Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anusiadanusia

żywienie optymalne najszybiej leczy otyłosc?

Polecane posty

Anusiu, możesz podać proporcje z jakich robiłaś placuszki? :) Ja po kolacji ok 18.20 zjadłam jajko+żółtko+płaską łyżeczkę otrębów usmażone na maśle.

Hej:) Widzę nowe bużki,fajnie. A ja dzisiaj na stepie byłam...teraz nos w ksiazkę wsadzam.... Dobranoc

Gość A czy przy takiej
Anusiadanusia Moze glupie pytanie ...,ale nie wiem jak zrobic ten rosol z zoltkami czy to maja byc juz ugotowane zoltka czy surowe ?

dzien dobry placuszki robiłam 30dag,6dag maki,odrobina proszku do piecz,10jaj. żółtka dodaje surowe do goracego już rosołu-takie lane kluski bez maki:)

Gość whitney houston w trumnie
jedyne zdjecia w sieci, nie znajdziecie ich na zadnym portalu są tylko tutaj http://www.flesik.pl/whitney-houston-w-trumnie/ jeśli źle was pokieruje to wjedzie na flesik.pl zdjęcie jest na głównej stronie

Hej... No i wyczytałam,...ze można jeść ile się chce , byle tłusto,tylko uwazać na węglowodany (nie przekraczać zalecanej dziennej porcji) Potem doczytałam,że jednak powinny być zachowane odpowiednie proporcje pomiędzy BTW . A jeszcze póżniej doczytałam,że same proporcje to za mało...bo zjadana w gramach ilość BTW jest uzależniona od wzrostu. Coś sie pomału gubić zaczynam :( Waga jednak spada w dół,choć teraz już wolniej. Miłego dnia optymalni :)🖐️

Dziękuję Anusiu! A w ogóle to co Ty tu robiłaś przed 3 w nocy?? Jak dajesz radę wstać do pracy?? Ja z każdym dniem coraz bardziej przekonuję się do diety. Co prawda nie mam jeszcze wagi i korzystam z Waszych przepisów i wskazówek ale myślę, że kupię ją jak najszybciej będę mogła :) Mały raport po 3 dniach (w miarę optymalnych): - czuję się rewelacyjnie - jadam dwa, trzy posiłki dziennie - nie mam ochoty na podjadanie - w drugim dniu ból głowy, rozbicie, senność - w trzecim wszystko ustąpiło - wada -1.1 kg!!!! Przeczytałam, że dzięki diecie mogę pozbyć się egzemy, z którą męczę się już prawie 3 lata :( Co prawda wczoraj musiałam użyć maści sterydowej bo nie dałabym rady wytrzymać, ale mam nadzieję, że z czasem uda mi się uwolnić od tego świństwa. Mam nadzieję, że topik nie padnie, że nie odejdziesz Anusiu! Czytam po kilka stron dziennie od początku. Jesteś niesamowita! Dziękuję, że założyłaś ten temat :)

Gość A czy przy takiej
Dzieki Anusiudaniusiu !

Witam ponownie. sorki za duble:) nie mam problemu wstac do pracy o 2. spie po 5 godzin w tygodniu a w niedziele troszke dłużej np do 5. wstaje ,buszuje w kuchni i ewentualnie moge sie znowu położyc ale już nie spie.kwestia przyzwyczajenia:) czy u Was też jaja podrożały? Nie mam zamiaru odchodzic:)ciesze sie że ktos z tej ''wklejonej'' wiedzy korzysta.

u mnie do tej pory: 8:00 jajko +dwa żółtka z płaską łyżeczką otrębów usmażone na maśle ze smalcem do tego dwa plasterki pasztetu te stopionym serem żółtym 11.40 dwa paski czekolady z orzechami laskowymi + garść orzechów włoskich + kawa z mlekiem skondensowanym :) Może to nie jakoś szalenie optymalnie ale organizm domagał się więc mu dałam ;) Anusiu, mam 250 ml śmietanki 30% co mogę sobie zrobić z tego w ramach deseru?? Jakie owoce nam wolno, w jakiej ilości? I jeszcze jedno pytanie, czy jak zjem wieczorem frytki z jednego ziemniaka to odbije się to na wadze???

Epl owoce możesz zjesc jakie chcesz ale nie wolno przekraczac dobowej dopuszczalnej dawki wegli. ja robie bitą smietanke-dodaje pół malutkiej łyzeczki cukru,posypuje kilkoma rodzynkami i przyrumienionymi płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi.można dac orzechy,zetrzec kostke czekolady . co kto lubi.

