Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może cena za wysoka

Uważacie, że 700 zł za wyprawkę niemowlęcą używaną to dużo?

Polecane posty

Gość może cena za wysoka

Znajomy zaproponował mi, żebym odkupiła od nich wyprawkę dla dziecka. W skład wyprawki wchodzi: ubranka dla dziecka 0-6 m-cy, kołdra, poduszka, 2 komplety pościeli, ubrania zimowe typu: kurtki, spodnie, kombinezony, śpiwór do wózka, mata edukacyjna. Co do ubranek jest ich bardzo dużo, firmówki typu Next, H&M. Ubranka ładne, zadbane, wyglądają jak nowe. jak to sobie obliczyłam i porównałam ceny w sklepach, to kupno nowych ubranek wyszłoby mnie drożej niż te 7 stów. Każdy puka się w czoło, kiedy słyszy cenę. Mąż twierdzi, że lepiej nowe. Co zrobić?

Gość wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Rzeczywiscie maja się cos pukać w czoło jak samam ata edukacyjna 350 zeta, a byle ciuch z NEXTA czy H&D kilkadziesiat kolejnych :o Wg mnie to śmieszne pieniadze i do tego jakis porzadny alkohol w podzięce to minimum.

Gość rob co chcesz
ale nie pisz "firmówki typu Next, H&M." To nie sa zadne firmowki, to sa zwykle, przecietne SIECIOWKI! Nauczcie sie odrozniac ciuchy markowe od ciuchow sieciowych :O

Gość a co mi tam, mi tam, mi tam
wg. mnie to tez nie jest duzo za taka wyprawke. Moze to wydaje sie duzo, bo jednorazowo musisz zaplacic taka kwote, ale uwierz mi, ze gdybys wszystko sama kompletowala, to wyniesie cie to wszystko o wiele drozej. Tak jak mowi wrrrrrrrrrrr- juz sama mata ile kosztuje a gdzie reszta?

Gość a co mi tam, mi tam, mi tam
a ty "rob co chcesz", to sie nie wymadrzaj, pani specjalistko od mody. Lepiej naucz sie czytac ze zrozumieniem, bo pytanie brzmialo inaczej :P

rob co chcesz to tylko gucci uznaje za firmowke :D I siedzi na kafe bo z bogactwa nie ma co ze sobą począć :classic_cool:

Gość elissssy
oblicz sobie ile wydalabys kupujac pojedyczo wszytskie rzeczy...z pewnoscia wyjdzie duzo...mysle, ze jak tu juz ktos inny zauwazyl, ze jednorazowo suma jest duza, ale duzo tez otrzymasz za jednym razem...

Gość elissssy
chcialam napisac, duzo drozej:)

Gość a ja uwazam ze moze
a nie lepiej sobie pomalutku spokojnie samodzielnie rzecz po rzeczy kupowac,nawet w komisach mate edukacyjna tez mozna taniej kupic,ciuszki niekoniecznie nowe,ale cieszyc sie powolnymi pojedynczymi zakupowami a nie stare odkupowac...poza tym nie musiac zadnego podziekowania w postaci alkoholu kupowac czy czegos!!-za stare rzeczy,wystarczy ze bedziesz je chciala,zastanow sie bo moze warto

Gość Kiciu miciu mua mua
Zastanow sie skad maja te 'firmowki'??? Bo przeciez w Polsce Next jest tylko jeden - odpowiedz: kupili w second handzie. Dla mnie 700zl to duzo.

TO jest norma jak sie czyta watki gdzie ktos chce odsprzedac rzeczy po dziecku ZAWSZE ZA DROGO!! Najlepiej za darmo i jeszcze z łaską, że się wzięło! Boże coza ludzie :o

Gość Kiciu miciu mua mua
Ja tam swoje ciuszki oddalam za darmo, bo jakos dziwnie byloby prosic kolezanke zeby mi za stare ubranka zaplacila. I tak bym je wyrzucila, wiec chyba lepiej je komus oddac.

Gość tyt7y647
pewnie ze za duzo,dajcie spokój za 150-200 zł mozna kupic mega pakę ubranek na allegro,mate mozna kupic tez tansza uzywana,a jak ktos słusznie zauwazył pewnie sie okupili w ciucharniach i teraz sprzedaja a ty autorko mozesz isc do lumpeksu i za 100 zł to sie okupisz nie tlko w nexty ale i wiele innych fajnych firm.

