Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poczatkujaca.,.,.,.,.

chodzi o soczewki,pomozcie

Polecane posty

od tygodnia nosze soczewki,bylam u okulisty i dal mi probne miesieczne Cooper Vision,kiedy je zakladam przez caly dzien czuje ze je mam na oku,a na dodatek mam tak zmeczone oczy ze mi sie same zamykaja,czy oko jest nie przyzwyczajone?czy powinnam sprobowac innych soczewek?i jeszcze jedna sprawa,bo jak wlasnie bylam u tego okulisty to on dal mi na kartce moja wade,i teraz jakbym chciala kupic soczewki np.przez internet to jak?jak nie znam w ogole promienia krzywizny??/jak to jest?

Gość lghflhgfgf
Promień krzywizny przydałoby się znać, bo przy zbyt małym możesz niewyraźnie widzieć. Nie możesz znowu przejść się do niego i spytać o inne soczewki?

on mi dal wlasnie adres strony internetowej jego sklepu,i klucz rejestracyjny,i powiedzial ze tam wchodze i po prostu zamawiam,ale on ma tylko soczewki te co ja kupilam i jeszcze jakies

upewnilam sie jeszcze raz i mozna tylko zamawiac soczewki Cooper Vision,innych nie posiada

Gość lghflhgfgf
To sprawdź na pudełeczku tych swoich soczewek jaki mają promień krzywizny i poszukaj soczewek innej firmy z tym promieniem

ale ja te soczewki dostalam w pojemniku

Gość mopdopodłogi
na pewno jeszcze nie przyzwyczaiłaś sie do soczewek lub nakładając je nie masz zbyt czystych rąk i jakieś paciochy możesz przykleić do soczewki i przez to również możesz je czuć. Na pudełku tych próbnych powinno pisać wszystkie parametry:)

Gość 25letniprawiczek
hej mi sie wydaje, żę masz złe soczewki czyli słabe. Ja nosze J&J Acuviu oasis czy jakoś tak i idealne nie są, ale w miare dobre, podobno lepsze są bausch and lomb hydraactiv czy jakoś tak i kup sobie 2 tygodniowe i chodz w nich miesiąc nic sie nie stanie a 2 tygodniowe są miekksze.

kurde tylko pisalam wyzej ze on mi dal soczewki juz w pojemniczku z plynem :(

Gość 25letniprawiczek
te soczewki to Bausch&Lomb PureVision

25letniprawiczek jakie soczewki?te co polecales ze sa lepsze?

Gość mopdopodłogi
to też ten okulista jakiś nieprzytomny, każe ci zamawiać soczewki przez internet a nie podał krzywizny. Idź do niego jeszcze raz i tyle

pojde w sobote,bedzie rowne 2 tygodnie jak u niego bylam,a kontrola bedzie w cenie?co jeszcze moze sobie zazyczy zeby mu placic,ah ze ja glupia szybciej nie pomyslalam

Gość 25letniprawiczek
znajoma używała J&J i zmieniła na te bauch&lomb chwaliła, żę są lepsze ja nie próbowałem bo mam 6ciopak jak zużycje to kupie po jednej na próbe.

Witam. Ja mam podobną sytuację. Noszę soczewki od kilku dni. Nie czuję ich na oku, jednakże na dworze słońce mnie razi. (to już było do samego początku). Oczy mi sie strasznie w nich mecza przy komputerze i czytając. Czasami obraz mi się rozpływa.. Po południu jak wracam z pracy niemoge sie juz doczekac az je zdejmę i założe okulary. W czym tkwi problem? Czy może mam za mocne te soczewki czy oko moje ich nie toleruje?

mozna kupic np.2 soczewki czyli jedna pare?na jeden dzien?i ile to kosztuje?

