy kobietę z 2 dzieci chciała jej pomóc ....pierwsza umowa jaką z nią podpisała była na okres próbny na 3 miesiące ....na tydzień przed końcem umowy do sklepu przyszła jej znajoma i tak rozmawiały o tej pracownicy teściowa chwaliła ją i że ma zamiar zatrudnić ją na stałe ....wtedy ta koleżanka bardzo zdziwiona zapytała ją czy nie boi się ryzykować skoro ona jest w drugim miesiącu ciąży a wie to od teściowej tej kobiety która opowiadała na osiedlu jak to synowa się ustawiła bo spodziewa się 3 dziecka ma pracę popracuje tak do 4 miesiąca i pójdzie na zwolnienie ....teściowa oczywiście jej nie zatrudniła a jeszcze ochrzaniła że ta z premedytacją chciała ją oszukać ...nigdy więcej nie przyjęła już do sklepu młodej osoby ...