Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :ppppp

Chłopak rozkazuje, bawi sie w stratega moim zyciem

Polecane posty

Gość kremooweczkaa
Ty wyżej też masz pewnie coś z psychola. A ja Ci powiem jak się zachowuje facet, który kocha jak stracisz pracę. Generalnie to Cię bardzo dopinguje pozytywnie. Ciągle Ci powtarza, że w Ciebie wierzy, a jak chcesz iść na denne rozmowy, to mówi Ci, że stać Cię na więcej i oczywiście czujesz, że tak rzeczywiście jest. Pyta po znajomych i rodzinie o pracę dla Ciebie. Czasem razem z Tobą przegląda ogłoszenia albo przynajmniej doradza na co warto zwrócić uwagę. Siada razem z Tobą pisze listy motywacyjne. Jak idziesz na rozmowę to trzyma kciuki, dopytuje jak poszło. Finansowo Cię wspiera, powtarza, że masz nie czuć się głupio, bo kiedyś sytuacja może się odwrócić. Jednym słowem czujesz, że KOCHA, we wszystkim co robi. Jakieś jeszcze pytania? Twój facet autorko to psychol i każdy Ci to powie, ale Ciebie niestety tak zakręci, że będziesz całe życie czuła się winna i zastraszona. A on będzie po Tobie jeździł jak mu się podoba. Wiem, bo byłam dokładnie w tym miejscu co Ty teraz, tylko ja nikomu nie mówiłam, bo czułam, że to moja wina i jak dorównam jego wymaganiom, to będzie mnie traktował dobrze i z szacunkiem. Dopiero teraz wiem, że to było chore i jak to jest jak ktoś Cię na prawdę kocha.

Gość kremooweczkoo
jesteś zbyt ograniczona

Gość kremooweczkaa
Bo co anonimie?

Gość kremooweczkoo
spróbujcie czasem spojrzeć z innej perspektywy

Gość kremooweczkaa
Ale z niby jakiej? Przecież dziewczyna napisała, że nie ciągnie kasy od faceta. W takiej sytuacji mgłabym zrozumieć jego zniecierpliwienie,Bo nie rozumiem szantażu pt. "znajdź pracę albo z nami koniec" kiedy ona jest niezależna finansowo. Jedyną sytuacje kiedy mogę sobie wyobrazić takie czyjeś podejście, to on chce, żeby ona tańczyła jak jej zagra, bo lubi tyranizować partnerkę, inaczej, czyli z miłością, czułością i troską, nie potrafi wyrażać tego, że ją kocha, więc wybiera szantaż emocjonalny. A to nie jest normalne. I nie powinno być tolerowane.

Gość siostraMierzwa
Jeżeli wiesz, że robisz wszystko naprawdę wszystko, żeby znaleźć pracę i jeżeli nie wisisz na nim finansowo, to powinnaś wiać od tego szantażysty manipulatora. Chyba że troszkę bujasz się z tą pracą, a on bardzo nieudolnie próbuje Cię zmotywować:O