niech wypowiedza sie doswiadczeni

Gość lola _lola
Idz do innego okulisty, jak ci robi badania to po to aby podac wszystko czego potrzebujesz, tzn moc soczewek i krzywizne, robi specjalne testy na plyn jakiego mozesz uzywac( z konserwantami czy bez dodatku konserwantow , moj okulista zalecil mi te plyny bez konserwantow bo w badaniach wyszlo ze mam wrazliwe oczy, ) poza tym okulista bada jaki typ soczewek jest najlepszy dla twojego oka, z tego co wiem to np jak masz -5 i nosisz soczewki dajmy np PURE VISION to jak kupisz inna marke np dajmy tam OPTIMA to moc juz mozesz miec inna, bo: do kazdego typu soczewek okulista dokladnie bada ci wade. CO TY WYBRALAS ZA OKULISTE DLA KTOREGO TWOJE ZDROWIE SIE NIE LICZY?CO TO ZA LEKARZ CO MU WSZYSTKO JEDNO>????!!!KRZYWIZNA TO BARDZO WAZNA RZECZ, ZLE DOBRANA POWODUJE POWAZNE CHOROBY OCZU!!!!

Gość lola _lola
10 LAT nosze kontakty pytaj o wszystko polecam ci taki sklep ; SZKLA.COM tam zawsze kupuje i jest tanio

Witam. Ja mam podobną sytuację. Noszę soczewki od kilku dni. Nie czuję ich na oku, jednakże na dworze słońce mnie razi. (to już było do samego początku). Oczy mi sie strasznie w nich mecza przy komputerze i czytając. Czasami obraz mi się rozpływa.. Po południu jak wracam z pracy niemoge sie juz doczekac az je zdejmę i założe okulary. W czym tkwi problem? Czy może mam za mocne te soczewki czy oko moje ich nie toleruje?

pojde do innego,wlasnie on mi powiedzial ze te CooperVision sa najlepsze na rynku i mam nosoc te i kupywac je u niego w sklepie,wiem to brzmi strasznie,dlatego chcialam kupic innej firmy a nie wiem jaka mam krzywizne

Gość lola _lola
I jeszcze jedno ,ktos tam pisal ze 2 tygodniowe nosil miesiac.NIGDY PRZENIGDY TEGO NIE ROB!PO TO PRODUCENT USTALA TERMIN NOSZENIA ABY GO PRZESTRZEGAC!NOSZENIE DLUZEJ NIZ ZALECA PRODUCENT PROWADZI DO CHOROB I INFEKCJI OCZU, CO WYCHODZI NAWET PO LATACH!

Gość lola _lola
Ja mam boutsch & lomb , sa spoko ale wczesniej mialam Optima fw, w sumie miedzy jednymi i drugimi zadnej roznicy nie czuje, ale te b&l podobno sa lepsze po wykonane z hydrozelu, i moj okulista kazal mi je nosic bo maja wieksza przepuszczalnosc tlenu do oczu a ja mam wrazliwe oczeta

a te b&l to nosisz miesieczne czy jakie?i ile placisz?

Gość lola _lola
miesieczne, nie pamietam dokladnie ceny ale kupowalam niedawno 12 sztuk to jest na pol roku i zaplacilam ok 200zl

Gość lola _lola
szkla.com , sprawdz sobie dokladnie ceny , ja kupuje juz tyle czasu wlasnie na tej stronie u okulisty to wychodzi 2x tyle, a tam daja nawet jakies gratisy np plyny do soczewek za zakupy powyzej jakiejs kwoty a czasem dodaja gratis do jakis soczewek

a jeszcze mi powiedz,kupilas 12 sztuk czyli to jest6 par,i to Ci starcza na pol roku wiec na miesiac wychodzi jedna para tak?

Gość lola _lola
Pamietaj ze to okulista wybiera dokladna marke i nazwe soczewek przeznaczonych dla twojego oka po wczesniejszym badaniu, i tak jak wczesniej mowilam nie zawsze wada wzroku jest taka sama dla wszystkich rodzajow soczewek

Gość lola _lola
tak, 12 sztuk czyli 6 par kazda na 1 miesiac= 6 miesiecy