Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

czy mama ma obowiazek 'wspierania' mnie finansowo?

Polecane posty

Gość Tonałóg.
nie smiejesie z literowki tylko z tego ze technikum medyczne to nie zaden wyczyn a ty sie podniecasz jak niewiem co. a widzisz tu ine ma czym jeszce do tego zapatrzona w siebie wspanialy czlowiek TZRYMAJCIE MNIE HAHAHAHHA

Gość EWuuuula
prawdazawszeboli Wspolczuje twoim rodzicom takiej corki Gdybym zobaczyla ze moje dziecko pisze o ludziach ktorych nie zna takie rzeczy i w taki sposob, prymitywny, okrutny i pełen jadu, chyba bym sie poplakała Bo to juz jestes wychowawcza kleska, wychowane złego czlowieka

Co zgadłaś "tępaku" 🖐️ :-D Widać kto jest bardziej tepy - wystarczy ze sie odnioslam do tematu a ty juz jakies wycieczki osobiste :-D Ogarnij sie troche bo jak na razie wystawiasz o sobie mizerne swiadectwo

ja moich rodzicow kocham oni mnie tez . I zawsze sa za mna . A ty sie od nich odpierdol a co maja studia do tego zeby byc dobrrym czlowiekiem?? nie musze byc prawnikiem , wazne ze pracuje w swoim zawodzie i nie prosze rodzicow , wrecz przeciwnie to ja im pomagam

Gość EWuuuula
gdyby nie rodzice to pewnie tez skonczylabym zaocznie jakies medyczne studium jak ty i byla jakas kosmetyczką czy masazystka Masakryczne osiagniecie Dzieki rodzicom skonczylam jednak medyczne STUDIA A przede wszystkim dzieki nim jestem dobrym i szczesliwym człowiekiem

Gość Tonałóg.
hehe nie ale to smiesznw nie sadzisz tak o sobie mowic? tak samo mowie ze masz swietne wyksztalcenie soryy technikum to minium.....

Gość EWuuuula
jesli rodzice cie kochali to jak to sie stalo ze wyroslas na taką prymitywną i przepełnioną jadem kobietę?

Gość dsfgreg
ale niektórzy z was mają pusto w głowach. postawie się na miejscu autorki, jak byście się czuli, zero wsparcia, jeszcze z domu was wyganiają, bo ciążycie. a wątpię, że autorka ciąży, skoro wyprowadziła się, uczy się i pracuje gdzie może. i to pewnie nie było z dnia na dzień, pewnie nie raz słyszała, że jest pasożytem. a wy tu piszecie, że jak tak można, że matka. no przepraszam, nikt tu nie wymaga 100 metrowego mieszkania w stolicy na 18 urodziny, ale dobre słowo i ten dach nad głową? tak trudno o to dla własnego dziecka? kurcze, myślicie, że jak pełnoletnia to już decydować ma o sobie w 100 procentach, że mieszkanie, że praca, ale to nie te czasy, że o wszytko było łatwiej. a ty autorko, jeśli rzeczywiście nie masz wsparcia, nie tylko finansowego, sobie lepiej poradzisz. wypnij się na nią, skoro tak cię potraktowała, sobie dasz radę. już wiem, co mi napiszecie, że matka to matka, jaka by nie była i należy jej się szacunek, ale to trochę męczeńskie podejście rodem z chrześcijańskiego średniowiecza. jakby was w piwnicy zamnkeli, to też byście słowa nie pisnęli? może to trochę drastyczny przykład, ale...

ewuniaa .. nie kazdych rodzicow pustaku stac na oplacenie dobrej uczelni, ja w przeciwienstwie do Ciebie poszlam na upragnione pielegniarstwo a ty na to co kazali ci rodzice, nie obrazaj kosmetyczek bo nie jednej nie dorastasz do piet , kazdy dokonuje wyboru. pani oh i ah co tu robisz ?? wiekszosc tu siedzacych nie ma tak wysokich klasyfikacji a nie krytukuja innych w przeciwienstwie do ciebie do przedmowcy , idioto studium a technikum to roznica a tobie nie musze sie tlumaczyc z tego co osiagnelam , wazne ze ja jestem zadowolona wy nie musicie

kochaja ;) a jestem mila dla milych . Mam swoje zdanie a tutaj jak powiesz swoje zdanie to tak jak walka z wiatrakami .. poki co to wy na mnie usiadlyscie bo w poprzednich postach wiekszosc osob sie ze mna zgadzala ale coz ... kazdy ma swoje zdanie a ja mam swoje i nie wplyniecie na nie

