Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MarjjjaK

Zielona kawa a odchudzanie

Polecane posty

Gość MarjjjaK

Dziewczyny, czy któraś z Was próbowała może stosować zieloną kawę przy odchudzaniu? Znalazłam w necie bardzo fajny artykuł na ten temat i bardzo poważnie zastanawiam się nad taką metodą. Do tej pory przetestowałam mnóstwo sposobów na odchudzanie, ale niestety w dalszym ciągu pozostaje mi trochę do zrzucenia. Mam wrażenie, że nigdy nie uda mi się schudnąć i zawsze już będę prowadziła walkę z tymi kilogramami. "Badania obserwacyjne i epidemiologiczne wykazały zależność pomiędzy zwiększonym spożyciem kawy a mniejszym ryzykiem rozwoju nadwagi i otyłości oraz cukrzycy typu II i syndromu metabolicznego. Niestety termiczna obróbka ziaren zielonej kawy drastycznie zmniejsza zawartość kwasu chlorogenowego w naparze ciemnej, palonej kawy. Maksymalną koncentrację tego cennego związku zapewnia jedynie ekstrakcja ziaren zielonej kawy." Pogrzebałam trochę w necie i znalazłam taki środek z zieloną kawą: slimgreen ma ona połączenie zielonej kawy (400 mg) i zielonej herbaty (180 mg). O właściwościach odchudzających zielonej herbaty wcześniej słyszałam, nawet sama ją piję, ale o zielonej kawie czytałam pierwszy raz. Czy ktoś stosował zieloną kawę na odchudzanie i z jakimi wynikami?

Gość gość
Stosowałam zieloną kawę ze sklepu piekna24.pl . Działa. W dużym stopniu przyczynia się do spadku wagi ciała. Doskonale hamuje łaknienie. Cena nie jest duża, jest nawet promocja teraz. Miałam spory spadek wagi dzięki niej. Ważne aby nie zamówić jakiejś podróbki a sprawdzoną zieloną kawę.