Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może cena za wysoka

Uważacie, że 700 zł za wyprawkę niemowlęcą używaną to dużo?

Polecane posty

Gość maryskaaaaaaaa....
dokładnie,kobieto tak jak ci dziewczyny pisza,700 zł to nie 70,ja cały worek tez sprzedałam za 50 zł z tym ze były to ubranka wieksze na około roczek ale w tym kurtki,czapki itp.

Gość jak sie czyta to sie slabo rob
Autorka to nie duzo 700zl ja mieszkalam w angli tam urodzilo sie moje dziecko, i wcale tam az tak tanio nie jest ludzie idzcie do Gapa i kupcie dziecku kilka ciuszkow to sie dowiecie jakie sa ceny, teraz sama mam zeczy po synu jak nowe niektore ubrane kilka razy i jesli mialabym rozdac za pol darmo to niech leza w worach w piwnicy!Ja bym moze i sprzedala ale polacy wy wszytsko hcecie za darmo ! Z jedna roznica ze te w ciuchach ubranka pieron wie po jakim dziecku sa a moze z jakies hinduskiej rodziny straszliwych brudasow z chorobami skory???? Kazdy robi co uwaza za sluszne, ale na litosc boska ludzie chca sprzedac kombinezony spiworki i inne rzeczy to kosztuje, polacy nie szanuja nic, ja jesli mialabym sprzedac wyprawke po moim dziecku minimum tysiac bym chciala bo nie wyobrazam sobie ze np mialabym sprzedac komus sweterek ktory jest prawie nowy za 5zl jak dalam np 23funty prosze sobie przeliczyc. Wy myslicie ze wszytsko wam kazdy darmo da???litosci!!! Wy chyba nie wiecie jakie brudasy oddaja w agli ciuchy do lumpeksow powodzenia, obrzydliwe!

Gość akjhsdkjsahkJ
nie wiem bo te ktore kupuje na ciuchy od brudasow nie wygladaja poza ty istnieje allegro tam kupuje tez calkiem sporo i to w fantastycznym stanie wiec nie przesadzaj.Jesli to wyprawka z firmowkamiNext Gap to zapewne kupione w pl na uzywkach wiec juz nie z drugiej a 17 reki nikt nie chce nic za darmo ale ja lubie miec wybor a nie kupic cos w calosci i polowy nie ubrac bo cos tam pomijam kwestie niedobrania do pory roku itd.

Gość KaczkiGramy
Pani powyżej to jakiej jest narodowości? Bo chyba nie polskiej skoro ma takie zdanie o Polakach a sama jest cacy :-O

Gość od razu zagłosowane?
ty pierwsza u góry to "niepolka" jestes? pewno hinduska skoro tak wiesz jak tam u nich

i z twojej wypowiedzi wnioskuje ,ze pracujesz w angielskim lumpeksie skoro wiesz kto tam przychodzi ubrania oddawac

niech ci myszy i mole te ubranka zjedzą

Gość lkajshdbsn
z hindusem skundlona:D wyzej sra niz dupe ma poleczka pelna geba buhahahahhahahaaa

pewno wyszła ze mąż za BOGACZA i wyzej sra niz dupe ma!

Gość ja pierdzieleeeeeeeeeeeeee
I zrobic sobie dzieciaka żeby w lumpiastych łachach chodziło tudzież wyłudzonych od koleżanek za marne grosze :o Żenujące. jak sie czyta to sie slabo rob- wiem co masz na myśli. Odkąd mieszkam za granicą widzę jaki ten nasz naród jest pazerny i wiecznie z postawą roszczeniową. Ciągfle tylko z wyciągniętą ręka, wszystko się należy. Ależ bezbarwne i przykre życie wiodą takie jednostki..

-->rób co chcesz Naucz się rozróżnić rzeczy firmowe od markowch, bo uczysz innych, a sama mylisz pojęcia. HM, Next są jak najbardziej firmowe. Armani, Gucci są markowe. :D

nie kretynki ciezaka praca na wszytsko sama zarobilam , maz polak nie hindus i nie musialam w lumpeksie pracowac , pania ani hrabina nie jestem, i wyzej nie sram niz d.. mam jestem zwykla normalna mama ale widze jak sie polacy zachowuja.widac a zwlaszcza tutaj, to taka mentalnosc narodowa choc przykra i swiadczy o nas brzydko, kazdego zjechac i chciec za darmo wszytsko, a to nie tak. Idz kup wszytsko nowe w nexcie w gapie a h&m i mothercare co do joty idz kup a potem pogadamy.czy sprzedasz to za pol darmo czy nie? jesli nie moze isc i kupic to sie nie wymadrzaj ale i nie obrazaj innych, ale po co ja bede sie szczepic skoro i tak juz jestem zjechana na czym swiat stoi. Nie kazda polka puszcza sie z ciapakami i hinusami i innymi. no i to saq wlasnie polki wlasnie takie wredne i chytre! Idz do sklepu i kmup sobie nowe a nie oczekuj ze ktos ci da za darmo, jak sie chce miec dzieci to sie placi chytre baby!

