Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anusiadanusia

żywienie optymalne najszybiej leczy otyłosc?

Polecane posty

ja dawno dawno temu zanim przeczytałam ksiazke,nie wierzyłam że jedzac tłusto można stracic zbedne kg. zmieniłam zdanie,na szczescie:)

no to fajnie.....a więc ...zaczynam... 1,2,3..Start...:D:D:D Miłego popouidnia

Popołudnia...być miało chochlik jakis,czy co?:o

hej dziewuszki :-) ja straciłam w zeszłym tygodnie 6 kg na atkinsie. wczoraj miałam wielką chęć na słodkie - wszędzie te pączki i pączki...ale kupiłam sobie ptysia i załatwił sprawę :) a dziś pączki sobie odpuściłam, mam taką metodę , że jak chce mi się na słodkie to zaczynam biegać na orbitreku, po 30minutach nie chce mi się nawet słodkiego już jeść:) 3mam kciuki za Was wszystkie..:)

witam również :-) bardzo dziękuje :) naprawdę mnie to zmobilizowało, na fazie 1-wszej chcę jeszcze stracić kolejne 7 kilo i już bym była zadowolna - pozbyłabym się całej swojej nadwagi..marzenie...ale chyba do spełnienia:)

Witajcie :) A ja się dzisiaj skusiłam na jednego nieoptymalnego pączka na śniadanie. Baaaardzo za słodki był. I od rana już bardzo, bardzo grzecznie, ale węgle i tak przekroczone. :(

Witam, Anusia, ja planuję bardziej mięsne zakupy zrobić, moją ulubioną wątróbkę, może podgarle wędzone i trochę wędlin, mam taki sklepik, gdzie są wyroby z własnej niedużej masarni, bez całej tej chemii, jaką mają sieciówki. Jajek trochę mam, ser biały, mleko i śmietanę też. Masło ktoś na sąsiedniej wsi sprzedaje, muszę się dowiedzieć kto. Więcej jajek będę miała po niedzieli od siostry, bo na sobotę już ktoś zamówił. Moje kurki dziś 5 zniosły. Będzie dobrze.

Wiecie co?...ja po moim porannym jedzeniu głodna nie jestem... I co zrobić mam....zjesć cos na siłę?

Dzień dobry....nikt mi nie odpowiedział.... Więc zjdałam wczoraj parę orzechów.... Dzisiaj trzy jajka na twardo +50 g majonezu(olej słonecznikowy). Pozdrawiam optymalnie:D hej!!!!!🖐️

hej dziewuszki:) ja dziś zarzuciłam na ruszt dwie berlinki i dwa plasterki sera żółtego. życzę udanego dnia !! na obiad dziś mam tuńczyka ,a na kolację jakaś wędlinka. standardowo 2l wody , mięta i ...lecę na orbitreka pobiegać:) pzdr!

Gość czin
wolke.jak ci sie nie chce jesc to nie jedz na sile.

Nooo...ale wyczytałam,ze początkujący powinni zjadać trzy posiłki.... To co zrobić...jak ja syta jestem po jednym.....moze lepiej ..zjesć po jednym jajku+ majonez.....a nie wszystkie trzy jajca naraz... Dziwne pytania zadaję...wiem!:) ....może ktoś doswiadczony mi poradzi Hej 🖐️

Hey ja wieczorami jestem mniej aktywna na forum:) na siłe jesc nie trzeba ale na poczatku powinny byc 3 posiłki. może spróbuj na sniadanie same jajka,pózniej obiad i same wegielki na kolacje

Witam, właśnie wróciłam z zakupów, kupiłam podgarle wędzone, które uwielbiam bez chlebka, więc pasuje idealnie, kaszankę, wątrobę wieprzową i ser żółty. Kupiłam też chlebek żytni w biedronce, dokładnie podają tam zawartość węgli, białek i tłuszczu, jak zresztą na wszystkich produktach. No i mąkę pszenną razową typ2000, ma nieco ponad 50 g węgli na kilo, na chleb się nada. Chleba jem bardzo mało, ale lubię taki ze smalcem od czasu do czasu. Wyciągnęłam starą wagę szalkową, na razie musi wystarczyć. A teraz spadam smalec topić :)

Gość monik80s
ZAPRASZAM DO DYSKUSJI 5xl Club forum zdrowe odchudzanie diety opinie CHIRURGICZNE LECZENIE OTYŁOŚCI

