Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninka_26

Pomóżcie mi schudnąć

Polecane posty

czesc dziewuszki;) jesli chodzi o figurę to ja mam raczej proporcjonalną, dlatego najlepiej jakby wszedzie pare cm ubyło....jak tyje to proporcjonalnie wszedzie;) gajna mama- podaj dokladny przepis na ta sałatke z kurczaja? Robisz jakis sos do niej czy co? gosia witaj w naszym, skromnym gronie. Według mnie najlepsza dieta jest poprostu jesc mniej. Unikac kalorycznych posiłkow i napewno da sie schudnac. Zawsze mozesz podpatrzec co ci odpowiada w tej diecie duklan i przyrzadzic np jakis posiłekj. Ale zeby caly tydzien byc npo na samym bialku to troche przesada....tak wiec uwazam chudnij z glową. Jedz mniejsze porcje i mniej kaloryczne. Ja czuje ze cos waga drgnela ale nie staje narazie.

Dzien Dobry Kochane! A to przepis na salatke: -piersi z kurczaka -woreczek ryzu -4 jajka (ugotowane na twardo) -puszka kukurydzy -puszka czerwonej fasoli -4 ogorki konserwowe Piersi z kurczaka kroimy w kosteczke i smazymy do miekkosci na patelni z przyprawa do gyrosa. Odcedzamy i zostawiamy do wystygniecia. Ryz gotujemy, pluczemy i odcedzamy. Jajka kroimy w kostke, jak i ogorki. Osaczamy kukurydze i fasole. Wszystko mieszamy. Prawidlowo doprawia sie sola, pieprzem, majonezem i kechupem (troszke zeby nie wyszla za zadka), ale ja teraz uzylam tylko jogurtu naturalnego! Smacznego!

fajna mama wersje z majonezem to ja znam;) ale szukam przepisow na cos mniej kalorycznego. Rzeczywiscie mozna uzyc jogurtu naturalnego;) ja wyszukalam inny przepis na salatkę i zamierzam ja zrobic, jak bede miec czas. Wyglada smacznie i niezbyt kalorycznie;) te skladniki to: Brokuły gotowane, kukurydza ser feta(pol kostki) słonecznik prażony( rzucamy go na patelnie i podgrzewamy az beda ciepłe ziarnka) na wierzch polewamy jogurtem naturalnym wymieszanym z 2 ząbkami czosnku) brzmi smacznie, jak zrobie powiem wam jak smakuje;)

ja taką jadłam,ale bez słonecznika i była pyszna. Tylko jedna rada,brokuł gotuj tylko chwilke a potem włóż na chwile do miski z zimną wodą i paroma kostkami lodu zeby się zachartował bo się potem w sałatce miazga zrobi.

uuuuu co tu tak cicho?? Czyżbym tylko ja została na polu walki? hehe owszem nie odzywałam się przez weekend, co wcale nie oznacza, że zapomniałam o diecie...oj nie;) podsumowując weekend: - była jedna nieprzewidziana kiełbaska z grilla - jeden maly kawałak ciasta, które upiekłam specjalnie na urodziny meza reszta bez zarzutu:) walcze dalej:)

a ja czekam...az ktos zechce pisac o zrzucaniu kg w moim topiku, dzieki czemu pomoże mi schudnąć;) Obiadek wlasnie zjadlam. Leczo warzywne, bardzo smaczne i pikantne, bo takie lubie;)

kolejny dzien diety czas zaczac. Na sniadanie jogurt z dodatkiem otrąb. Obiad...hmm...co na obiad.....moze sałatka z brokułami? Przekaski na dzis przewidziane to garstka orzechow laskowych i gruszka. Moze ktos zechce sie do mnie przyłaczyc? Wymienianie doswiadczen i wspierasnie sie nawzajem pomaga mi chudnac;)

Witam,jak dieta u koleżanek? Ja wyczytałam parę dni temu ze melon jest dobry na odchudzanie.W 5 dni można pozbyć sie 2,5 kg.dodatkowo oczyszcza organizm i dostarcza potasu który przy odchudzaniu ucieka z organizmu.Wprowadziłam sobie ta diete od wczoraj,jem tylko melon i ewentualnie jogurt do tego,zobaczymy jaki będzie efekt:-)

witaj różowy stachulcu- fajnie, że jesteś;) już myslałam, że zostałam sama. Co do diety, którą stosujesz to uważam, że nie jest rozsądna. To normalne, że jesli bedziesz jadla tylko melon to schudniesz. Podobnie jakbys jadla tylko grejfruty czy jabłka. Ale przeciez nie oto chodzi, zeby schudnac a potem miec problemy z wyproznianiem, albo efektem jojo. Chyba ze chcesz od czasu do czasu taki jeden dzien melonowy zastosowac to ok. Nie polecam na dłuzsza mete. Dzis na sniadanie u mnie makrela wedzona z pomidorkiem i kromka chleba razowego. Kiedy sie wazymy???