Gość lKFDKNJNZDNJ
Nie wiem gdzie wy kupujecie te cuchy za psie pieniadze bo u mnie w porzadnym sklepie z uzywana odzieza kg kosztuje 60 zl a te w ktorych odziez jest wyceniona maja jeszcze wyzsze ceny ja czesto allegro i komisy dzieciece odwiedzam.Tak kupuje uzywane ale nie wszystko poki dziecko malenkie to rzeczywiscie nie warto przeplacac ale potem kiedy jego potrzeby i zuzycie ubran sie zmienia nie ma co oszczedzac poza tym autorka wspomniala o H&M to zadna firmowka to sieciowka, pol polski kupuje w pepco a tam jest jak dla mnie porazka to wole uzywane naprawde.

do ja pierdzielllllleee dokladnie tak masz racje Od kad nie mieszkam w polsce to widze jakie polaki sa koszmar, zachlanne wszytsko chce za darmo , ale dzieci chce byle taniej byle w lumpie, nie wiedza nawet co to jest Gap bo nie byly w srodku nawet pewnie ale beda obrazac ,a zebyscie wolaly niech mi myszy zjedza a wy idzcie do lumpow, Polska i polacy to starsznie chytry zachlanny kraj i narod a pzaernosci to to ma tyle ze sie patrzec nie da.zegnam panie ja sie w konflikty wdawac nie bede bo szkoda mojego cennego czasu.Dobranoc

Gość kjhgfhjkjhgvbhnjk
ale nie masz pewnosci ze kolezanka autorki ma te ciuszki nowe prawda? a jak mam kupic uzywki to wole sama je wybrac skompletowac itd i tez musze za nie zaplacic i to nie po 2czy 5 zl bo zostawiam tam calkiem niemale pieniadze.

Gość jahjhxccjxmbjcbm
wiesz co sama sobie wystawiasz swiadectwo a ty kim jestes jak nie polka myslisz ze jak wyjechalas to jestes lepsza i juz nie jestes polka to gratuluje serdecznie podejscia i powodzenia w zyciu!!!

Pewnie ze nie mam ale wiem co ja mam i wiem ze kupilam je osobiscie, i tanie nie byly ale jak wystawilam kiedys spodenki po 10zl za sztuke to chetnych nei bylo chcieli za 5 zl, czyli o czym to swiadczy o chytrosci i pazernosci, miec cudo i za darmo, a to tak nie dziala niestety, ubranka firmy Gap sa jakosciowo bardzo dobre i takie kupowalam najczesciej i nie bede ich sprzedawac po 5zl czy 10 bo sa warte duzo wiecej, mam wszytsko firmowe , i jak nowe i trudno darmo nie oddam bo to moja ciezka praca dla mojego dziecka:)

Gość jahjhxccjxmbjcbm
to jest racja tu sie zgadzam!

Gość gemolindka
Ja bym tyle nie dała, biorąc pod uwagę,że za chwilę trzeba bedzi kupowac nowe ciuszki. Dostaniesz tez duzo prezentów. dla synka większość rzeczy na początek miałam używanych. Na prawdę nie ma co inwestowac w ciuszki dla dziecka na poczatek. Nowe rzeczy,lepsze jakościowo kupuje dla synka-przedszkolaka (nie rosnie juz z miesiaca na miesiac). Teraz bedac w ciazy,mam kilka rzeczy nowych i sporo pieknych,prawie nowych ubranek z lumpkow (za np.5zl, w tym sporo next, tommy highlifer)+ rzeczy po synku, czy od kumpelek.

Gość ja pierdzieleeeeeeeeeeeeee
Dokładnie. Ktoś ciężka pracą kupił swojemu dziecku rzeczy nowe, chce odsprzedać ale to nie znaczy , że musi oddawać za psie pieniądze!! To jest obłęd jak się czyta te zawistne baby na kafe, wszystko za drogo, wszystko brzydkie i złe :o Koszmar.

