Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolczyk;]

czy przebijanie kolczyka boli?

Polecane posty

Gość kolczyk;]

czy przebijanie kolczyka boli? ile kosztuje? i czy w studiu piercingu zawsze uzywaja igly?

W życiu nie słyszałam żeby ktoś przekłuwał kolczyka :p ucho jak już :D i to nie boli :) takim specjalnym pistoletem przebijają i od razu masz założony kolczyk.

Gość Oczywiście że
przebijanie kolczyka nie boli,bo niby dlaczego ma boleć.

Pistoletem przebijają kosmetyczki, i ja dwa razy poszłam na przekłucie chrząstki (gówniara byłam). Dopiero potem ktoś oświecił mnie, że takie rzeczy robi się w studiach piercingu igłą, a nie pistoletem

Gość kolczyk;]
heheh chce przebic jezyk ;D

zależy jaka jest Twoja tolerancja na ból no i miejsce, z doświadczenia piszę że nie boli, a byłam 'pokolczykowana' w wielu miejscach ;)

to na bank boli. Ja nie mam, ale znajoma miała, to tydzień tylko jogurty wpieprzała bo miała taki kołek spuchnięty. W ogóle w języku jest obleśnie.. a jak Ci ropieć zacznie? Żarcie będzie Ci wchodzić. Ohyda.

Gość kolczyk;]
patrzylam na rozne filmiki i troche dziwnie wyglada ;// jak przebija to cos tam odcinaja po bokach i dopiero kolczyka wtegowuja ;D

Gość ja bym chciala taki malutki w
nosie ale troche cykorze

ja mam w języku i mnie przebicie bolało bo zrobiłam sobie sama :D:D Ale jadłam normalnie. W sumie samo przebicie chwilka bólu, a potem już jest ok, ale moja koleżanka miała problemy z jedzeniem. To wszystko jest zależne od naszego organizmu.

Gość kolczyk;]
tak bardzo mi sie podoba ale jedni mowia ze boli a drodzy ze nie wiec trzeba sie przekonac na wlasnej skorze ;] ale sie boje troszeczke

Gość kolczyk;]
sama nigdy bym sobie nie przebila...niedalabym rady hehe

ja miałam przebitych też pare innych miejsc i też robiłam sama. W studiu nigdy bym sobie nie zrobiła. Robienie w języku samem było cholernie nieodpowiedzialne, ale wtedy mało w głowie miałam. Bo to jakoś 2 lata temu było :)

Gość kolczyk;]
yyym no mam cykora ja chce w studiu bo moge tez w sumie u kosmetyczki ale kolezanka przebila u kosmetyczki i wnocy miala krwotok z jezyka

no tak.. w jęzorze jest taka żyła, przez którą się można wykrwawić jak się ją przebije.

Gość kolczyk;]
noo wlasnie a najbardziej mnie przeraza igla

u kosmetyczki nie rób! Jak juz to tylko w studiu. Będzie dobrze. Ssij kostki lodu po przebiciu i płucz szałwią.

Gość kolczyk;]
to jak radzicie? przebic?? :DD

Gość kolczyk;]
dobra :) przebijam!!!

Przebijanie języka nie boli, w ogóle go nie czujesz. Zaczyna się tak pół godzinki po przebiciu - warto płukać szałwią i ssać lód - zmniejszy to opuchliznę (ja miałam tak spuchnięty że nie mogłam szcęki zamknąć). Przez 2 tygodnie piłam tylko soki przez słomkę. Ważne żeby zrobić to w dobrym studiu bo łatwo można zrobić sobie krzywdę.