Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poczatkujaca.,.,.,.,.

chodzi o soczewki,pomozcie

Polecane posty

Gość dupka jelenia
ja kiedys oszczedzalam na soczewkach i szybko mialam takie zapalenie soczewek ze hej i uraz do wkladania do oczu najpier oko sie musi przyzwyczajac, nawet 4 godziny dziennie to dla niego wysilek wiec wg mnie to trzeba bardzo stopniowo wprowadzac oko to zywy organizm tez,ono CZUJE!

bo niby co powodują takiego soczewki szkodliwego osobom siedzacym przy kompie/? może każdy człowiek powinienm nosic takei okulary do kompa ?? bez wzgledu czy am wade czy nei?;/ wytłumacz mi jestes specjalistą? czy gdzie to wyczytałaś?? byłam u dobrej pani doktor od tego i jakos nie powiedziała mi, że NIE WOLNO W SOCZEWKACH PRZED KOMPEM poleciła mi bym kropli używała, bo mam ogólnie oko komputerowca! chodzę w soczewkach od 7mej ranbo do ok 20! i nic mi nie jest do prawda dopiwero jakos od maja ale jest ok!

Gość noszę soczewki 15 lat
To jest coś takiego, że jak siedzisz w okularach to oko mruga tyle ile chce, a jeśli w soczewkach przed komputerem, to to mruga rzadziej i masz wysuszone. Oko po to mruga powieką żeby zwilżyć bo oko nigdy nie może być kompletnie suche inaczej byś umarła. Nie wiem jak to wytłumaczyć. To tak jak połkniesz coś i ci idzie ten kęs do środka ciała. W środku masz śluz, gdybyś go nie miała to ten kęs jedzenia porobiłby ci rany. To samo z okiem. Jak nie nosisz soczewki to oko sobie mruga jak uważa że potrzebuje tego śluzu, no a jak masz soczewki na oku to oko głupieje nie wie kiedy potrzebuje mrugnąć i zwilzyć. Dlatego że ekran monitora promieniuje i oko szybko się wysusza i musi częściej mrugać to dlatego soczewki nie nadają się do siedzenia w nich przed komputerem. Tylko w okularach.

w okularach też mi się wysusza! dlatego sie używa kropli jak trzeba! myślłam, że jakieś poważniejsze sa zastrzezenia!

Gość noszę soczewki 15 lat
przecież to zwykłe soczewki, a nie jakieś od komputera. Też takie nosiłam swego czasu. Idę spać.

ale oka mi nei wypalło też idę spać :) p.s. nei jest zastrzeżone nigdzie ze absolutnie nie mozna nosic soczewek pa:)

Gość dżaki
4 lata temu zaczełam nosic soczewki i też pamietam dyskomfort na oczach jaki czułam gdy je nosiłam, rozmywanie obrazu (pamietam bo wtedy pisałam egzamin i litery mi sie chwilami zamazywały), uczucie jakby mnie coś uwierało w oczy, tzw piasek pod powiekami ale to minęło po kliku jakis 4, 5 dniach nie pamietam ale do teraz jest super. w przeciwieństwie do okularów wada wzroku w soczewkach nie powiekszyła mi sie przez prawie 4 lata a w okularach juz tak swietnie nie było..

nigdy nie było mi widać naczynek, a teraz mam kilka baardzo widocznych i utrzymują się gdzieś od 3 dnia noszenia soczewek. Czy ktoś też tak ma?

Gość gfdgdfgfdgdgdfgdfg
?

Mi utrzymują się już koło 9 dni. Co więcej w weekend robię sobie przerwę od soczewek, aby oczy odpoczęły i zregenerowały się. Ale te naczynka które widać nie znikają. Nowych niema, ale tamte się utrzymują.

Gość monika dziewczyna ratownika21
a osobiście polecam soczewki miesieczne Air optix i do tego płyn solo care. Nosze te soczewki od roku i jestem bardzo zadowolona! przedtem nosilam tylko okulary bo balam sie że moje oczy nie będą tolerować soczewek i że szybko będą mi przeszkadzać w oku. Zostałam pozytywnie zaskoczona! Z racji tego że często muszę przebywać poza domem praktycznie caly dzien to soczewki potrafie mieć na oczach nawet15 godzin i nic mi nie przeszkadzaja :-) Oczywiście przed założeniem soczewek zawsze myję rece mydłem i niczym ich nie wycieram tylko strząsam wode, wcześniej wycieralam w recznik ale potem zawsze mi sie jakieś kłaczki przyklejały do soczewki i musiałam ją plukać 5 razy bo przeszkadzala mi juz w momencie założenia.

Gość MrOptic.pl
W kwestii soczewek,warto odwiedzić naszą strone internetowa www.MrOptic.pl fachowa obsług napewno pomoże dokonać wyboru,a ceny są naprawdę atrakcyjne.

Przyznam, że az mną zatrzęsło jak przecztałam ten wątek. Dziewczyny, skad to się bierze, że jesli lekarz nie wykona swojej pracy dokladnie, to obawiamy sie wrocic i spytac? Przecież to jego praca. Kupowanie przez internet jest o wiele tańsze, jesli masz juz swoj model soczewek - mozesz spokojnie uzupelniac zapasy tą drogą. Poza tym lekarz NIE MOZE dać Ci soczewek już w płynie w pojemniczku ;/ I co to znaczy ze jakieś soczewki sa najlepsze na rynku - wolne żarty. Każde oko jest inne i inaczej reaguje na soczewki - Dlatego własnie wykonuje się test doboru soczewki. Rece opadają. Lekarz ma dobrać soczewki - a jesli posiadasz już swoj model - najlepiej kupować je taniej w internecie. Podobnie jak część użytkowników kupuje w Szkla.com, a nie u optyka, który bedzie mi wciskał takie soczewki, za jakich wciskanie płaci mu którys z producentow. Dobry okulista po prostu profesjonalnie dobiera soczewki. Skoro w Internecie - w bezpiecznym i sprawdzonym sklepie - mozesz je kupic to gdzie tu miejsce dla optyka???