Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

czy mama ma obowiazek 'wspierania' mnie finansowo?

Polecane posty

dziecko jakie by nie bylo sie kocha a najabardziej takie zle ktora mimo ze ma bunty , zawsze sie z szacunkiem obnosi ty jestes nie wychowana , pewnei cale zycie traktowalas ja jak psa ktory cie urodzil i ma obowiazek cie trzymac przeliczylas sie ... licz na sieebie szkoda matki ze takie niewdzieczne dziecko splodzila

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
nie masz pojecia jak ja traktowalam i sobie wymyslasz wez spierdalaj

Wiesz ksiądz raz na kazaniu powiedział: kto sprawia, że z jego powodu w oczach matki pojawiają się łzy jest gorszy niż zwierzę. Weź to sobie do serca.

maciusiamilusia swiete slowa;) nie mam pojecia?? po paru twoich zdaniach , na checi zemsty na swojej mamusi ... po tym co napisalas .. widze jakim jestes czlowiekiem a raczej wybrakiem czlowieka ... napisalas ze jej nei szanujesz bo ona ciebie nie .. tak jak szanujesz swoja mame tak twoje dzieci cie beda szanowaly .. boze ... jestes bez serca .. prawda cie boli.. uderzylam w czuly punkt ??? uderzylam !!!!!

prawda zawsze boli> alez ty masz ograniczone myślenie :O ja pierd... matka, która zwrywa z dzieckiem kontakt na wlasne zyczenie? ktora sie go praktycznie wyrzeka? nie interesuje sie? ty jej jeszcze bronisz, oczywiscie ze ma zasrany obowiązek pomoc córce w nauce to nie jest 30 latka siedząca u mamusi na garnuszku bez pracy i ambicji, to mlodosc, najpiekniejszy czas, z ktorego dziewczyna nie koprzysta bo haruje w kazdej wolnej chwili, a matka co jak co, ale do konca studiów mieskzanie i jedzenie wlasnemu dziecku powinna oplacac! tutaj to wygląda jakby całkowiecie straciła zainteresowanie losem własnego dziecka

sweet dreams , ogranoczone myslenie ma autorka a z jakiego tytulu ma niby kurwa na nia placic??? jest dorosla , matka nie ma dochodu stalalego , ona sie uczy pracuje ojciec jej pomaga.. jest dorosla . poprostu sama napisala ze sobie radzi tylko ze chce sie na niej zemscic a ty co jej bronisz hmm niezle , jty masz swoje zzdanie a ja prawo by miec je w dupie

Gość EWuuuula
Jesli matka cale zycie ją gnoila i miala za nic to niby za co autorka ma ja szanowac? Za to ze ja splodzila? Prawda zawsze boli ty naprawde jestes jakas pojebana. Skad wiesz jaka sytuacje miala w domu? Czy dostawala chociaz odrobine matczynej milosci i wsparcia? Ja nie znam jej sytuacji i nie oceniam. Znam jednak osobiscie kilka osob ktorym rodzice zmarnowaii zycie i skrzywili psychike znecaniem sie fizycznym i psychicznym. Jedna z tych osob juz nie zyje bo popelnila samobojstwo, po latach ciezkiej depresji w ktorej wpedzila ja kochana mamusia wyszydzająca i ponizajaca nastoletnie dziecko na kazdym kroku Oni tez mieli szanowac swoich kochanych rodzicow za to ze zyja? Dzieci ktorych ojcowie je gwalca a matki udają ze nic nie widzą tez maja pokornie ich kochac? Ja swoich rodzicow kocham i szanuje bo sa najwspanialszymi ludzmi jakich znam ale wiem tez ze nie kazdy miał tyle szczescia i widzialam cierpienie ludzi ktorzy tej rodzicielskiej milosci nie zaznali. A tobie autorko radze sie poprostu odciac i nigdy wiecej juz z a kobieta nie utrzymywac kontaktu. To na starosc bedzie najwieksza kara

Gość do prawdazawszeciezaboli_24
niezły z ciebie patol przestan sie wymadrzac jakby ciebie cos takiego spotkało wyzej srasz niz dupe masz

a ty przeczytalas co autorka napisala??? ze chce sie zemsic matka nie wchodzi jej w droge. a jej zasugerowlaa zeby sie usamodzielnila spojrz na siebei , ja pojebana a ty jestes plytka bo autorka jest pustakiem ojciec lozy na nia i na matke . sama autorka sie wyprowadzila a sobie radzi niezle. aautorka pewnie za malo pieniazkow dostaje .. pierdolona materialistka , pewnie bylaby zadowolona jakby mamusia dala kasiorki a z jakiej paki niby???? kros napisal ze 21 do czas zabawy.. ja od 17 roku sama sie utrzymuje i zyje a gowniara ma 21 i narzeka ..