Gość popieram panie powyzej
owszem wszystko za drogie brzydkie i za darmo, no niestety taka cecha polakow i to sie juz chyba nie zmieni.Ja sama kupowalam dla syna wszytsko nowe i z sieciowek czy firmowe jak kto woli ale kosztowalo i zalega mi w szafie bo poprostu za pol darmo nie oddam chcialam sprzedac kolzance to za drogo bylo ale jak idzie do lumpeksu i placi za kombinezon 35zl to jest dobrze to trudno lezy moze kiedys poznam kogos komu oddam za darmo, a moze sprzedam ale za taka cena jak ja uwazam a nie za poldarmo. POLACY LUDZIE CIEZKO PRACUJA I NIC ZA DARMO NIE MA A swoja droga to gdzie wy tto kupujecie bo w lumpach ceny sa koszmarne:(

,,,,zyli o czym to swiadczy o chytrosci i pazernosci.... piszesz o sobie? chcac za uzywke 10z ł?

Gość sgsgsgsgsg
A powiedzcie mi o co chodzi z tym next, z tylko jeden w Polsce?

Gość to ja się wypowiem na ten tem.
może next jest jeden w polsce, ale w galerii np. we Wrocku można kupić nowe ciuchy dla dzieciaka firm next i h&m wiec nie wiem o co biega z tym, że jak sieciówki/firmówki to tylko z lupków. W opolu w karolince też można kupić nówki firmówki - znawczynie tematu pożal się Boże!

Gość sgsgsgsgsg
No wlasnie to jakas glupota, w gdansku w outlecie na pewno jest next, bo sama kupowalam tam ciuchy dla syna.

Gość popieram panie powyzej
E tammmm nie widzicie ze znawczynie sie znaja i next jest tylko w lumpku:P:P:P:Pskad one moga miec pojecie same ze siebie idotki zrobily bo im sie wydaje ze ciucholand to jedyny dostwca ciuchow:P AUTORKO smialo kup jesli ci sie ta wyprawka podoba ciuchy firmowe badz sieciowe mozna kupic takze w polsce i jesli zeczy sa ladne i w stanie idealnym to sie oplaca, do zawistnych bab:dwyszlyscie na lumpiary:P

pewnie,ze kup.oplaca sie jesli stan idealny.zreszta taki maluch raczej nie zdazy zniszczyc ubranek,chyba ,ze wcina marchewki,to czasem tak.jest jednak vanish,zejdzie wszytsko.ja dzis bylam w h&m i zaplacilam ponad 120 zl za 2 body,buciki,półgolfik i cos tam jescze.takze sama widzisz jakie sa ceny nawet w takich sieciowkach.

Gość to ja się wypowiem na ten tem.
kupuj i się nie zastanawiaj! Co one Ci doradzają?! Masz nie kupować od czystych, sprawdzonych i bliskich znajomych (choćby za to warto ździebko dopłacić) a wysyłają Cię po tanie ciuchy do lumpków (nie mam nic przeciwko temu, ale trzeba mieć świadomość, że kupując tam możesz trafić na ciuchy z różnych środowisk) i po maty do komisów (mogą być czyste i super ale może po nich szczały psy i koty!). Co za hipokryzja! Kupuj od znajomych śmiało! 700zł to naprawdę nie dużo. Za nowe podusię kołderkę ochraniacze i 2 komplety pościeli zapłacisz połowę tej ceny albo i więcej! A dlaczego niby pościel masz kupić nową? Ta od znajomych na pewno jest czysta i zadbana, prana na bieżąco i prasowana - wiesz co bierzesz. Dla pewności możesz wygotować, ale ja wiem czy jest taka potrzeba? Po cóż nowa? Czym taki kilku miesięczny bobas mógł "skazić" tę pościel? Nie przesadzajcie. Teraz widać ile z Was naprawdę ma dzieci! Kupowałybyście same nówki? No to najpierw kupcie całą nową wyprawkę, podajcie tutaj miejsce i ceny a potem porównamy i pogadamy. Już dałyście popis znajomością dostępności sieciówek, więc darujcie sobie dalszą elokwencję i obeznanie z tematem.

Gość ciezarowka11
za 2 wielkie walizki ciuszków w stanie bdb i cel., wózek wielofunkcyjny 3kołowy na dużych pompowanych kołach, fotelik samochodowy, troche akcesoriów typu termometr (nowe), rożek miękki (nowe), śpiworek( nowy) oraz wkładki poporodowe, sudocrem itp zapłaciłam niewiele ponad 900 zł. A wyprawkę mam na rozmiar od 56 do 68 w czym mam 2 kurteczki, 3 kombinezony, 2 śpiworki do wózka, 2 kocyki cienkie, polarowe.... Marki różne, ale jak już pisałam ciuchy w super stanie. Więc 700 zł za same ciuchy to dla mnie o wiele za dużo. Ja wszystkie w/w rzeczy zakupiłam od różnych osób na allegro, więc do każdej paczki doliczyłam oczywiście koszt przesyłki. Łącznie ok 200 zł sama wysyłka ( 60 wózek, 20 fotelik itd....)