Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matura moja i mojej koleżanki

Dlaczego moja koleżanka zdaje inną maturę niż ja!!!

Polecane posty

W maju moja koleżanka nie zdała matury z matematyki oraz angielskiego zarowno ustnego jak i pisemnego. W piątek była w szkole i pytała się nauczycieli jaką maturę będzie zdawac z angielskiego ustnego. I nikt nie uwierzy czego ja się przy okazji dowiedziałam. Że ona będzie zdawała starą maturę. To znaczy obrazek, 2 pytania do obrazka oraz 3 zestawy. I będzie miała do zdobycia 20 pkt, natomiast ja w tym roku będę zdawała maturę i to na nowych zasadach, gdzie będzie musiała uzyskac 30 pkt. I nie będzie to obrazek tylko całkiem co innego. To niesprawiedliwe.

Gość hr.TROLLvon teni-SUWKA
obciągnełabyś mi po lekcjach ?

Gość że co?
jaka nowa matura? nie pomyliło ci się? my się od zeszłego roku przygotowujemy i mamy obrazek pytania i rozmowe a zdaje tez w tym roku

Matura w 2012 roku jest inna niż ta którą zdawali maturzyści w 2011 w maju.

Gość zyrafka102
jak ta nowa niby wygląda?

Gość że co?
jakby była inna to nauczycielka od j.ang. by o tym wiedziała i w takim razie nie uczyłaby nas obrazków, 3 pytań i rozmowy. podrecznik mamy na 3 i 4 klase teraz jestem w 4 wiec bedziemy dalej sie tego uczyc

Gość zyrafka102
z tego wynika że jest tak samo, dodali tylko jedno zadanie "W zadaniu 3 zdający będzie zobowiązany wykazać się umiejętnością wyrażania opinii oraz argumentowania. Nie planuje się dodatkowego czasu na przygotowanie do odpowiedzi"

Gość że co?
zmiana uległa w tym, ze będą zwracac uwage na poprawne mowienie po ang. plynność a nie jak wczesniej na komunikatywność. no szkoda. ale obrazek 3 pyt i rozmowa pozostaja wiec czy to taka duza roznica?

Gość ale do zdobycia jest na nowej
maturze 30 pkt czyli 9 pkt by zaliczyc mature a nie 20 czyli 6 pkt by zaliczyc mature.

Gość cfddd
A jeśli ktoś w maju nie zdał matury to może sobie zmienic język obcy?

Gość do cfddd
Raczej tak :O ale pewności nie mam.

Gość Bede zdawac zdawac mature
Pierwsze pytanie to obrazek. Drugie to masz cztery chmurki z jakas informacja np. Price i musisz o to zapytac egzaminatora. Z wszystkich czterech chmurek. Musisz sie dowiedziec jak najwiecej na dany temat. Trzecie zadanie to trzy obrazki. Np, ze wybierasz zdjecie domu w ktorym moglabys mieszkac, uzasadniasz dlaczego te zdjecie wybralas i dlaczego odrzucilas pozostale dwa. Od tego roku nie bedzie tego czasu na zapoznanie sie z egzaminem tylko wchodzisz i od razu zdajesz. Zobacznie na stronie cke

Gość matura się nie wiele
zmieniła!!!