Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bvbgfbgf

Tampon czy podpaska???

Polecane posty

Gość bvbgfbgf

Mam taki problem, wybieram się na wesele i akurat bede miała okres, czy lepsze by były podpaski czy tampony w ten dzień...tylko nie używałam nigdy tamponów czy powinnam akurat je teraz użyć, nie pobrudzą mi sukienki??

Gość gasadajka17
Jezeli nie uzywalac, to 2 sobie wloz i po klopocie. Nie poinno byc problemu.

Gość zycie zycie jest noweląąąąą
tampon Ci nic nie pobrudzi, tylko wybierz odpowiednio chłonny, żeby nie przeciekał. Jesli jestes dziewica, to kup soboie takie z aplikatorem - nie bedzie problemu z ich wlozeniem. Z tamponem jest wygodniej tanczyc itp. Ja bym sie bała, że podpaska mi pobrudzi sukienke a nie tampon. Ogolnie podpaski sa zdrowsze i ginekolog mi mowil, żeby ile mozna, nosic podpaske, wiec ja tampony tylko na noc zakładam i na szczegolne okazje

Gość bvbgfbgf
A jak ma dobrać tampon...aha no i jestem dziewicą czy to ma jakieś znaczenie?

Gość maalicc
Tampony moga przeciec jesli ma sie obfity okres tego dnia. Autorka nie uzywla jeszcze tamponow wiec bedzie pewnie sie nad tym caly czas zastanawiac i nie komfortowo czuc. Radze zalozyc tampon, a na wszelki wypadek jakas cieniutka podpaske albo wkladke. Bedzie bezpieczniej;) No i polecam tampaxy

Kup sobie ob pro comfort normal.One praktycznie same wchodzą :)

Gość bvbgfbgf
no to tampax czy ob??

zamiennie ostatnio kupiłąm tamponyu w biedronce nei widze róznicy miedzy nimi a ob chbya ze roznica proekonomiczna:)

Gość nie znoszę tamponów
mimo iż dziewicą nie jestem czuję się z tym kołkiem w c.. bardzo źle. Tak jakby mi zawadzało obce ciało. Nie polecam. Poza tym skoro nigdy nie używałaś tamponów to założenie czegoś takiego akurat na wesele dobrym pomysłem nie jest. Niektórzy lekarze ostrzegają przed wstrząsem anafilaktycznym z powodu nieumiejętnego włożenia tamponu. Poza tym na pewno naderwiesz błone dziewiczą tym "korkiem". Na pewno tego chesz? Znam przyjemniejsze sposoby pozbycia się dziewictwa

Gość ziellonkss
Dobrze zaaplikowanego tamponu nie czuć w ogóle. A wstrząs anafilaktyczny to u alergików, a nie od tamponów. Najpierw się doucz a potem wypisuj swoje mądrości:/ A zespół wstząsu toksycznego jaki może wystąpić przy używaniu tamponów zdarza się w przypadku nie stosowania się do zasad higieny podczas stosowania tamponów i zależy od konkretnego organizmu. A co do błony dziewiczej i tamponów, to chyba najlepiej by było zasięgnąć porady lekarza. Bo tylko ginekolog może stwierdzić czy możesz używać tamponów czy nie.

Gość ziellonkss
Setunia z dużym rozmiarem tamponu można mieć problem przy aplikacji i usuwaniu go, ale jak jest odpowiednio głęboko włożony to i największego rozmiaru nie czuć. Jak pęcznieje w środku to odczuwasz to trochę, ale też nie jako dyskomfort.

Gość teraz co drugi chłopiec ma tak
uwielbiam takie teksty - dobrze włożonego tamponu nie czuć :( Jeden nie czuje, drugi czuje, bo jesteśmy inaczej zbudowane. Mam 35 lat, rodziłam już a tamponów nie używam, bo czuje się z nimi fatalnie, mimo iż włożone są odpowiednio głęboko i rozmiar też ok. To nie dla mnie... Poza tym wolę podpaski, bo krew wydobywa się od razu na zewnątrz a nie gnije w pochwie zanim wyjmę tampon..

ciekawe, nie nie wiem ile tego tampona trzeba trzymać żeby to gniło, masakra a podpaska to co???? siedzi się na tym pampersie pełnym krwi bo cały czas wycieka fuuuuu

Gość kup sobie tampax z aplikatorem
ja jak bylam dziewicą innych nie była w stane włozyc, nawet tych ob comfort, co sa niby gladkie i latwo wchodza - teraz tak, jak nie jestem dziewca, to tez uwazam ze latwo, ale kiedys tylko tampax z aplikatorem, Na wszelki wypadek weź takie najbardziej chlonne i bedzie ok

Gość teraz co drugi chłopiec ma tak
do gnicia wystarczy godzinka :) A jednak gdy masz podpaskę to cały proces odbywa się na zewnątrz a nie w środku..

a podpaske co ile??co?? pewnie nie co godzine, i siedzisz na tej gnijącej krwi i ma ona rówież styczność w całym miejscem intymnym

ja mam np tak ze nei mogę używać za cholerę tamponów naturelli! bo mnei włóaśnie uwierają!

