Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gotowanie to koszmar :(

Gotowanie to strasznie dużo roboty :(

Polecane posty

Gość gość
ja pierdziu co za czasy i lenistwo , a póxniej d**y rosną

Gość gość
Kiedyś nie lubiłam gotować. A nie lubiłam bo nie umiałam. Zawsze bałam się oceny mojego dania, że niedobre wyszło itd. Ale powoli przekonałam się do gotowania. Obecnie uwielbiam wymyślać różności dla mojej rodziny. I wcale nie zajmuje to dużo czasu. To kwestia zorganizowania się. Ale wydaje mi się, że do tego trzeba dojrzeć. Jak miałam 20 lat to myślałam tak samo, jak autorka tematu.

Gość kromka chleba ze smalcem
Ja lubie rzeczy ktore gotuja sie same, np kurczak, wrzucasz do piekarnika i zapomiasz, potem ziemniaki i warzywa na parze i niczego nie trzeba mieszac ani szczegolnie pilnowac, Ziemniaki mozna wrzucic tez razem z kurczakiem a do tego warzywa korzeniowe np marchew, pasternak brukiew i jest danie jednogarnkowe, czyli zmywania malo. Ja jak gotuje sos do spagheti to rbie go naprawde duzo, wtedy robie lasagne a reszte zamrazam, potem wystarczy ugotowac makaron i jedzenie gotowe, mozna tez zawinac farsz w tortille polac sosem beszamelowym posypac serem i zapiec, pycha. Sos bolognaise to nie jest szybkie danie, powinno byc z wolowiny a wolowine trzeba dosyc dlugo pogotowac zeby danie bylo smaczne. Szybie dania to roznego rodzaju stir-fry czyli warzywa z patelni, gotujesz ryz w woreczkach a na patelni smazysz paski piersi kurczaka i warzywa jakie tak kto chce i to jest szybkie.

Gość gość
Aż sprawdziłam ile zajmuje mi ugotowanie obiadu na szybko w tygodniu-wczoraj piersi z kurczaka przyprawione i upieczone na folii w piekarniku -12 minut.W tym czasie zrobiłam michę sałaty z vinagretem .Razem z piersiami w piekarniku piekły się ćwiartki ziemniaków.Do popicia woda z cytryną i miętą -czas na przygotowanie całości -15 minut.Dzisiaj dorsz smazony na patelni-8 minut.W między czasie surówka z kiszonej kapusty i frytki z piekarnika.Całość 0k18 minut.Jutro zrobię gulasz wieprzowy i część zamrożę Na obiad tylko ugotuję kaszę gryczaną -12 minut i otworzę słoik z ogórkami.W wolnym czasie przygotuję sobie bulion warzywno -mięsny,który będzie bazą do zup.Godzinę to zajmuje mi robienie pierogów z kilograma mąki(ok 100sztuk) czy zrobienie gołąbków z 2 główek kapusty.Namawiam Was na kupno szybkowaru -rewelacja.Duszone mięsa ,zrazy,żeberka,bitki 15 minut i gotowe

Gość trolek
po co gotowac? ja tam cale zycie na kanapkach. Czasem nawet sie szarpne i kupie sobie podsuszana H. Kani :P... tak...jestem studentem....

Gość gość
A to ciekawe - odnośnie obiadu z piersi kurczaka w 12 minut!!! U mnie sam piekarnik się rozgrzewa 10 minut i to jest normalne ale przecież też trzeba wliczyć do czasu gotowania. Poza tym ziemniaki w kilkanaście minut upieczone - gratuluję .... Normalnie co najmniej 20-30 minut pokrojone przecież. Newsy z d*py wzięte, gotowanie to nie tylko wyłożenie do foremki ale również wszystkie inne rzeczy do przygotowania... Tak jak frytki w 18minut! A czymże to czas przyspieszasz?A może wpadasz w pętlę czasową? Zwykle na paczce jest napisane,ile muszą się piec, np najczęściej 20 minut jak nie 0,5 godziny!!!

