Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość egwala

życie bez sensu

Polecane posty

Gość egwala

Zastanawiam się nad sensem życia - czy warto ?

Gość egwala
tak wiem ja mam niby wszytko , dom, męża i dziecko , parcę , samochód psa, i kota ale to wszystko jest takie oczywiste że to mam każy ma , mam za sobą już 30 parę lat życia ale nic z czego byłabym zadowolona

Gość rozyczka83
warto... warto jest innym pomagac bo wtedy stajesz sie czlowieczym czlowiekiem, to jest uczucie ktorego nie mozna do niczego przypasowac... masz mozliwosc, pomagaj... kochaj czysto i calym sercem, tym co TU zapracuj sobie na to co bedziesz miala "tam"...

Gość rozyczka83
ja zmagam sie z truda sytuacja finansowa bliskiej mi osoby, pomagam, pracuje i to jest moj sens... ulzyc tej osobie... znajdz swoj...

Gość egwala
no widzisz rozyczka83 o tym właśnie mówię : życie jest ciężkie ciagle ktoś potrzebuje pomocy , tyle złego się dziej na świecie a ja nie rozumię ludzi którzy mówią że życie jest piękne

Gość roxon
Masz tyle i zastanawiasz się na sensem życia? Ja nie mam pracy, wykształcenia, własnego konta, przyjaciół, miłości, kota, pieniędzy, samochodu. I teraz pomyśl kto ma się lepiej.

Gość rozyczka83
egwala... masz rodzine i nie czujesz sensu zycia ?... przeciez to ONI nasi bliscy powinni dawac nam sile... wstajesz dla corki/ syna gotujesz dla meza... sprzatasz w domu dla nich .. wiem ze ludzie sa zmieczeni, wypleni ... ale czy ONI nie daja Ci energii? Masz poczucie ze wszystko juz masz ? ... znajdz dla siebie wyzwanie...SENS... A moze Boga Ci brak w zyciu...

Gość baśka72
no chyba z tym Bogiem trafiłaś

@egwala Cześć. Pytasz czy warto szukać sensu życia, czy pytasz o to Czy warto żyć ? Ja i tak na oba pytania odpowiadam TAK, TAK. Jeśli chodzi o to czy warto żyć, to powiedz naprawdę wolałabyś leżeć po ziemią i nie istnieć ? Czy naprawdę nic już Cię nie cieszy w życiu ?