Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawoszek

Do kiedy fotelik 0-13 kg???

Polecane posty

Gość kawoszek

Moja córcia ma 7 mcy, i praktycznie jest za duża do fotelika 0-13 kg - wystają jej nóżki. Kiedy zmieniałyście na większy fotelik no i jaki kupić, czy 9 - 25 czy 9- 36, czy jeszcze inny. Poradźcie cos

ja zmieniłam dopiero jak syn miał 13 miesięcy, czy 14 na rozmiar 9-18 kg, ale to zależy od wielkości dziecka i czy się w nim rzeczywiscie mieści moje dziecko jest duze, ale zmiana była późna ze względów hm..., po prostu ukradli nam samochód i zakupiliśmy drugi dopiero po 4 miesiącach, była zima i nie chcieliśmy nówki ciągac po soli i śniegach, wiec pewnie wczesniej zmieniłabym na ten 9-18 kg, ale ....

my zmienilismy jak maly miał 4 miesiace bo w kurtce zzimowej było juz mu w nim strasznie ciasno.kupilismy espiro optime 9-25

Dziewczyny, może głupie pytanie, ale tak mi przyszło do głowy czy te większe foteliki to są już dla dzieci, które umieją siedzieć? Czy są tak wyprofilowane dla takich maluszków też? Bo mój zaczął 5 miesiąc i ten fotelik taki nosidełko juz pomału za mały się robi... Choć waga mała, ale długi jest smyki.

są przede wszystkim bezpiecznijesze dla szyji dziecka i kręgosłupa, dziecko jedzie tyłem do kierunku jazdy (są też takie dla starszych, ale o nie trudno) i pozycja półleżąca nie jest też jednak bez znaczenia

Gość Aśka23
ale nóżki mogą wystawać, a główka nie. Przecież jak kupisz większy to nóżki też będą wystawać, są one wyższe a nie głębsze

Dokładnie. Jak już głowa z tego fotelika wystaje to znak że trzeba zmienić fotelik. Albo jak dziecko ma ok roczku. Znam osobę co ma fotelik ten całkiem malutki 0 - 9 kg i wozi w nim 14 kg niemowlaka. Zero bezpieczeństwa. Nie mówiąc już o tym że oni wcale go nie zapinają pasami w tym samochodzie. My kupiliśmy fotelik Maxi Cosi Tobi 9 - 18 kg jak synek miał 10 miesięcy. Jesteśmy zadowoleni. Nie kupiłabym fotelika 9 - 36 dlatego że to jest mnie więcej fotelik na 10 lat. To w ciągu tego czasu będzie już trochę sfatygowany.

Nie kupiłabym też tego 0 - 18 czy 0 - 25 montowanego tyłem. Dziecko w wieku powyżej roku chce już oglądać świat a nie kanapę samochodu. Pozatym te foteliki mają raczej negatywne opinie. Czytałam

Gość a ja napisze tak jak bylo
ja dla 3 latki chce wlasnie kupic 9-36 w tym aucie znowu az tyle dziecko nie przesiaduje aby fotelik zniszczyc, bez przesady

Będą również inne normy bezpieczeństwa. A nie lepiej kupić jak dziecko będzie miało 4 latka, fotelik 15 - 36 ?

Gość a ja napisze tak jak bylo
no tak bo juz 2 lata jezdzi na tym wiekszym , pora zmienic, ja strzelam ze ten 9-36 bedzie ok, ona wazy okolo 18 kg

Gość tussia
Zoolander 2 (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://ma0.pl/r/sFZoolander-2 >>>http://ma0.pl/r/sFZoolander-2 >>>http://ma0.pl/r/sFZoolander-2 Zimne, stalowe spojrzenie, drapieżne oko tygrysa… tylko on potrafi strzelać spojrzeniem z siłą magnum. Powraca Derek Zoolander, największa, jedyna taka gwiazda modelingu. Piękno wcielone. Kiedy ostatnio widzieliśmy największe gwiazdy męskiego modelingu Dereka Zoolandera (Ben Stiller) i Hansela McDonalda (Owen Wilson), byli u szczytu sławy, szefując „Centrum im. Dereka Zoolandera dla dzieci, które nie potrafią dobrze czytać i chcą nauczyć się innych fajnych rzeczy”, a Mugatu (Will Ferrell) znajdował się za kratkami. Od tego czasu zmieniło się wszystko, Centrum im. Zoolandera nie istnieje, a Derek i Owen żyją w upokorzeniu poza głównymi wydarzeniami świata mody.