Gość EWuuuula
prwda zawsze boli jestes chorą kobietą

jasne lepiej kurwa zeby rodzice na dame kase dawali , napewno sie samodzielnosci nauczy . napewno ... pod gebe zeby miala stawiane to to jest ok?? tanim kosztem zyje tatus wysyla i tak ma dobrze, czego ona wymaga ,,, raczki ma?? dorosla jest?? to niech zapierdala do pracy ja mialan momenty ze jesc bie mialam za co a nie poprosilam , dalam rade sama .. i zyje a ten pasozyt , jest dorosly i niech sama na siebie zarobi bo jak ktos na nai bedzie caly czas dawac kase napewno dobre to dla niej nie wyjdzie

od 17 roku zycia sie sama utrzymujesz? oplacasz mieszkanie, rachunki, jedzenie? wszystko sama? a jakim sposobem? gdzie tak dobrze placą nastolatkom bez wyksztalcenia, zeby ich bylo stac na samodzielne zycie?

Gość Tonałóg.
to ze ty tak zrobiłas nie oznaczawcale ze jej matka ma prawa ja wpierdolic bo jej przseszkadza bo niechce jej awet pomoc widac ze maszjakis patologiczny wzorzec a to jak piszesz - typowa frustratka

Gość EWuuuula
Znasz jej sytuacje? Znasz jej matke? Wiesz jak ja traktowala? Jak nie to po huj ja obrazasz? Skad w tobie kobieto tyle jadu i zlosliwosci?! Musialas miec bardzo smutne zycie ze musisz wyladowywac sie na innych

" a ja chcialabym od niej tylko zeby sie zemscic," Dziekuje, do widzenie 🖐️ Prawda dobrze napisala ale wy jak zawsze czytacie co wam pasuje zamiast przeczytac calosc tematu

po pierwsze jestem w uk , mam prace , faceta zyjemy razem bywalo gorzej ale jakos sobie radzimy, wyksztalcenie mam i to nie byle jakie . jeszcze tak nie bylo zebym musila prosic , na start jak przyjechalam pomogly mi pieniadze ktore sama zarobilam i oszczedzalam .. ale o czym tu gadka jest.. jabrozumoem zeby ona kasy nie miala a pracuje uczy sie ojciec wysyla .. zle jej??? ludzie maja gorzej .. to powod zeby na mamusi sie zemscic ??

slodka dzelusia maciusiamilusoa .. w koncu ktos przexzytal caly topik i mnie rozumie .. bo to ja wyszlam na najgorsza hehe ja cie krece co tu sie wyrabia , bronicie gowniar ktore same do niczego nei dochodza tylko sie mszcza na wlasnych rodzicach

ale wlasnie po twoich wypowiedziach widac jak te "pracowanie" od 17 roku zycia na ciebie wplynelo :O tak jak ktos napisal frustracja, braki w edukacji, ograniczone pole myślenia, a wręcz obranie tylko jednego punktu w stylu "moja racja jest najmojsza", antyspołeczne nastawienie... jestes biedną dziewczyną bez dzieciństwa, młodości i miłosci rodziców - to nie jest kpina!

Gość Tonałóg.
medzyczne studium!:P rewelacja masz swietne wyksztralcenie naprawde:p hgehehe a sie chwalisz jkabys conajmnjiej prawnikiem była idz do psychologa bo widac ze naprawde widzisz tylko czubek swojego nosa i zadnej wypowiedzi nie dopuszczasz do ogranicznego mozgu

akurat z poparcia słodkiej dzelusi to bym sie wcale nie cieszyla, bo o ile sie nie myle to nikt inny jak czarna nicola- tępak nad tępakami :O

od moich rodzicow to ty sie odpierdol , dziecinstwo mialam wspaniale ... rodzice mnie wychowali na dobrego czlowieka i naucz sie czytac ze zrozumieniem zanim zaczniesz bronic niewdziecznej gowniary ktora nie ma szacunkow do swoich rodzicow

Gość EWuuuula
Mnie rodzice utrzymywali w 100% do 24 roku zycia. Zebym mogla studiowac dziennie w warszawie i nie musiala dorywczo pracowac po nocach tylko poswiecala sie nauce. I bardzo za to jestem im wdzieczna. Nie uwazam zebym byla przez teraz leniwa czy znała zycia. Za to miłosc i poswiecenie jakie dali mi rodzice zaprocentowala. Mam dobra prace i stac mnie zeby oplacic im wszystkie rachunki i zapewnic godne zycie na stare lata, na tyle by swoje emerytury mogli przeznaczyc na przyjemnosci I swoje dzieci chce wychowac tak samo Zeby nie byli w doroslym zyciu takimi sfrustrowanymi pojebami jak prawdazawszeboli Tylko by byli dobrymi i szczesliwymi ludzmi

Gość EWuuuula
rodzice cie wychowali na wspanialego czlowieka?? :D:D Chron mnie Boze przed takimi wspaniałymi ludzmi ktorzy potrafia tylko saczyc jad

Medyczne idiotko. Literowka . a tak po za tym o nic w sobie nie macie .. same macie jakies braki z dziecinstwa , pewnie tak szanujecie swoich rodzicow jak autorka , gratuluje .. tepi , plytcy ludzie zal mi was ze takimi wartosciami sie kierujecie , zbesztac i zemscic sie na matce brawo!!! proponuje przeczytajcie caly topik a nie zdania wyrwane z kontekstu