Mnie też się nie przelewa i kompletowałam dziecku wyprawkę z używanych rzeczy, ale robiłam to "na raty", np. co kilka dni weszłam do komisu i kupiłam ciuszek, który akurat mi się spodobał i nie był zniszczony. Jeśli chodzi o kołderkę czy pościel, to kupiłam naprawdę tanio dobrej jakości na allegro od polskich producentów np. poszewki na kołdrę i poduszkę za 20zł komplet (bawełna! używam już 2 lata, piorę w wys. temerat. i nic się nei dzieje!), kołderka i podusia wypełnienie - 40zł. Serio -trzeba tylko poszukać. Maty można kupić za grosze czasem w komisach czy na allegro, podobnie śpiworki. Jak dzidzia się urodzi to znajomi na pewno przyniosą jakieś ciuszki w prezencie. A zbierając powoli kupujesz to, co chcesz. A ciuchy z sieciówek to często shit produkowany w Chinach. Zobaczysz, że jeśli kupisz tę pakę za 700zł to połowy ciuchów nawet nie założysz, bo albo rozmiar nie trafi w porę roku, albo w praktyce wyjdzie, że coś nei pasuje itd. Dlatego odradzam. Na priv. mogę wysłać jakieś namiary na sklepy allegro, w których kupowałam. Pozdrawiam!

Gość LKJSHxczbvx
Ja kupujac uzywane w lumpkach i na allegro wydalam moze z 500 zl za to mam wszystko co mi sie podoba iw tym ochraniacze na szczebelki spiworki do sopania kombinezony itd cala wyprawka na najblizsze miesiace i to dla blizniat wiec jak dla mnie to troche duzo.a mata edukacyjna jedna mi sie podba w tesco kosztuje 70 zl wiec takie"okazje" mnie nie kusza.

Gość Kiciu miciu mua mua
Czarna Czyli jak z Anglii to trzeba za nie bulic??? W Anglii ubranka dla dzieci sa smiesznie tanie, wiec tym bardziej jak ktos mieszka w UK, to nie powinien chciec 700zl za stare rzeczy .

Gość rob co chcesz
Ale sie niektore zbulwersowaly moja wypowiedzia :D Niestety ale to prawda, Next czy H&M to sieciowki. Sama ubieram tam dzieci ale nie mowie, ze maja ubranka firmowe :D

Gość Kiciu miciu mua mua
To sa sieciowki, ale to rowniez ubrania markowe, bo kazda nazwa sieciowki to 'marka' w rozumieniu marketingowym, czyli nazwa firmy, ktora ma jakas renome, jakis wizerunek. Oczywiscie sa to marki z nizszej polki, ale nadal marki.

przeczytałam, że ubranka są na pewno z lumpa bo u nas jeden next;/ ja uważam, że to nie jest dużo szczególnie jeśli ubranka są w dobrym stanie To jest wyprawka 0-6 czyli ubranka są w różnych rozmiarach. Na raz wydaje się dużo, ale ja kupiłam siostrze dwa komplety ubranek i zapłaciłam za nie 100zł. Dodam, że to były ubranka bardzo dobre jakościowo i jeszcze kilka dzieci z nich skorzystało

pewnie że sieciówki, ja kupuje często w hm bo jakosciowo jak dla mnie ok i mam karte rabatowa -25% a na temat: niby nie dużo, bo za nową dasz więcej ale ja osobiście nie chciałabym pościeli po kimś. Jeśli znajomy by się zgodził to powybierałabym troszkę ciuszków takich najlepszych i tylko je odkupiła a resztę wyprawki kupiła sama, bo jednak co nowe to nowe:)

Gość Kiciu miciu mua mua
jeczaca Dobrze mowisz

Sieciówka czy nie - patrzę nie na nazwę firmy, ale na kraj, w którym produkuje się ciuszki. Kupiłam synkowi body w 5-10-15, w domu na metce przeczytałam, że produkuje się te ciuszki w Chinach. Body szyte było jakąś dziwną ostrą nicią, albo chamsko zafarbowane - synkowi od lamówki na szyi dosłownei zrobiła się czerwona obroża bolesna na szyjce.

Gość to zależy co rozumiesz pod
pojęciem dużo ubranek. Ja odkupiłam od znajomej cały worek ubrań dla dziecka do 6 mies za 50zl tak, że oprócz wyprawki do szpitala nie kupowałam już nic. I były tam też 2 śpiworki, rożek i kurtka

Gość to zależy co rozumiesz pod
i też pościel kupiłabym nową

Gość 700 to duzo
duzo za duzo

Gość LKJSHxczbvx
ja poscieli nie uzywalam na poczatku dopiero pozniej jak dziecko mi podroslo balam sie ze sie nakryje i udusi ,zawijalam go w cieply kocyk.Nie oszukujmy sie mamy takie czasy ze nie trzeba kompletowac wszystkiego na zapas bo czesto w "praniu" wychodzi czego nie lubimy my czy dzieci i potem polowa wyprawki jest nieuzywana,nie wychodzac z domu mozna kupic wszystko wiec po co swirowac? tego nie rozumiem ja mam dla moich blizniakow uszykowane ubranka na start tak do 62 cm juz wiem ze beda wczesniakami wiec mam sporo ciuszkow w rozmiarze 50-56 kupionych uzywanych ale nowych bo pewnie polowe z tego te dzieci nie mialy na sobie :D

Gość LKJSHxczbvx
kurtki kupilam na wyprzedazy w tesco za 22zl przecenione z 79 lezaczki tez z 250 na 62 tez w tesco wiec naprawde czasem warto poczekac pochodzic zawsze cos sie trafi fajnego za mniejsza kase.