Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama syna

Od kiedy wasze dzieci zaczely same zasypiac ?

Polecane posty

Gość mama syna

moj syn ma ponad 5 mies. ale nadal go musze usypiac czy to normalne ?

Gość jedna taka ka
Od urodzenia. Po kapieli byl kleik lub kaszka i do spania. Zero lulania i bujania w wozku.

mój synek zaczął sam zasypiać jak miał jakieś 2 miesiące. jest myty, przebrany w piżamkę, dostaje butelkę i sam zasypia w łóżeczku. czasami tylko trzeba go przytulić, bo coś mu nie gra, i znowu do łóżeczka i już jest zazwyczaj ok. tylko że każde dziecko jest inne, więc może akurat u was to normalne. zależy, jak długie jest to usypianie i co musisz robić żeby dziecko zasnęło. no, i czy to ci przeszkadza.

Gość mama syna
Moj jak jest spiacy to troche go polulam i zasnie czasem nie umiem rozroznic jego placzu czy to od boli brzucha czy jest spiacy..tylko ze problem mam w nocy bo sie budzi czesto bo ma nadal kolki :(

Gość mama syna
i przez dzien go musze czesto nsic lub czyms zajac bo jest zmierzly i sie mu nudzi lub ma kolki :(

Gość bgvtfvyj
od urodzenia jak przyzwyczaisz dziecko do lulania i usypiania to masz zonka:D moja kuzynka do dziś musi lulać 2letnią córeczkę bo inaczej nie chce spać 🖐️

Gość anilka
ja nauczylam dziecko na kolysanie, jeszcze specjalnie bieguny do lozeczka na zamowiene sprowadzalismy, i kur* juz 2,5 roku kolysze dziecko bo inaczej w zyciu nie zasnie. obuecalam sobie, ze po tym dziecku bieguny osobiscie rozrabie, i nigdy wiecej!!!!

Gość mama syna
juz mnie to jego jeczenie calodniowe do szalu doprowadza nie wiem o co chodzi ,lekarz mowi ze jak to kolki to najdluzej do 6 miesiaca ..jak beda dluzej to chyba padne na leb :/

a co dajesz na kolki? no i czy karmisz piersią czy butelką, bo jeśli butelką, to może być wina mleka modyfikowanego. generalnie na kolki poza noszeniem faktycznie niewiele pomaga. co ci poradzę - kup chustę albo nosidełko i noś. przynajmniej coś zrobisz w domu. ja tak zrobiłam - i jak widać wcale się dziecko do tego noszenia za bardzo nie przyzwyczaiło, bo zasypia mi bez problemu. a przynajmniej w domu mogłam wszystko zrobić bez słuchania płaczu, a wręcz wycia niekiedy... :(

Gość mama syna
butelka od poczatku juz zmienialam z milupy na beba,bebewita i teraz daje hipp pre ha bo z tych wszystkich jeszcze jako tako jest to najlepsze co mu dawalam z tego co zaowazylam.no mam takie nosidelko na poczatku jak byl maly to jeszcze szlo a teraz nie chce mi za bardzo w tym siedziec i na dodatek 2 zeby mu ostatnio wyszly to byl horror plus :/

Gość mama syna
na kolki juz wszystko mam wyprubowane od czopkow,herbatek po lefax i sab simplex ..jeszcze jak siedzi w wannie to jeczy cos tam sam do siebie na spokojne a jak go wyjme ,wysusze ubiore to jest moze 15 min spokoju i znow jazda :/

u mnie zadziałało na kolki połączenie mleka Enfamil 0 (zero) Lac (bo jest bez laktozy, a ona może wywoływać kolki) z kroplami Infacol (na gazy). jak ręką odjął. no i noszenie w chuście. skoro ciepło mu pomaga, to może próbuj coś typu suszarka albo ciepła pieluszka? sama nie wiem, współczuję ci, bo musisz mieć zajebiście ciężko. albo czekaj na ten 6 miesiąc, może wtedy faktycznie przejdzie. wiem, to marne pocieszenie, ale to już za chwilkę.

Gość mama syna
acha .dzieki za za rade chyba odczekam te 4 tyg jeszcze potem juz bede musiala cos wymyslic ..a od ktorej do ktorej spia wasze bobasy ?

Adaś śpi od 19 do 6.30-7.00 bez budzenia się w nocy na karmienie.

Gość a co mi tam, mi tam, mi tam
a jestes pewna, ze to kolki? moze zabki zaczynaja mu sie wyrzynac?

Gość mama syna
no ma juz 2 zabki, wyszly mu ,juz maja z pol cm

Gość mama syna
ale nie widze zeby mu wychodzily nastepne

Gość Kapa świata.
Mamo syna, mój synek jak był malutki wył nam non stop przez dwa tygodnie. Też myślałam, że to kolki, a tu okazało się, że miał stan zapalny w siusiaku. Odciągnij mu delikatnie po kąpieli skórkę i zobacz czy nic się tam nie dzieje. Jeśli będzie czerwone, zaropiałe lub pójdzie krew to będzie znaczyło, że to go tak bardzo męczyło. U nas po lekach wszelkie jęki odeszły jak ręką odjął.

Gość mama syna
acha no ok zobacze