Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgfdgfgdfgddfgfd

No to już wiadomo, że wypadek nie był z winy Jarosława Wałęsy ale dlaczego

Polecane posty

Gość taki tam jeden ___
Gdyby jechal 150 jak piszecie, to po wypadku wystarczylby koroner + ekipa do zbierania kawalkow.

Gość fgfdgfgdfgddfgfd
Taki tam jeden_, dlaczego w takim razie nie podano tej informacji oraz nie pwoiedzieli, czy był trzeźwy czy nie?

Gość po prostu nieszczęśliwy wypade
k jakich wiele... Fakt, że ciężarówka na pewno ograniczała widoczność, a motocykl nawet jak nie gana z ogromną prdkością, jest mniej widoczny na drodze niż inny samochód. Nieszczęście się stało i tyle, że akurat w tym miejscu i w tym czasie się znaleźli. Diwi mnie tylko totalnie rozwalony przód Toyoty, bo skoro motocykl nadjeżdżał z tylu to jakim cudem walnął w przód toyoty? I z opowiadań jakiegoś świadka Wałęsa jechał z pasażerką. A w mediach o niej cisza. Zgginęła na miejscu, czy pan poseł widział inny motocykl i po prostu mu się pomyliło?

Gość fgfdgfgdfgddfgfd
" Diwi mnie tylko totalnie rozwalony przód Toyoty, bo skoro motocykl nadjeżdżał z tylu to jakim cudem walnął w przód toyoty? I z opowiadań jakiegoś świadka Wałęsa jechał z pasażerką. A w mediach o niej cisza. Zgginęła na miejscu, czy pan poseł widział inny motocykl i po prostu mu się pomyliło?" Według medialnych rewelacji Toyota chciała zawracać (?!). Nie wiem, ja tam takie doniesienia biorę z przymróżeniem oka. Również słyszałam o pasażerce. No cóż, powtarza się nam historia z Geremkiem. Polska.

Gość taki tam jeden ___
http://www.nasze.fm/news,6570 Przyklad jak sie koncza wypadki przy wiekszej predkosci (a tutaj 200km/h nie bylo, bo czlowiek wyjechal z bocznej uliczki 50m wczesniej).

Gość fgfdgfgdfgddfgfd
Taki tam jeden, nie odpowiedz na pytanie?

Gość taki tam jeden ___
fgfdgfgdfgddfgfd Ja? Zapytaj dziennikarza, bo to zdaje sie on o tym pisal. A jezeli chodzi o predkosc, to pisali, ze jechal z dozwolona predkoscia, ale oczywiscie nikt nei uwierzy bo "motocyklista", "polityk" i pewnie jeszcze mason. Napsiali by ze trzezwy to tez nikt by nei uwierzyl wiec wiele to nei zmienia. Natomiast jezeli chodzi o predkosc, to skutki wypadku chyba jednak potwierdzaja, ze nie jechal szybko.

Gość taki tam jeden ___
No pasazerka byla, ale jej nie znalezli bo podobno akurat przelatywalo ufo i ja sobie zabralo :D

gdyby był nietrzeźwy, to nie przejechałby 256 km bez wypadku i rozwaliłby się wcześniej... więc nie kombinujcie z tą nietrzeżwością. To jego brat Przemek lubił sobie golnąć..

Gość fgfdgfgdfgddfgfd
"A jezeli chodzi o predkosc, to pisali, ze jechal z dozwolona predkoscia, ale oczywiscie nikt nei uwierzy bo "motocyklista", "polityk" i pewnie jeszcze mason." Proszę o linka

Gość fgfdgfgdfgddfgfd
Otulona snem, pozdro dla Ciebie, muszę lecieć :D Nara buce 🖐️

Gość taki tam jeden ___
otulona snem Nie porownuj niemieckiej autostrady do polskiej drogi, bo to troche inne standardy i inna maksymalna dozwolona i bezpieczna predkosc. Jezeli sama jezdzisz, to wiesz jak odczuwa sie na motocyklu predkosc, wiec powinnas miec jakies wyobrazenie co sie dzieje z kierowca jadacym 150km/h ktoremu nagle ktos zatrzymuje w miejscu motocykl (efekt uderzenia w auto) a on "leci" sobie dalej. I to powyzej to nie byly osobiste wycieczki, raczej nazwanie po imieniu nieodpowiedzialnych ludzi, ktorzy majac w dupie przepisy i bezpieczenstwo innych szukaja adrenaliny na drogach.