Gość EWuuuula
nie krytykuja innych? Ty tu idiotko weszlas i od kilku stron obrazasz autorke chociaz jej nie znasz, stracilas juz kontakt z rzeczywistoscią? Jad ci juz mozg zalał żmijo? Skoro juz lubisz wyzywac od idiotek to skonczenie studium daje wlasnie tytuł technika A zeby zostac pielegniarką to konczy sie 5 letnie studia

Gość EWuuuula
I nikt cie tu nie zaczal sam z siebie obrazac, ty wsykoczylas z chamskimi tekstami rodem z rynsztoka zeby tylko dokopac dziewczynie ktorej nawet nie znasz. Koncze dyskusje bo szkoda mojego czasu na frustratke ktora jedyne co ma z zycia to wyżywanie na ludziach ktorzy na forum przyszli z problemami. Jestes chorym i smutnym czlowiekiem i mam nadzieje ze nie masz dzieci bo czeka je takie samo smutne zycie

Gość zytkass
rodzice tez cie nauczyli takich rynsztokowych tekstow?

pierwsze slysze o takiej liscie, pytanie kto je tworzy? bo chyba wlasnie idioci i rozumiem, ze to twoje kryteria oceny? kafeteryjna lista idiotów, tak? boże dziewczyno :O

a jesli mnie ktokolwiek dodal na taką liste to mogą to byc dwie osoby: carrie i czarna nicola :P :D czyli mistrzynie ciętej riposty w stylu "wypierdalaj w podskokach" :classic_cool:

Gość zytkass
przepuszczenia o kurwa hhahaha :D co za pustak

Gość Prawnik zmęczony życiem
hehe autorka dawno poszła a wy się dalej spinacie i obrzucacie gównem wzajemnie :) A temat na 1 stornie został wyczerpany moją wkleją SN, kobicie nie przysługują alimenty :) Tzn. może wnieść sprawę do sądu ale jeszcze nie słyszałem w mojej karierze przypadku żeby sąd okręgowy podważył zdanie sądu najwyższego hehe :)

Gość czorito
Mozesz wniesc sprawe do sadu. Dac Ci numer gg kumpla co to studiuje wszystko?

Gość pannazuk
Mysle, ze nalezy sie sprostowanie: utrzymanie sie w UK nie ma nic wspolnego z utrzymaniem sie w Polsce. W UK kazdy od 16 roku zycia moze pojsc do "powaznej" pracy czyli zarabiac niewiele mniej niz dorosly (stawki minimalne sie roznia aczkolwiek nie kazdy pracodawca ich przestrzega). Wobec tego porownywanie utrzymywania sie w UK w wieku lat 20 czy 21 do utrzymywania sie w Polsce ma sie nijak. W UK za stawke minimalna wyzywisz siebie , a czasem i rodzine. W Polsce autorka ma niewyobrazalnie ciezko wyzywic sie, oplacic czynsz etc zarabiajac grosze. Autorko: alimenty mozesz dostac ale czy jest sens sie starac? Koszta sadowe, czas, emocje.. Jedyny sens mialoby to, jesli alimenty zasadzone beda wyzsze niz pieniadze od taty (bo alimenty otrzymasz od rodzicow). Czy nie lepiej porozmawiac z ojcem? Przedstawic dokladnie sytuacje?

Gość Prawnik zmęczony życiem
Przeczytajcie najpierw orzeczenie SN a potem jej prawcie swoje "mądre rady" nie zajmuję się na codzień sprawami cywilnymi ale z całą pewnością przy studiach zaocznych wniesienie o alimenty to stracone pieniądze, czas i nerwy

Gość anonimowo zawsze jakieś
kretynki się prześlizgną....prawda....cóż uciekła z zakładu zamkniętego i dorwała komputer! to tłumaczy wszystko szkoda dyskusji dajcie spokój z agresywnymi potworami!szkoda pisania! takie kretynki mamuśki jak autorki czatują na takie topiki!