Gość ziellonkss
Setunia, rzeczywiście te tampony są strasznie sztywne takie jakby mocno bardzo zbite. Ja tamponów z powodzeniem używam już d 7 lat i nie miałam nigdy z tego tytułu problemów ze zdrowiem, dlatego wkurza mnie jak ktoś je odradza, bo jak bym słuchała tych złotych rad to bym się męczyła co miesiąc z podpaskami i zupełnie niepotrzebnie.

Gość ciagle ta sama
dajcie spokoj, nie trzymacie tampona nawet godziny? i co niecala godzine zmieniacie na nowego? eheeeeeeeeeeeee, haha:D ja sama uzywam tamponow, ale bez przesdy, nie latam ci chwila go zmieniac, zalzy od dnia tez. podpasek nienawidze, czuje sie w nich jak w pampersie i nie choc zdaje sobie sprawe, ze sa zdrowsze, to robimi sie niedobrze jak mysle o powrocie do podpasek, siadanie na niej itp. a dodatkowo jest to uciazliwe podczas cwiczen, a cwicze czesto.

zycie zycie jest noweląąąąą - a to własnie nie powinno na noc się zakładać tamponów..... spróbuj z tamponami, ja miałąm podobny problem, jak szłam na studniówkę... chciałam założyć stringi i zaaplikowac tampona, ale że to tez był pierwszy raz, to jakoś nie potrafiłam tego zrobić... i musiałam zdecydować się na podpaskę..

Podpaska jest polecana przez lekarzy jako środek bezpieczniejszy i bardziej higieniczny, ale na szczególne okazje można zastosować tampon. Na rynku wiodące tampony to Tampax i OB. ja z reguł stosuję te drugie, ale ostatnio kupiłam z musu tampony z Biedronki i w niczym nie ustępują tym droższym, firmowym. Pamiętaj,że tampon należy dla własnego zdrowia wymieniać co ok. 4 godziny.

Jeżeli nigdy jeszcze nie stosowałaś tamponów to zanim zrobisz premierę na weselu zaaplikuj je i sprawdź czy dobrze się z nim czujesz.

Gość o maj god o maj god
ja tez w podpasce czuje sie jak w pampersie i od 17 roku zycia uzywam tamponow, mam 36 lat i jakos zyje

Gość gość
Uważaj, czytałam o dziewczynie, która tamponem przedziurawiła pochwę i późnij nią sikała :O

Gość dziewczynabohuna
Przestańcie z tymi mitami na temat tamponów! Są świetnym zabezpieczeniem, a w dodatku rewelacyjnie chronię przed przeciekaniem i przykrym zapachem. Nowe tampony o.b mają powłokę silktouch, która ułatwia aplikację! :) polecam! #obzyjpelniazycia

Gość gość
dziewczynabohuna wczoraj WYPPPPPPPPEIRDALAJ k*****a twoja spamerska mać!!

Gość AdaW
Słuchajcie, przetestowałam różne rzeczy i uważam, że: #obzyjpelniazycia podpaska wady : - Dyskomfort - ciało ciągle ma styczność z wypływająca krwią, pomimo wchłaniania i tak okolice intymne są wymazane tą krwią - Nie ma możliwości używania na basenie - Latem nie zawsze mamy możliwość co ok 2 h wymiany podpasek bo nie wszędzie jest toaleta, a o tej porze roku mieszanina zapachu potu ( bo podpaska nie przepuszcza powietrza) , krwi i zapachu samej podpaski powoduje smród który czuć na 100m od nas, szczególnie w komunikacji miejskiej można palcem wskazać osoby używające podpasek. - W nocy często się przesuwają lub odklejaja co powoduje zakrwawienie piżamy lub pościeli Podpaska, zalety: - Szybka zmiana bez konieczności mycia rąk jeśli nie mamy gdzie ich umyć bo nasze dłonie nie mają bezpośredniego kontaktu z miejscami intymnymi. Tampony wady: -Szybka zmiana z koniecznościa mycia rąk jeśli nie mamy gdzie ich umyć to mamy problem bo nasze dłonie mają bezpośredni kontakt z miejscami intymnymi. Tampony zalety : - Nie przeciekaja - Możemy z nimi iść na basen - Tampony przeznaczone na noc mają dodatkowa siateczke zapewniająca nam 100% ochrony przed przeciekaniem - Nie czuć że mamy okres, bo dzięki temu że są wewnątrz nasze zewnętrzne okolice intymne nie mają styczności z krwią - Nie blokują przepływu powietrza Podsumowując polecam używanie tamponow, próbowałam z aplikatorem, jest to fajna sprawa, ale niestety są kiepskie jakościowo i zdążyło mi się wielokrotnie że przeciekaly albo wyjmowalam je i były rozbabrane dlatego polecam tampony ob mimo że nie mają aplikatora ale są solidnie wykonane!!!