Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwony jak burbon

gdzie zgłosić, że ktoś pobiera rentę a pracuje na czarno?

Polecane posty

Gość ale wy jesteście tępi
a wezcie się uspokujcie już bo zaraz modki usuna temat jak się bedziecie tak wyżywac na sobie

A niech wywalają. Wqrwia mnie pacan który nie ma nic do powiedzenia to się do orta przyczepi.

Gość dosrała ci równo ruski
Otulinko kocham Cię 👄

otulona_snem jak ktos pobiera rente,a da rade pracowac,a raczej wyludza nie pobiera zawsze bede to krytykowac i bede temu przeciwna bo to jest najzwyklejsze w swiecie zlodziejstwo teraz jasniej sie wyrazilam dzieciaku? ---------------------- Moja mama jest po trzech poważnych operacjach serca. Ma do tego zwężenie aorty, poważne problemy z kręgosłupem, niestety kardiolodzy nie zgadzają się na operację kręgosłupa, więc czeka ją wózek inwalidzki lub łóżko. Mimo to ma II grupę renty- całe pieprzone 600zł...I gdy startowała na I grupę, pani z ZUSu powiedziała, że powinna sobie umiarowić migotanie przedsionków to pójdzie do pracy, a nie jej się więcej pieniędzy należy. Teoretycznie może sobie dorobić, tylko kto ją przyjmie? Może dźwigać do 1kg, nie może mieć pracy siedzącej i nie może pracować przy taśmie. Nie może też wychodzić na dwór jeśli temperatura spadnie poniżej -10 stopni i jeśli jest powyżej 25. Takie bzdety gada tylko ten, kto nigdy w życiu na nic nie chorował.

Gość ale wy jesteście tępi
Mika bardzo ci współczuje. ja uważam że w naszym kraju te wszystkie rentki chorobowe, inwalidzkie to jest pic na wodę. Przy takich rentkach to można zdechnac z głodu, za takie pieniądze żyje się nędznie i na najniższym poziomie!!!! dlatego ja rozumiem że w tym kraju niektorzy kombinują jak mogą! Bo taki sobie pieprzony Tusk gówno robi dobrego w tym państwie a kasy tyle trzepie ze szok, on jeszcze odbiera a nie daje. W ogóle ten rząd to jest do niczego

Bo taki sobie pieprzony Tusk gówno robi dobrego w tym państwie a kasy tyle trzepie ze szok, on jeszcze odbiera a nie daje. W ogóle ten rząd to jest do niczego ------------------------- A czy był inny w czymś lepszy? Nie sądzę. Czy to PO, czy PiS nic nie zdziałaja. Obiecają, nakłamią , nakradną i pójdą. Uważam, że w naszym kraju nie ma tak na prawdę partii, która by się na prawdę zajęła naszymi sprawami. W ogóle w dzisiejszych czasach z kryzysem globalnym nikt cudów nie zdziała. Janie mam pretensji do Tuska o to, że moja mama ma taką rentę a nie inną. Mam do tych co wcześniej rządzili i pozwolili by ZUS kradł nasze pieniądze. Do tych, co za kasę załatwiali sobie renty a potem szli do pracy i robili na budowach, w gospodarstwach i w sklepach dźwigali towar. Mam pretensję do dyrektorów szpitali, którzy podpisują nierentowne kontrakty z koncernami farmaceutycznymi i firmami produkującymi sprzęt medyczny. To wszystko co nas teraz dotyka nie zaczęło się dziać dzisiaj, czy rok temu. to trwa od wielu lat i nikt z tym nic nie robi.

Gość baxior
Temat dotyczy gdzie sgłosić kogoś kto pobiera niesłusznie rentę, Ale cebulaki kochają socjal i opier...nie sie więc sie nie dziwie. Po drugie jest 5 stron odpowiedzi i rzadnej kąkretnej.. Trzeba zgłosić tą osobę bo bierze nasze pieniądze - czy któryś z was przeliczał jakie to są koszty w ciagu pół, roku a nawet kilku lat? Można by wydać te pieniądze na inny cel, no ale myślcie dalej jak nasz rząd to niedługo będziemy na liście krajów 3 świata

Gość nie socjalista

Oczywiście że należy zgłaszać! Socjal i renta jest dla osob ktore nie mają siły pracować a nie dla złodziei i patusów. niepełnosprawni dostają tyle samo ale nie mają rączek do pracy. Kiedyś zakładałem dzialalność gosp. i "dostałem" 12 tys zł na uposażenie stanowiska pracy - tą kwotę "oddałem" już w pierwszym kwartale w podatku. Obok mnie stał Janek który wnioskował o taką samą dotacje. Dostał ją, wyszlismy razem na parking, ja wsiadłem do starego Polo a on do porsche. Tu nie chodzi o zazdrośc ale o przyzwoitość. Jego firma zatrudniała 15 osób, generowała "stratę" miesiąc w miesiąc (ukrywanie dochodu, szara strefa, zatrudnianie na czarno). Kilka tygodni temu skarbówka dobrała mu sie do dupy. Ja przez ten uczciwy czas dorobiłem sie domu, samochodu, rodziny i moge pozwolic sobie na wczasy 2 razy w roku. Janek stracił dom, rozwiezioną żonke i samochody. "wisi" syndykowi 500 000 zł zaległego podatku. Mieszka u matki. 

W polsce jest dziwne przeswiadczenie o kombinatoryce, tak bylo jest i bedzie. Nie bądź jak Janek, nie daj sobie zabrać tego na co tak cieżko pracujesz. Kombinatorstwo ma bardzo krótkie nóżki - jak trzeba uciekać to nawet aparat panstwowy Cie dogoni.

Gość Gość

Urząd Skarbowy, albo Państwowa Inspekcja Pracy, do PIPu można to zgłosić anonimowo przez intrernet.