Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwona truskawka__

Kto się zna na ćwiczeniach i może mi doradzić ?

Polecane posty

Od dwóch dni wykonuję ćwiczenia na mięśnie nóg i pośladków. Tylko problem jest taki że ja dziś po dwóch dniach ćwiczeń nie mogę w ogóle kucnąc, mam takie zakwasy że ledwo chodzę. Chciałabym się dowiedzieć czy przypadkiem nie powinnam zrobić jakieś przerwy w ćwiczeniach kilkudniowej, bo słyszałam o tym że można przepalić mięsnie od zbyt intensywnych ćwiczeń.

up

Gość ioioiou
no jak boli tak bardzo to zrob dwa dni przerwy ..ogolnie powinno sie cwiczyc co drugi dzien..

Gość fayft
teraz z tydzien przerwy i od nowa jak przedobrzysz to nie będzie efektów

To dobrze, że boli! Ma boleć! ;) zakwasy świadczą o tym, że mięśnie pracują! I mając zakwasy właśnie powinno się ćwiczyć, żeby je 'rozchodzić' ;)

no to już nie wiem co robić

CWICZ dalej;). Skoro boli ,znaczy ze miesnie sie ruszyly do pracy ,po dluuugiej przerwie..;) Nie poddawaj sie.

Powiedz jakie cwiczenia robisz? Nie mysle zebys przepalila:D miesnie.

Gość vska9843
Bzdura ! Jak mięsnie bolą to trzeba zrobić przerwę przynajmnije jeden dzień. Mi tak radzono jak sama ćwiczyłam.

Gość phieee
generalnie cwiczenia typowo siłowe na nogi i pośladki nie powinnaś wykonywać codziennie tylko kilka razy w tygodniu. Zakwasy dobrze będzie rozruszać ale jakimiś areobowymi cwiczeniami czyli bieganie,rower, pływanie wolnym tempem ale przez dłuższy czas np 40 minut. Plan treningowy tygodniowy powinnien zawierać zarówno ćw siłowe jak i areobowe pamiętaj o tym. Zakwasami nie masz się co przejmować, będą się często przytrafiać ;)

A dlaczego nie można ich wykonywać co dzień ?Mam jeszcze jedno pytanie co do ćwiczeń aerobowych tzn że powinnam wykonać serię na nogi i posladki a potem wsiąść na rower i jechac 40 minut ?

Gość phieee
nie, przeplataj sobie w dniach np pn -siłowe wt. areoby np 40 minut pływania/ 40 min. rowerku sr-wolne czw. siłowe itp, itd jak tam chcesz Nie możesz wykonywać tych cwiczen codziennie dlatego że mięsnie pośladkowe i mięsnie nóg potrzebują więcej czasu na regenerację. Codzienny trening siłowy możesz za to zafundować mięsnią brzucha i grzbietu np gdyz regenerują się one szybciej ;)

zle ci radzono..bez przerwy tez przezyjesz, trzaaa byc twardym:D:D, powaznie. Jesli bola cie tak bardzo miesnie,zwolnij troszke,zmniejsz cwiczeni,ale nie przestawaj;) powodzenia.

dziękuję za rady :)