Jest prosty wzór fizyczny, na podstawie którego można obliczyć prędkość początkową ciała, znając odległość, którą przebyło. Ma on postać V = Z dzielone przez pierwiastek z ilorazu 2*H i g - /dwa razy H dzielone przez g/ gdzie H to podwojona odległość środka ciężkości ciała od ziemi, a g to wartość przyciągania ziemskiego, V - prędkość, Z- przebyta droga, w tym wypadku Z= 30 metrów, g = 9,81 metra na sekundę do kwadratu Wzór nie uwzględnia oporu powietrza. Zakładając odległość od ziemi środka ciężkości ciała motocyklisty na 1 metr - pozycja pochylona, prawie półleżąca i odległość od miejsca zderzenia 30 metrów, otrzymamy prędkość w momencie zderzenia - 240 km/godz. Bez uwzględnienia oporów powietrza i prawdopodobnej utraty energii kinetycznej wskutek zderzenia z karoseria auta i elementami konstrukcyjnymi motocykla.

Gość to otulona mysli o Polakach
07:07 [zgłoś do usunięcia] otulona_snem a ty pie**olony ch*ju lub pi**o tez wypie**alaj,do roboty w tym j**anym kraju,gdzie sie zesrasz i zaj**iesz na smierc ,moze i k**wa jestem sprzataczka ale wiem za ile smieciu 07:11 [zgłoś do usunięcia] otulona_snem j**ane smiecie polaczki pie**olone

no tak, według tej teorii zaraz okaże się, że sunął z prędkością dźwięku :)

Gość 240km niezle niezle
:o

Gość taki tam jeden ___
to ja mysle ze jechal co najmniej 500km/h bo jednak nalezy uwzglednic zarowno opory powietrza jak i sily tarcia kombinezonu o asfalt. No i jeszcze ta utrata energii kinetycznej (a nie czasem potencjalnej?), to moze jednak 600?

Gość dajcie jakiegos linka
o tej pasazerce!!!!!

tylko tę przerwę po słowie "życie" usuń bo kafeteria nie pozwala na wklejanie linków i ci się nie otworzy

Gość taki tam jeden ___
szukaj na stronach "faktu", ew. "super ekspresu", chcoaiz nawet na nich to zbyt odwazna teza :D Ja stawiam na chora glowe jakiegos internauty, ktory sie neizle bawi puszczajac plotki, jak chociazby ta powyzej "udowadniajaca" predkosc 240 km/h :)

Gość a co mi tam, mi tam, mi tam
taaa, nawet jaby wypadek byl z winy jaroslawa, bylby pod wpywem i jechalby za szybko, to pewnie okaze sie, ze mial "pomrocznosc jasna" jak jego brat kilka lat wczesniej :O taka sprawiedliowsc :O

Gość nie sluchacie wiadomosci
w ktorych podawano, jaka predkosc odczytano na liczniku motocykla w momencie wypadku i nie bylo to 60 czy 90, sluchajcie lepiej, a potem spekulujcie

Gość taki tam jeden ___
A jak niby ta predkosc odczytano z licznika? Pomijajac fakt, ze po kazdym wypadku publika ma radoche przekrzykujac sie, ze licznik sie "zatrzymal" na 200 - niby czemu mialby sie zatrzymac na predkosci z chwili wypadku? To jesli dobrze pamietam to akurat CBRka ma licznik elektroniczny :)

Gość MIAL POMROCZNOSC JASNA
:D:D:D

o tym zatrzymaniu sie licznika w chwili wypadku mowil tez wlasnie jakis policjant. Nie powiedzial na jakiej predkosci sie zatrzymal ale powiedzial, ze "gdyby ta predkosc byla mniejsza to i tak uderzenie byloby bardzo silne" czyli wychodzi na to ze predkosc byla duza

11:42 [zgłoś do usunięcia]MIAL POMROCZNOSC JASNA Nooo :D:D:D "Pani mecenas Ewelina Wolańska jest świetnym adwokatem. Gdyby robiła karierę w USA, byłaby postrachem najdzielniejszych prokuratorów. Razem z mężem, stanowiliby tandem nie do pokonania. To jej mąż właśnie, wynalazł „pomroczność jasną, która pozwoliła na złagodzenie kary dla prowadzącego pod wpływem alkoholu, jednego z synów byłego prezydenta. Pomroczność była tak jasna, ze Przemysław Wałęsa, po spowodowaniu wypadku, w którym ciężko poszkodowany został inny kierowca drugiego samochodu, uciekł w siną dal.."

taki tam jeden- to do mnie bylo? Ja tam sie nie znam na tym , tylko pisze co w tv mowili a o to do mnie pretensji nie mozesz miec, ze telewizja klamie. A swoja droga... nie podniecaj sie tak, bo zylka ci jeszcze nie daj boze peknie :P