Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tez z piastowa

Ile płacicie za godzine w przedszkolu?

Polecane posty

Gość tez z piastowa

U nad do 13 jest bezplatne od 13 placimy za godzine 2.6. jak jest u WAS?

Gość no to ustala
rada miejska. U nas jest to 2,08zł

Gość a u nas to wgl obłęd
u nas jest id 8-13 za darmo ale jak ktoś chce dłużej wtedy płaci 3.50 za godzine ale nie dodatkowo tylko np od 8-16 płaci za 8 godzin a nie za 3 ;/

Gość trrttrrt
1,73 :o to jest jedyne przedszkole w miescie , do innego 13 km bym musiala wozic za 1. 47 zł chyba :o

Gość trrttrrt
" a u nas to wgl obłęd " nie rozumiem wytlumacz jescze raz bo zamotalas ostatnie zdanie , wiec pogubilam sie w twoim wpisie

Gość trrttrrt
w takim razie 3,5 *8=28 zł dziennie za zostawienie do 16 giodziny taaak??

u nas przedszkole jest za darmo od 8-13 ale jak ktoś chce mieć dziecko np do 16 wtedy płaci za 8 godzin czyli od 8-16 = 8 godzin a nie np za 3 godziny dodatkowe czyli od 8-13 za darmo a od 13 -16 płatne za 3 godziny dodatkowe. nie wiem jak prosciej to napisac:)

tak za od 8-16 płąci sie 28 zł plus oczywiście koszty za posiłki osobno... a słyszałam ze w niektórych przedszkolach jest tak że do 8-13 za darmo a od 8-16 płacą za dodatkowe 3 godz czyli 10.50 ..

ale to jest chyba niezgodne z ustawą, nam dyrektorka mówiła, że ustawa o szkolnictwie wprowadziła te wolne godziny i za nie nie wolno pobierac opłat, gminy miały tylko ustalić stawkę za godziny dodatkowe moze was robią w rurę

dają nam pokwitowania za to właśnie ;// to jest masakra jakaś pierwsze się z tym spotkałam ..mówią w przedszkolu ze od8-13 jest darmowym przedszkolem ale od 8-16 jest płatnym 28 zł za dzień

Gość trrttrrt
pewnie ze ich jebią po kieszeni , bo wedlug ustawy i przepiswo jest to niedozwolone takie pobieranie opalt za cale 8 godzin wiec ktos sobie nabija w skarbonke a i traktują was jak jakis ulomnych To jest wbrew przepisom , nowa reforma obowiązuje wszystkie panstwowe przedszkola a nie wybrane

oni sie zachowują jak prywatne przedszkole ;/a to jest państwowe ;/ dobrze że od wrzesnia wypisałam małą do innego gdzie wszytsko jets inaczej ;/ bo wkurzało mnie to za miesiac płąciłam 600zł za przedszkole ! a tutaj za miesiac płące 250zł z posiłakmi

Gość 665555
a jak dziecko zostanie do 14 wten czas jak bedą naliczaac czas? pobiora normalnie za godzine czy nalicza oplate od rannych godzin??? To jest wbrew prwau wedlug nowej reformmy, bo to nie prywatne a panstwowa instytucja

Gość białystok akademia jasia i mał
a u nas tak. dyrektorka w zeszłym roku prowadziła statystyki i wyszło jej ze najwiecej dizeic przychodzi o 7:30. wiec godziny darmowe mamy od 7;30 do 12:30. 1. masz do wyboru albo na 9 h - wtedy płacisz 194 pln podstawy, w tym masz te 5h darmowych . 2. wybierasz opcje za friko, od 7:30 do 12:30 i za kazda dodatkowa godzine placi sie 2.70 (mniej wiecej). ale to sporadycznie z tym dokupywaniem bo umowa jest na 5h. jeden pan wpadl na pomysl ze bedzie dziecko przyprowadzał na darmowe godziny i dwie godzinki bedzie se dokupywał, niestety dyrka powiedziala ze nie ma takiej opcji, ze rozumie ze pan sie moze sporadycznie spoznic po dziecko i zaplaci te 2.70 ale nie cały czas. on mowi ze bedzie se spoznial codziennie, bo wtedy za 7 h pobytu dziecka wraz z darmowymi godzinami wyjdzie miesiecznie placic 110. pani dyrektor jak to usłyszała to powiedziała. ze jak przyjmowalam wasze dzieci to nie było wiadomo nic o tych 5 godzinach i kazdy podpisał umowe ze na 9h, teraz jak ktosc chce przejsc na tylko 5h darmowych to musi wypowiedziec umowe i podpisac druga. wyraznie zaznaczyła ze nie musi przyjmowac ponownie tego dziecka. bo formalnie umowa zerwana trzeba złozyc podanie jeszcze raz, ktore ona rozpatrzy i podejmie decyzje czy przyjmuje dziecko.

poprawka. oplata za godzine to 2.80 jeżeli wybierzmy opcje z oplata stała za 194 pln za 9H i dziecko zostanie dłuzej to doplacamy za kazda rozpoczeta godzine.

Gość pomaranczowegacie1
a jak sytuacja przedstawia sie w warszawie?

Gość na darmowe h od8-13
nikt sie nie załapał bo wtedy nikt by nie pracował a warunkiem przyjecia do przedszkola jest praca obojga rodziców ja płace 120zł od 8ej-16ej plus 4zł za dzien za jedzenie (wg umowy)

na darmowe h od8-13 nikt sie nie załapał bo wtedy nikt by nie pracował a warunkiem przyjecia do przedszkola jest praca obojga rodziców jako pracodawca przychodzę se o ktorej chce, w pracy byc muszę bo trzeba ludzi pilnowac ale moge zajechac nawet na 12.

no to nie wiem gdzie takie wymogi, ja nawet nie probowalam w Krakowie zapisywac cory do panstwowiaka bo pierwszenswo mialy dzieci matek samotnych, byly list rezerwowe po 100 pozycji, rodzice oboje pracujacy nie mieli szans bo rzekomo stac ich na prywata. czyli po krotce szanse na przyjecie d panstwowego by mi wzrosly jakbym sie rozwiodla

Gość drogie mamuski
avinion - u nas tez nie trzeba było zaswiadczenia o prace, ale wiadomo ze na to patrzyli bo jak ktos nie pracuje to moze siedziec w domu z dzieckiem . co do pierszenstwa to maja samotne matki... to prawda.

tak, ale teraz ja czytam jakie koszta ponosza ci z panstwowego i ile dzieci jest w grupie to nie zaluje ze nawet nie probowalam tam cory pchac

Gość nie kazdy ma firme
:O

Gość lakallla
co do pierszenstwa to maja samotne matki... nie ma to jak sie puścić, wszędzie takie matki mają przywileje, mops da, ksiadz da, podatnicy dadzą

Świnoujście 2,55 zł za dodatkową godzinę z tym że deklarowane godziny obowiązują np jak ja zapisałam dziecko w kwietniu od 7:30 - do 15:30 to nie mogę odebrać dziecka np o 16 :30 mimo że przyszedł później nie ma ruchomych godzin

Gość ja nadal nie kumam
ale 2,55zł za nadgodzine czyli wychodzi ze jak dizecko jest do 15 to płaci sie 5,10 za te 2 godziny dodatkowe -miesiecznie wychodzi ok ok 1 120zł i to wszytko czy plus jeszcze posiłki? a jak dziecko jest tylko na te darmowe do 13 to dostaje jakis posiłek czy nic?

Gość ja nadal nie kumam
mialo byc wychodzi na miesiac (23 dni) 120zł