Witam sekto, od dziś dołączam do was. Piję kawkę i liczę, bo w zaplanowanym jadłospisie wychodzi mi o 5g białek za dużo. Chyba rano usmażę 2 żółtka i 1 białko. Wieczorem zdam relację, jak mi poszło :)

hej dziewuszki:) od wczoraj zeszło mi 0,4kg .takze nie jest źle.pozdrawiam i zyczę leniwej soboty:)

Hej..:D :D pychol mi się śmieje...od wczoraj ubyło mi 1kg. I20 dag...aż trzy razy na wagę wchodziłam:D :D.... Wczoraj na śniadanko zjadłam 3 jaja na twardo i 50 gram majonezu na oleju słomecznikowym.....póżnym popołudniem zupę jarzynową z miesem....dodałam masła i śmietanki i wyszły mi proporcje 1:3:0,9 Nie ograniczyłam ilosci zupy do jednej szklanki,jak podaje autor w ksiazce...zjadłam cały talerz...staram się aby w posiłku zachowane były odpowiednie proporcje....co do ilości pośłku który jest dopasowany do mojego wzrostu...to ja jeszcze poczekam....narazie uczę się poprawnie przygotować posiłek. Wieczorem już nic nie jadłam...i do teraz też nic.....bo głodna nie jestem Miłego dnia"panienki" Czesc

Ubyło mi 1kg 20 dag. Przepraszam nie mam polskiej klawiatury...muszę zawsze przestawiać...a wtedt litery są w innym miejscu;)

Witam serdecznie własnie wróciłam z pracy. dopadła mnie dzisiaj migrenka po paczusiach i faworkach(domowych) tłustoczwartkowych. niestety ilosc wegli była była przekroczona wiec pokutuje:( Dziewczyny ciesze sie z Wami:) a jak Wasze samopoczucie ?

Witam serdecznie własnie wróciłam z pracy. dopadła mnie dzisiaj migrenka po paczusiach i faworkach(domowych) tłustoczwartkowych. niestety ilosc wegli była była przekroczona wiec pokutuje:( Dziewczyny ciesze sie z Wami:) a jak Wasze samopoczucie ?

Anusia, ja dziś rozbita jakaś jestem, nie wiem, czy to skutek zmiany diety czy zmiany pogody. Dziś zjadłam jajko smażone na słonince, dwie kanapki z białym serem, jedną ze smalcem i 100g podgarla z musztardą. Jeszcze mam w planach 150g wątroby smażonej z cebulką i do tego ogórki kiszone. Węgli na razie nie przekroczyłam, jeszcze podliczę dokładnie to może uda mi się na kolację zjeść pomidorka z majonezem. Słoninki mam odliczone 100g na dzień, trochę do śniadania, resztę zużyję do obiadu. Dotychczas jadłam prawie same węglowodany, myślisz że to moje kiepskie samopoczucie może być spowodowane dietą?

moze tak byc,zobaczysz za 2 dni bedzie juz ok i bedziesz miaław iecej energii. ile na dobe bedziesz zjadac białka,tłuszczu i wegli? ja na obiad zjadłam ziemniaki z sosem koperkowym i jajkami mój ból głowy powoli mija.

A ja od kilku dni dzielnie z katarem walczę:).....mąż wczoraj kichał i kichał to pewnie też jakiegoś bakcyla złapał. Jakoś apetytu nie mam....wcisłam w siebie o godzinie 12 trzy jajka na twardo...w lodowce czeka wczorajsza zupka optymalna.... Ide dalej książki czytać.... Hej

Gość pogrzeb whistney houston
zobaczcie kto sie pojawil i akcję fanów, musicie wejsc na flesik.pl bo cos link nie dochodzi do celu :) Ale warto! jest też filmik

Anusia, wg moich wyliczeń na początku 67g białka, 167,5-234,5g tłuszczu i 33,5-53,6 g węgli. Dzisiaj udało mi się wyrobić, do południa miałam ochotę coś zjeść, nie z głodu, ale chyba z przyzwyczajenia, a potem faktycznie przeszło, sama się dziwiłam. Obiad zjadłam o 16 i jak na razie głodna nie jestem. Oby tak dalej :) Przez cały dzień zjadłam 67g białka, 180g tłuszczu i 52 g węgli. Tych węgli mogło być mniej, ale wieczorem jabłko zjadłam takie malutkie, 100g.

dzien dobry Agnissia przy odchudzaniu ograniczamy tłuszczyk do 1,5-2g na 1g białka. ja już od 5 na nogach. podgotowałam fasolke jasia ,bedzie ze słoninka i kiełbaska,przyprawiłam skrzydełka z kurczaczka na obiad a teraz znykam na kilka godzinek do pracy. miłego dnia życze wszystkim wpadne popołudniu