Gość gość
Drogi gościu -to kup sobie dobry piekarnik.Mój z termoobiegiem i funkcją góra dół rozgrzewa się błyskawicznie i włączm go jak wchodzę do kuchni.Umycie i rozbicie filetów z kurczka a potem przyprawienie ich (jeśli nie zrobię tego wcześniej) to chwila.Potem na folię na blaszkę i do piekarnika.Frytki czy ziemniaki (ćwiartki) pieką się w 200st z grilem góra 10-12 minut.Nie mam zamiaru udowadniać ,że tyle czasu mi potrzeba. bo i po co.Może to kwestia wprawy,organizacji,doświadczenia,bo gotuję już dłuugo.

Gość gość
tez sobie pomyslalam, ze ta dziewczyna piszac , ze piersi z kurczaka pieka sie 18 min sciemnia :D do tego ziemniaki tez 18 min :D Smiech an sali. p.s ja tez mam dobry piekarnik z ... teroobiegiem :D ktory tak naprawde do rozgrezwania i pieczenia nic nie ma :) Faktycznie , newsy z d**y wziete!

Gość Dannie
Have you got a current driving licence? http://www.torontowindsurfingclub.com//about-twc poster generic proscar from canada legal NEW YORK, Aug 9 (Reuters) - U.S. stocks dipped in lightvolume on Friday, putting the three major indexes on track fortheir worst week since June, as investors found little incentiveto buy with equity prices not far below last week's recordlevels.

Gość Sylvester
Your cash is being counted how to get abilify cheaper They dived in, freed the drowning child and pulled him out. One of the contractors gave the boy CPR â and he was âconscious, alert and breathingâ by the time paramedics arrived, cops said. CNN identified the hero sound technician as Eugene Stachurski.

Gość Aannkaa
Ja gotować uwielbiam dla mnie jest to przede wszystkim ogromna przyjemność. czasem faktycznie pochłaniając sporo czasu ale bez przesady. Trzeba też umieć zoorganizować sobie i miejsce w kuchni odpowiednio i czas:)

Gość Oswaldo
I'm originally from Dublin but now live in Edinburgh ventolin mdi dosing Bortles finished 21-of-32 passing for 250 yards and two touchdowns while Johnson rushed for 109 yards and a TD on 18 carries, leading a spirited comeback during which the Knights outgained the Cardinals 269-210 in the second half to finish with a 446-445 edge.

Gość Adolph
I'd like to open a personal account generic drug amitriptyline wt Officials from Morsi's Muslim Brotherhood and their allies decried what they called a new "massacre" against their side, only weeks after July 8 clashes with army troops in Cairo that left more than 50 Morsi supporters dead.

Gość Rosendo
very best job tetracycline 250 mg for acne reviews "That was really special. To be honest with you, I thought that was a hit off the bat by Amarista," Lincecum said. "But Hunter comes flying out of nowhere and makes the Superman catch. That was awesome."

Gość Marcelino
I'd like a phonecard, please eriacta 100mg Systems sited in shallow waters benefitted from the fact that waves "refract" as they approached the shore, he said. This meant the wave crests tended to line up parallel to the shore before they break, making it straightforward to harvest some of their energy.

ej, bez przesady :) w ciągu tygodnia wszyscy gotują szybkie dania, w weekendy jakieś zupy, które można jeść w ciągu tygodnia. Gotowanie da się przeżyć :)

Niby strasznie dużo roboty, ale jak przyjemnie zjeść coś ciepłego własnej roboty. Muszę Wam powiedzieć, że wiele jeśli chodzi o gotowanie pomagają dobre przepisy. Jeśli się nich trzymamy to naprawdę, gotowanie nie jest wyzwaniem. Ostatnio moją ulubioną stronką a propos gotowania jest stronka z przepisami Polomarketu. Mają naprawdę fajnie to wszystko przedstawione, spoko zdjęcia i jasno - krok po kroku wskazane etapy przygotowywania

