Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Swella

Kultura dla rodziców

Polecane posty

Gość Swella

moi rodzice są osobami bardzo rozwiniętymi kulturalnie, śledzą wszystkie nowinki, oglądają, słuchają, kupują obrazy. Na rocznicę ślubu kupiłam im laptopa żebyśmy mogli spokojnie się kontaktować, ale szukam też w internecie dla nich rozrywki żeby mogli z niego też korzystać w swojej pasji, znacie jakaś kulturalną stronę dla osób dojrzałych?

Gość mageria
Wiesz, sama szukam czegoś podobnego w necie, moja mama ma sporo czasu wolnego do wykorzystania, wolałabym, żeby chodziła na imprezy, a nie interesowała się tak bardzo moim życiem;)

Gość irwin
google potrafi pomoc :) ale jak ktos ma cos konkretnego to niech poda

Gość boguś60
Ja mogę wam polecić drogie dzieci http://kulturaviva.pl, na pewno waszym rodzicom wpadnie to do gustu, bo mniemam, że są w wieku podobnym do mnie. Fajna stronka z przystępnym językiem, jako 'dinozaur' świetnie się tam odnajduje :)

Gość Egoist_*31
dghn

całkiem porządna ta stronka, naszych rodziców moze zainteresować , sporo ciekawych artykułów i wywiadów , no i pełno tam ich gwiazd i gwiazdeczek :)

Mnie samą zainteresowało tam parę rzeczy, strona z pomysłem naprawdę ;) Myślę,że moim rodzicom się spodoba.

pamiętacie ikonki kultury jak z kamera wśród zwierząt itd jeżeli ktoś jest zainteresowany dalszymi losami bohaterów to polecam stronę kulturaviva.pl

Gość password
Byłem w trzeciej klasie tego technikum, konkretnie na obróbce skrawania metali. To było tak obce moim pragnieniom i chęciom! Myślałem, że te swoje chęci zrealizuję, rezygnując z nauki. I wtedy nasz opiekun techniczny, pan dr Henryk Pytliński, wezwał moją matkę i mnie. Stukając mnie "palcem Gombrowicza" w głowę, powiedział: Talar, robię to wyłącznie dla twojej matki. I zostałem w szkole. Znacie tego Pana?? nie? WEJDŹ KULTURAVIVA.PL

A mi najbardziej spodobał się artykuł o Annie German. Piszą o niej : "Łagodna, subtelna, skromna a przy tym małomówna. Jak bardzo brakuje nam dziś takiej artystki! Jakże brakuje nam Anny German... 14 lutego 2011 roku Anna obchodziłaby swoje 75. urodziny. W roku 2012 minie 30 lat od jej przedwczesnej śmierci. Urodziła się w Azji, w dalekim Uzbekistanie. Los rzucił tam jej rodziców: ojca z Łodzi, matkę z Rosji, gdzie osiedli jej przodkowie z Holandii, a dokładniej z Fryzji. Do Polski mała Ania przyjechała mając 10 lat. Dopiero tutaj - najpierw w Szczecinie, potem w Nowej Rudzie - zaczęła uczyć się języka polskiego. Nie sprawiał jej najmniejszego kłopotu, gdyż miała słuch absolutny i świetną pamięć. Była poliglotką. Znała rosyjski, niemiecki, włoski, angielski i słabiej fryzyjski." Dalsza część tutaj http://kulturaviva.pl/pl/osobowosci/anna-german,345.html

Gość dalijajka
audiobooki? super, mam nadzieje że będzie dużo więcej ciekawych dzieł, uwielbiam wieczorami posłuchać sobie dobrej literatury, spędzam całe dnie przed komputerem i papierami, a w ten sposób bardzo odpoczywają mi oczy przy jednoczesnej rozrywce intelektualnej :)

Gość mageria
w związku z tym, że wczoraj przyznano literackiego Nobla, naszło mnie na szukanie informacji o naszych Noblistach, znalazłam fajny artykuł: http://kulturaviva.pl/pl/album-wspomnie/milosz-%E2%80%93-czlowiek-niezwykly,463.html polecam! starszym też się spodoba :)