Własnie gotuje wywar na kosciach ,kurczaku i skórkach. na obiadek bedzie udko pieczone+sałatka z papryki,pomidora,pora,kukurydzy z sosem majonezowo jogurtowym(jogurt9%)

Dzięki Anusiu, śmietankę mam w woreczku. Mleko skondensowane kupuję w kartoniku, ale nie ma napisu UHT. A dlaczego takiego nie można?? Szkoda, że nie mam wagi, bo większość rzeczy robię na oko... Może w weekend kupię. Zakupiłam dziś tłusty twaróg i boczek. Nigdy bym siebie nie podejrzewała i takie produkty :D Anusiu, jeśli to nie tajemnica, możesz napisać swój wiek, wzrost i wagę. Ciekawa jestem jak przy takim jedzeniu trzyma się Twoja waga :)

Podczas procesu obróbki termicznej UHT, czyli sterylizacji w wysokiej temperaturze, mleko krowie podgrzewa się do 135 st.C, a potem wlewa substancje chemiczne mające przedłużyć jego trwałość. Pakowane do kartoników "mleko" to w istocie płyn, który stracił 30 % witaminy B12, 31,6 % kwasu foliowego i tyleż samo wit.C i ponad 5 % lizyny. Taki napój ani pachnie ani nie smakuje jak prawdziwe mleko, za to można go przechowywać nawet rok i się nie zepsuje. prawie40:( 164cm 56-57kg. po swiatecznym optymalnym obżarstwie waga poszła w góre chyba o kg-spadła równie szybko:) http://www.optymalni.org.pl/index.php?dzial=med&id=15 http://www.optymalni.poznan.pl/zywienie-optymalne/wspomaganie-zdrowotnych-efektow-zywienia-optymalnego.html jak kupujesz twaróg to staraj sie wybierac taki który ma dużo tłuszczu a mało białka.

Anusiu, po "prawie 40" powinien być uśmiech :) a nie smutna minka!!! Dziś koleżanka, której opowiadałam o diecie przyznała, że ona co prawda ŻO nie stosuje, ale od bardzo dawna nie jada pieczywa ani żadnych ciastek, słodyczy, poza czekoladą od czasu do czasu. Lubi tłuste rzeczy i warzywa. Odkąd odstawiła pieczywo, słodkie napoje, jogurty owocowe itd ślicznie zeszczuplała, czuje się lekka i zdrowa. Kiedy jest na przyjęciu czy w gościach wybiera mięsa i warzywa. Doszłyśmy do wniosku, że kluczem do sukcesu jest jednak mocne ograniczenie węglowodanów i jedzenie pozostałych produktów z umiarem. Moja babcia, opowiadała mi, że jej mama, która była niańką dzieci na dworze u "państwa", mówiła, że bogaci jadali głównie mięsiwa i tłuszcze, pełne mleko, jaja. Ludzie biedni, którzy to co najlepsze oddawali na dwór, wypiekali chleby, jadali cienkie zupy ziemniaki okraszone kilkoma zaledwie maleńkimi skwarkami.

Anusiadanusia,to co....skancentrowac mam się tylko na węglowodanach ?

mało białka ,mało wegli ,sporo tłuszczu. zarówno nadmiar białka jak i weglowodanów powoduje że waga nie spada.na poczatek trzeba pisac i liczyc żeby sie nauczyc,zapamietac ,jak trzeba jesc żeby było ok. na poczatku białka jemy wiecej(okres przebudowy) a pózniej już ograniczamy białko. chcac zgubic kg ograniczamy tłuszcz 1,5-2g Kod zdrowia dla początkujących Zuchwałych 1 : 2,5-3,5 : 0,5-0,8 Po kilku tygodniach dla młodych Po trzech miesiącach dla starszych 0,5 - 0,8 : 2,5 - 3,5 : 0,5 - 0,8

A powiedz mi anusiadanusia, jeżeli czuje się dobrze, to chyba już mogę sobie przejść do tej fazy drugiej? Też jestem przed 40, chora na nic nie jestem wiec chyba te trzy tygodnie wystarcza? Bo mam wrażenie, że jedząc według normy poczatkowej przejadam się, bo czuję się wieczorem bardzo "pełna". (P. S. Nawet nie sądziłam, że takk przyjemnie to zleci :D)

jak ja byłam dzieckiem to jogurty dopiero sie pojawialy-miały 3-4 dni ważnosci.mleko było w butelkach szklanych. smażyło sie na smalcu,zupy zawsze były na kosciach szpikowych i w wiekszosci na tłustej smietanie. nie jadło sie takich ilosci chleba i ciast i owoców jakie dzis ludzie zjadają,

.czyli tylkoproporcje BTW zachować... dziękuję

wolke na poczatku pisz i licz wszystko w gramach. można zjesc np b90g t 225g w 72(1:2,5:0,8).proporcje miedzy BTW sa zachowane ale ilosc b i w dla np osoby mającej 164cm sa zbyt duże. nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi

Gość fojanka
Witajcie :-) okazalo sie, ze to moje ssanie w brzuchu to nie glod tylko grypa zoladkowa!!! no i dzisiaj w nocy niezle mnie rozlozyla. Wczoraj po poludniu padl moj syn, a ja az do niedawna prawie sie nie ruszalam, okropne chorobsko!!! juz mi lepiej, nagle naszla mnie chetka na kawe ze smietanka, ubilam wieccale 20ml i pomalutku probuje ;-) co do UHT, nie mam dostepu do innej smietanki, musze poszukac moze w sklepie bio, tylko tam drogo :-/ Jaja kupuje bio i sa pyszne, ale do tej pory kupowalam ich o wiele mniej ... drogie sa, kurcze ...

Gość fojanka
anusiu, nie mieszkam w Polsce ;-) mieszkam we Francji, w malej miejscowosci, niestety nierolniczej! ale tutaj idzie ku lepszemu, coraz wiecej produktow bio w zwyklych tanich sklepach, coraz wiecej produktow krotkoterminowych, ale smietanki nie znalazlam ... jeszcze ;-)