Niby strasznie dużo roboty, ale jak przyjemnie zjeść coś ciepłego własnej roboty. Muszę Wam powiedzieć, że wiele jeśli chodzi o gotowanie pomagają dobre przepisy. Jeśli się nich trzymamy to naprawdę, gotowanie nie jest wyzwaniem. Ostatnio moją ulubioną stronką a propos gotowania jest stronka z przepisami Polomarketu. Mają naprawdę fajnie to wszystko przedstawione, spoko zdjęcia i jasno - krok po kroku wskazane etapy przygotowywania

Gość Fletcher
We need someone with qualifications gabapentin 800 mg recreational Detroit has seen a dramatic decline in economic activity and population, as the big car makers - once the city's main source of employment - shifted production to cheaper locations in the US and overseas.

Gość Quinn
How much is a First Class stamp? purchase albuterol inhaler Samantha Power, the U.S. ambassador to the United Nations, said a deal was struck with Russia "legally obligating" Syria to give up its chemical stockpile and the measure would go to the full Security Council on Thursday night. Russian Foreign Minister Sergei Lavrov said an "understanding" had been hammered out.

Gość Cristopher
I'm self-employed buy discount diflucan Researchers at Beth Israel Deaconess MedicalCenter (BIDMC) and Boston University School of Medicine (BUSM) studied cells that under “normal” circumstances showed genetic tumor suppression activity that helped protect cells from cancerafter UV exposure. The team then foundand demonstrated that red-haired individuals lack that protective mechanism.

Ja też strasznie nie lubię gotować :/, dlatego zawsze sobie kupuję jakieś przetworzone żarełko z Polomarketu, bo mam najbliżej chaty. Przeważnie jakieś mrożonki wcinam :p. Może nie jest to najzdrowsze, ale ja nigdy nie mogę znaleźć czasu na takie głupie gotowanie.

Gość Heath
It's funny goodluck http://www.all-tech-mechanical.com/cooling-services/ when will your doctor prescribe clomid Norbert Wojcik, chief executive of American Digital, said Veghte flew to Chicago with about a dozen members of his team to dine with Wojcik last month. American Digital resells HP products to clients with revenues of $500 million to several billion dollars.

Hey. Może ja jestem dziwna albo nie z tej epoki ale lubię gotować , sprawia mi to naprawdę dużo radości. Wprawdzie nie robię tego na codziennie ze względu na pracę, ale jak już mam chwilę wolnego to wymyślam jakieś ciekawe przepisy na zapiekanki, makarony czy lazanie - narzeczony je uwielbia. A co do obiadu na zamówienie - dostajesz małą miseczkę tak naprawdę nie wiesz co w nim się znajduję i ile te produkty leżały zanim trafiły na twój talerz. Nigdy nie byłam za tym aby zamawiać gotowe obiady do domu. Jest to chyba w jakiś sposób niezdrowe. :)

Gość Dominic
I work here paxil vs effexor vs zoloft GM's $152 billion in 2012 revenue dwarfs Tesla's $413million. And while GM last year earned $6.2 billion, Tesla hasyet to report a full-year profit and continues to derive asignificant portion of revenue from selling green-car credits toother manufacturers (worth over $150 million in the first halfof this year).

Gość Zachariah
What line of work are you in? http://www.muruniiduk.ee/products Tricor Tablets Government-shutdown threats could become a headache for House Speaker John Boehner, as continuing resolutions typically originate in the House. Boehner and McConnell have been at the center of spending and debt negotiations with the White House during President Obama’s tenure.

Gość Terrell
Would you like to leave a message? yagara tablet "Now I know it's a two-way street and respect has got to be earned rather than merely demanded, but nevertheless the people voted for change and change they will get." A senior frontbencher, Christopher Pyne, said: "I think the Senate will end up being messy, yes, but we can work it."

Gość Garrett
Do you like it here? businesswoman hairs buying zithromax online honestly The insurance, investment and retirement group appointedDavid Neave as a non-executive director. In his role, David willjoin the group's board and will become chairman of the riskcommittee and will also join the audit and nominationcommittees.