Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mocnopomocy

krwawienie po krwawieniu?co moze byc przyczyna?

Polecane posty

Gość mocnopomocy

Witam, od kilku lat przyjmuje logest, jestem w polowie opakowania tabletek.Krwawienia z odstawienia dostalam jak zwykle a 5dni po jego zakonczeniu zaczelo sie ciemne plamienie, trwa 3dzien przy czym dzis to juz krwawienie,boli mnie przy tym brzuch jak podczas okresu...4dni temu mialam impreze na ktorej wypilam pol butelki wina, jedna tabletke wzielam z kilkugodzinnym opoznieniem.Dodam, że wczesniej tez zapominalam o tabletkach i bralam po kilku godzinach, stycznosc z alkoholem tez mialam a taka reakcja nigdy nie wystapila... czym moze byc spowodowane te krwawienie?

nie jest to spowodowane opóźnieniami w brani tabletek o ile te opóźnienia były mniejsze niż 12h jestem akurat w podobnej sytuacji bo miałam tez plamienia w trakcie opakowania, ginekolog powiedział, że tak sie zdarza gdy tabletki mają za małą ilość hormonów dla Twojego organizmu i nie trzymają cyklu, może sie to zdarzyć nagle po długotrwałym nawet braniu tabletek, że one po prostu przestają w pewnym momencie wystarczać w związku z tym, bierz dalej tabletki i zobacz czy to sie powtórzy równiez w przyszłym miesiącu, jesli tak idź do swojego ginekologa i on zapewne zmieni Ci tabletki na troche mocniejsze ale nie martw się, nadal jesteś zabezpieczona przed ciażą, fakt, że tabletki są za słabe to tylko uciążliwe skutki uboczne tak jak plamienie właśnie, ale antykoncepcja jest zachowana

Gość mocnopomocy
Dzieki uspokoilas mnie, bo juz mialam wizje brzucha przed soba... tyle ze wlasnie licze czy nie przekroczylam tych 12... bo oczywiscie zapomnialam wziac na imprezie a zalapalam nastepnego dnia po obudzeniu;/