Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeeeeeeejjjjjaaaaaaaa

bialko moczu 30 mg i ph 7 co robic jak wyleczyc. 8 msc ciazy

Polecane posty

dieta albo jakis lek z apteki? jestem w 8 mc nie wiem czy to normalne

iść do lekarza! W najlepszym wypadku będzie to zapalenie układu moczowego, w najgorszym zatrucie ciążowe

polozna sie przejela a ginekolog nawet nie powiedzial slowa na ten temat. musze sie leczyc na wlasna reke ale jak

na własną rękę nie znając diagnozy nie wyleczysz. A jak ciśnienie, obrzęki? Jeśli to pęcherz to pij dużo wody, jedz żurawinę. Ja bym pędem leciała do innego lekarza

Gość odnośnie białka w moczu
Norma krwinek białek, czyli leukocytów, w moczu kobiety w ciąży wynosi do 5 w polu widzenia. Pojawienie się białka w moczu może, choć nie musi świadczyć o schorzeniach nerek lub dróg moczowych. Jednym z objawów tego schorzenia jest duża „pienistość moczu. Jeśli kobieta choruje, wówczas obserwowana jest znacząca utrata białka z moczem. Wykrycie białka w moczu ciężarnej jest równocześnie wykładnikiem jednego z powikłań ciąży, jakim jest EPH-gestoza, czyli po prostu zatrucie ciążowe. Niemniej jednak, niewielkie, śladowe ilości białka, mogą pojawić się u ciężarnej, w czasie wysokiej gorączki, pod wpływem nadmiernego wysiłku fizycznego lub przemarznięcia. W czasie ciąży, wykrycie białek w moczu może wskazywać na fizjologiczne obniżenie się nerkowego progu filtracyjnego nerek. Warto podkreślić, że pojedyncze leukocyty, czyli białka, nie powinny jeszcze wywoływać niepokoju. Zdarza się, że w moczu pojawiają się białe krwinki, lecz jest to spowodowane albo nieprawidłowym pobraniem próbki moczu do badania, lub też wysokobiałkowej diety w dniu poprzedzającym badanie. Nadmierna ich ilość może również wskazywać na zakażenie układu moczowego, ostrych stanach zapalnych dróg moczowych, bądź nawet uszkodzeniu nerek. Każdorazowy wynik badań laboratoryjnych powinien zostać zinterpretowany przez lekarza, bowiem samodzielna ocena może spowodowań niebezpieczeństwo zbagatelizowania lub przeoczenia patologii ciąży, stawiania błędnej diagnozy bądź podejmowania działań wbrew zaleceniom lekarza prowadzącego.

Nie lecz nic na wlasna reke, po prostu idz do innego lekarza, nie ryzykuj zdrowia twojego i dziecka

cisnienie 125/80 a obrzekow nie mam

nie jest za wysokie; ja wczoraj mialam w pewnym momencie 128/78, opuchniete nogi od stop do kolan (wyglada to strasznie :s), pojechalam do kliniki, zbadali mnie, zrobili KTG, cisnienie spadlo do 100/7 i kazali wracac do domu a ogolnie jak sie czujesz? nie masz bolu glowy, migajacych fleszy przed oczami? nie wiem jak inaczej zapytac, mam nadzieje ze rozumiesz jeszcze raz radze udac sie do lekarza, bo mozesz miec zatrucie ciazowe a to niebezpieczne dla matki i dziecka

miewam bole glowy od czasu do czasu

na dodatek leukocyty 20-30

i bakterie dosc liczne ten moj mocz to tragedia jakas

przynajmniej dieta by mi sie przydala

:( jestem zalamana dzis zaczynam kuracje przeciez ja co godzine sikam a nie pijam tyle. w nocy wstalam 5 razy . lece po chleb z zurawina i do apteki po urinal

Gość szooooooooook
tez mam ten sam problem bialko w moczu sikam co pol godz litrami a nie pijam tyle

Gość a co na to lekarz?
bo białko w moczu to może być objaw zatrucia ciażowego. Jakie masz ciśnienie i czy masz obrzęki?

Gość Mamuśka po tym samym
aha, no i sama mierz sobie ciśnienie 3x dziennie, jak masz aparat w domu. To wazne, gdyby ciśnienie dobijało do granicznego 140/90 i się utrzymywało na tym poziomie, a nie daj Boże rosło, to trzeba wtedy na izbę przyjęć. Z tym, ze piszesz, że położna się przejęła, a lekarz nic - ty nie w Polsce jesteś? Bo jak w Polsce, to jestem zdziwiona. No i ja tez miałam podawany urosept. Tez bez recepty, ziołowy lek moczopędny.

Gość NINECZKA XXX
Ja rodzilam 6 miesiecy temu. W 7-miesiacu mialam podejrzenie zatrucia ciazowego. Zaczelo sie od wysokiego cisnienia (nawet 150/90), obrzekow, bialka w moczu. Lekarz polozyl mnie na obserwacji na 4 dni, dostalam zalecenie unikania soli w pokarmach i jakies tabletki na obnizenie cisnienia i wizyty kontrolne u lekarza co 2-3 dni. Na koniec mialam cesarke (lekarzow nie spodobal sie na wizycie KTG dziecka i po dwoch godzinach mialam malego juz ze soba:) Nie radze ignorowac tego bialka w moczu.

Gość szooooooooook
tez jestem w szoku ze lekarz zignorowal

dziekuje mamusko po tym samym przydaja mi sie twoje informacje. No niestety w polsce mieszkam tu sie lecze . A moj lekarz to z innej bajki wogole zaluje ze go wybralam ale na koniec ciazy chyba nie kali sie zmieniac

Gość szooooooooook
mam pytanie czy ta piana w moczu to bialko?