Gość nananaaa
przepis na sałatkę: pierś z kurczaka upieczona w przyprawach w folii,pokrojona w kosteczke do tego jakis mix sałat,ogórek,papryka , pomidorek,polac jogurtem z czosnkiem ;)

Gość nananaaa
a u mnie na sniadane byla dzisiaj buleczka razoa z serkiem almette i pomidorkiem ;) a teraz pije czerwoną herbatkę z cytryną;)

Gość nananaaa
ja sie odchudzałam i schudłam z 63 do 54 ;) teraz taka waga mnie satysfakcjonuje i nie chce już chudnąć, tylko ją utrzymać dlatego też staram się ciągle jeść lekko ale i jakaś czekoladka się czasami zdarzy ;)

nananaa- dzieki za przepis na salatke, długo sie odchudzałas? Ile czasu zajeło ci zrzucanie tych kg? Stosowałas jakas diete konkretna czy poprostu jadłas razsadniej(mż)?

nina ja właśnie chce to stosowac raz na jakis czas przez te 5 dni zeby tez organizm oczyścić.Na samych melonach to bym długo nie pociągła:-) Ja na śniadanie miałam kawałki melona z jogurtem o% na obiad to samo,ale moze troche płatków fitnes do sypie.będe się ważyć ,ale w piatek

to i ja zaczekam z wazeniem poki co..... strachulcu- jezeli chcesz oczyscic organizm proponowalabym jesc raczej greifruty, melony maja duzo cukru.

Gość nananaaa
zajęlo mi to około dwóch miesięcy, nie stosowałam nic konkretnego bo po prostu nie wierze jakoś w takie gotowe diety, myślę,że trzeba na stałe zmienić swój jadłospis,żeby te kg nie wróciły. ;) dlatego wyeliminowałam dużo rzeczy a wprowadziłam nowe;) teraz tylko mój facet narzeka,że się zrobiłam za chuda ;)

Gość nananaaa
i nie tylko on, para z która mieszkamy też mi ciągle mówi,że jem jak wróbelek i,że jestem chuda a stosuje jakieś diety, tylko,że oni nie widzieli mnie wcześniej bo mieszkamy zaledwie razem od kilku tygodni wiec oni się mogą smiac ale ja naprawde mam tendencje do tycia , a jestem niskiego wzrostu i nie chce wygladac znowu jak kulka;/ dlatego wole zjesc cos lekkiego niz sie tak objadac. ta moja kolezanka typowy chudzielec, je i nie tyje ;D a ja musze liczyc wszystkie kalorie;/

witam;) dzien rozpoczęłam od szklanki wody niegazowanej z cytryną. A teraz 2 kromki razowca z szynka i papryka. Oczywiscie zielona herbata;) Wlasnie pezegladam swoje zdjecia kiedy ważylam 58 kg...tesknie za takim widokiem w lustrze.... a u was jak tam?

Gość nananaaa
a ja wlasnie czekam na obiadek, pieczone udka z kurczaka ;) oczywiście bez skórki ;) mniam;)

brzmi smacznie;) a ja wlasnie mam chwilke przerwy bo corcia spi. Wstanie to uciekamy na dwór korzystać z pieknej pogody. Zamierzam czerpac przepisy(oczywiscie wybiorczo) z diety dukana. Mam ochote upiec te bułeczki dukanowe. kawka..? chetnie, czytajac kafeterie;)

Gość nananaaa
czesc ;) jak tam dzisiaj ? ja juz jestem godzinke po sniadanku ;D wczoraj na kolacje bylo troche czekolady ;D

hejka u mnie wszystko jak najbardziej ok. Od rana nie mam czasu myslec o jedzeniu, bo zajelam sie myciem okien i gotowaniem. Zrobilam łazanki dla meza a ja..hm...ja jeszcze nie wiem co bede jesc;) na sniadanie bylo 2 kromki razowca z serem białym z odrobina masła. Wlasnie obmyslam co przygotowac na urodziny mojej corci(roczek) zapowiada sie spora impreza;)

Gość nananaaa
no urodziny mogą być dla Ciebie sporym wyzwaniem ;D ja ostatnio na urodzinach mojej malutkiej siostrzyczki skręcałam się,żeby nie spróbować tortu ;) teraz jestem po obiadku i pije czerwoną herbatkę ;)

nanana- powiem ci ze jakos specjalnie sie nie obawiam uroczystości, bo nie wykluczam, że sprobuje kawalek tortu. Ja nie odmawiam sobie zupełnie słodyczy, porostu je ograniczam do minimum. A chcac nie chcac- tort bede robic sama wiec musze sprobowac chociazby masy.... moja dieta polega na tym, że jem mniej. I zapewne mniej kalorycznie, ale jesli cos zjem bardziej kalorycznego to tez nie robie z tego powodu afery tylko staram sie pozniej pilnowac. Takim sposobem kiedys przed ciaza schudłam 15 kg;) i utrzymywałam wagę. Poza tym ja juz cos wymysle, zeby na stole było tez cos bardziej dietkowego;)

przejrzałam kilka stonek kulinarnych i zamierzam zrobic m.in: - jako przystawke na duzym polmisku ugotowany brokół, kalafior i pomidor polany jagurtem naturalnym z czosnkiem(swoja droga moze zaczerpniecie cos dla siebie) - pieczone udka(zjem bez skorki) - salatka z tunczyka, ryzu, oliwy z oliwek, kukurydza, papryka, ogorek konser, jajko(bez majonezu), moze macie jakies pomysły jeszcze?

dzien doberek;) co tam serwujecie na sniadanko? u mnie jajecznica z dwuch jaj z polowka pomidora i plastrem szybki, smazona bez tłuszczu. Dzis troche mi sie pospało, bo corka zajal sie maz.... no a teraz ruszam do boju- mam do ogarniecia 70 m2. no i maz prosi mnie o upieczenie piernika....a zrobie mu a co mi tam;) Milego weekendu;)