Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MozliweMozliwe44

Jaka jest szanse ze nasze dziecko bedzie mialo jasne blond wlosy?

Polecane posty

Gość MozliweMozliwe44

Oboje mamy ciemne wlosy, ja brunetka, on szatyn. Tak bardzo chcialabym miec dziewczynke z blond wlosami... :((

Gość D.BillI
a dziadkowie?

Gość ajajajajajajajjjjj
Nie martw się, moi rodzice mają naturalnie bardzo ciemne włosy, moja siostra miała mysi blond, a ja miodowy :) Aha i uprzedzam pytanie - jesteśmy podobne do rodziny ojca, więc proszę nie wydumywać sobie nie wiadomo czego

Gość Królowa Polski
ja mam ciemne blond mąż też a nasza mała ma jasne blond chociaz widze ze juz ciemnieja..

Moja mama ma czarne włosy, mój tata jest szatynem, a jako dziecko miałam jasne blond loczki;) Oczywiście, kiedy zaczęłam dorastać ściemniały:(

Gość ja86sia
pocieszy Cię to, że większość małych dzieci ma jasne włosy? ciemnieją często później... ale jak już zostaniesz matką to kolor włosów będzie ostatnią rzeczą na jaką zwrócisz uwagę...

Gość MozliweMozliwe44
Ale u mnie wszyscy w rodzinie sa szatynami, brunetami u niego tez. Nawet ta dalsza rodzina, takze chyba nici z pieknych blond wlosow!! ;p

Gość D.BillI
dorośnie to pofarbujesz:)

Gość Paulina27814199001
Moja mama czarna moj tato blondyn a ja ruda a siostra jak byla mala to miala jasny blond

Gość chyba sie nie znam na urodzie
skoro dziadkowie tez ciemni to 1/16 prawdopodobienstwa

Gość Jestem blondynka
moi rodzice obydwoje byli blond. Z wiekiem wlosy mi ciemnieja i je rozjasniam.

Gość jugo
dzieci z ciemnymi włosami są prześliczne. im ciemniejsze tym ładniejsze. a już w ogóle nie mogę się napatrzyć na dzieci cygańskie :)

Gość Tak podobaja mi sie
dzieci blekitnookie blond, albo mulci ciemni z czarnymi oczkami. Najbrzydsze to takie nijakie, szare i blade.

Gość Tak podobaja mi sie
dzieci blekitnookie blond, albo mulci ciemni z czarnymi oczkami. Najbrzydsze to takie nijakie, szare i blade.

podstawy genetyki. geny jasnych włosów są recesywne, a ciemnych dominujące. więc jeśli w parze wystąpi jeden gen blond, drugi ciemny, to dziecko będzie miało ciemne włosy. jedyna możliwość, żeby było blondynem lub blondynką to dwa geny jasnych włosów. więc jeśli i Ty, i Twój partner macie po jednym genie ciemnym i jednym jasnym, to jest 1/4 prawdopodobieństwa, że urodzi się dziecko o jasnych włosach. jeśli jedno z waszych rodziców miało jasne włosy, to jest spora możliwość, że się uda.

jak są sami szatyni/bruneci w rodzinie, to szczerze wątpię, czy wasze dziecko będzie miało jasne włosy. chociaż gdyby np. Twoja prababcia i jego prapradziadek byli blondynami, to jest już szansa.