Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie ze ta dziewczyna to t

poznałem pewną kobiete ale boje się,że to pusta snobka

Polecane posty

laptopa jak kupowała to tylko toshibyo niczym innym słyszec nie chciała..Telewizor 42cale tylko plazma samsunga Wakacje koniecznie co roku teraz byla grecka wyspa w lutym planuje Egipt:O Hobby jazda konna Niby fajna ale ja mam inne podejście do pewnych spraw

??

?

Gość to juz bylo
💤

kiedy??:O

Gość a co!
i co w związku z tym??

co myslicie o takiej lasce pakowac sie w to?

y

To, że ona nie chce kupować byle gówna za grosze, które rozpadnie się po roku, to jeszcze nie oznacza, że jest snobką. Może po prostu się zna i wybiera po jakości, a nie ze względu na metkę.

Gość kujho'[
jeżeli sama za to płaci to czym sie martwisz? No, chyba że szuka sponsora

narazie sama ale ja wiem co bedzie...

Gość KTOPR
Nie widze problemu. No to będziesz miał motywacje do zarabiania

Gość przeciez mozesz wiecej
plazma i to samsung to g...o

Gość no to sie nasluchałam
"laptopa jak kupowała to tylko toshibyo niczym innym słyszec nie chciała..Telewizor 42cale tylko plazma samsunga Wakacje koniecznie co roku teraz byla grecka wyspa w lutym planuje Egipt Hobby jazda konna Niby fajna ale ja mam inne podejście do pewnych spraw" stac ci na to?

Gość juyjyyy
jyjuy

Gość ja tu nie widzę nic do pakowan
Grecja i Egipt to taniocha, a Toshiba to akurat całkiem trafny wybór, co tu jest nie tak? Ja też byle g... nie biorę - jak można wydać 2000 na średnie tv, to wolę pooszczędzać i kupić droższy, ale lepszy. I tak, i tak trzeba wydać dużo, to już lepiej wydać dużo, ale z sensem.

Gość jaaaaaaaaaaaaasne
Nie kumam o co Ci biega. Też mam najnowszą Toshibę, 17 cali, telewizor jeszcze droższy bo z 3D, dobrze zarabiam więc gówien nie kupuję. Chyba chodzi o to, że laska zarabia więcej od Ciebie?

"Nie kumam o co Ci biega." o to że jesteś snobem/snobką, chyba napisał wyraźnie, prawda?

Gość jaaaaaaaaaaaaasne
Nie jestem snobką, wydaje moje ciężko zarobione pieniądze na co uznam za stosowne :) Autor po prostu mniej zarabia i źle się z tym czuje ale zamiast napisać wprost, to kręci :(

"Nie jestem snobką, wydaje moje ciężko zarobione pieniądze na co uznam za stosowne" każdy wydaje pieniądze na to na co uznaje za stosowne, snob również. i to bez względu na to czy są "ciężko" czy "lekko" zarobione. pozostanę więc przy swoim zdaniu na twój temat.

Gość jaaaaaaaaaaaaasne
Przecież Ci nie bronię :D

I wszystko byłoby fajnie, tylko co mają wakacje w Egipcie i dobry telewizor wspólnego z bezkrytycznym naśladowaniem mody/innych których się podziwia?

chodzi chyba o to że snob kupuje metkę a nie jakość. nie kupuje dlatego że jest dobre tylko dlatego że jest znane. i to by generalnie pasowało do charakterystyki tej panny: wszystko określonej marki i modne hobby. choć nie wydaje mi się żeby marka samsung była snobistyczna. ale może "nie nadążam za trendami".

Offerma, ale jak coś ma być dobre to nie będzie to marki "bazarek". Lepiej jest wydać więcej i mieć lapka który posłuży dłużej i będzie miał dobra gwarancję, niż byle co z przeceny. Też wolę kupować dobre, a nie tanie rzeczy.

"Offerma, ale jak coś ma być dobre to nie będzie to marki "bazarek"." zapewniam cię że jest sporo więcej dobrych firm produkujących dobry sprzęt niż "toshiba". toshiba jest marką znaną od lat i dlatego ma u snobów takie "uważanie" ale wcale nie jest marką oferującą najwyższą jakość.

Wiesz...sony też jest znany, co nie znaczy... Inna sprawa, to tak jakby powiedzieć, ze snobem jest osoba która kupi sobie iPoda z Apple zamiast zwykłej mp4.

bo ze snobami jest taki problem że zawsze są "krok do tyłu". decydują się na daną markę gdy jest już ona "uznana" a nie wtedy gdy jakością swoich produktów uznanie zdobywa. a ponieważ rynek się cały czas zmienia to snoba jednak łatwo rozpoznać. np po pogardliwym stosunku do "bazarku".

Wybacz, ale jednak firmy czymś sobie muszą najpierw na imię zasłużyć ;) Więc tak, mogę być snobem, jak czytam n-tą recenzję, ze coś jest dobre to nie będę futurystą trendów i hop do przodu tylko wydam trochę kasy więcej i będę mieć głowę spokojną. Poza tym na "tańszych wersjach" już się nie raz przejechałam :)

"Wybacz, ale jednak firmy czymś sobie muszą najpierw na imię zasłużyć" dla snoba "zasługuje" sobie marketingiem, dla normalnego człowieka, jakością. czasami, jak w wypadku apple, marka łączy obie te cechy. bo apple są wprawdzie drogie i snobistyczne ale również reprezentują jakość z którą trudno komukolwiek konkurować. ciekawe tylko jak będzie teraz, gdy jobs zrezygnował.

To skąd pomysł od razu, że kupując coś co jest znane, ale przede wszystkim dobre dana osoba staje się snobem? Są takie firmy które tylko mają ładne i raczej się nie sprawdzają (np. moim zdaniem blackberry jest kiepskie, ale oczywiście to subiektywna opinia). Przy czym akurat toshibie nie można zarzucić, że robi kiepskie laptopy. I gdybym teraz miała kupować nowego pewnie właśnie padłoby na toshibe. Co do Apple'a...gdyby tylko te cholerstwa się tak nie zawieszały...