Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i co teraz?

zostawiłam testy w szafce..........

Polecane posty

Gość no i co teraz?

Miałam / mam podejrzenie ciąży. Zrobiłam 3 testy, wszystkie tydzień przed terminem miesiączki. Na 1 widziałam słabiuteńką, ale to słabiuteńką kreske (mąż pewnie by nawet nie dojrzał), na pozostałych dwóch raczej nic nie było widać. Zostawiłam testy w szafce (jakoś tak mam, że jakby wyszło potem że jest ciąża to zostawiam na pamiątke). Spojrzałam na nie po jakiejś 2godz i na tym teście co była słaba kreska, zrobiła się mocna. Dzisiaj mija tydzień, termin okresu a go póki co nie ma. Sprzątałam i spojrzałam na te testy z ciekawości, na wszystkih widoczna druga kreska, na tych dwóch słaba, ale na wszystkich gołym okiem widoczna. No i teraz problem - czy po pewnym czasie zawsze pojawia się druga kreska (nie wiem, wynik działań chemicznych), czy jak jest ciąża to kreska się pojawi, a bez ciąży nie ma szans, że nawet po długim czasie pojawi się druga kreska. Dodam - póki co nie kupię kolejnego testu, mieszkam za granicą a tu są bardzo drogie.

Gość a nie czytalas?
ulotki tam jest wyraznie napisane ze po pewnym czasie nie nalezy odczytywac testu i uwaza sie go za niewazny. jak to sa drogie testy to gdzie ty mieszkasz zeby nie moc kupic zwyklego testu ciązowego ktore są dostepne w hiperparkecie?

Gość ghhjf
musisz powtórzyć test po uplywie czasu z ulotki test jest juz nie wiarygodny jezeli pojawila sie na nim krecha to wynik dzialan chemicznych

testy odczytane po upływie max 10min mogą być już zafałszowane. czkolwiek skoro wyszła Ci słaba kreska na jednym z nich to możliwe , że jesteś w ciązy. A teraz pytanie, czy każdy z tych testów byl tej samej firmy?

Gość no i co teraz?
ok, dziękuję. Jestem dorosła i wiem, że się nie odczytuje po 1-3-5min, no max 30min. Zostawiłam żeby mieć w razie czego pamiątke. Najpierw myślałam, że za wcześnie, dopiero później wpadłam na to, że to może chemia zadziałała a nie ciąża, hehe.. a gdzie mieszkam? Holandia. Wyobraź sobie, że fakt, że w Polsce kupię test w supermarkecie nie znaczy, że kupię go na całym świecie w supermarkecie. Tutak w supermarketach jest tylko spożywka + ograniczona do minimum chemia i kosmetyki (szampon, mydło, pasta do zębów). Inne produkty kupuje się adekwatnie do branży: alkohol w monopolowym, testy w lepszej drogerii i aptece. A koszt? 12e 1 test. Dla mnie to nie jest mało.

Gość no i co teraz?
różne firmy, więc może różna czułość (nie była na nich napisana)

Gość a nie czytalas?
no to jak nie mozesz kupic kolejnego to bedzies zyla w niewiedzy no to co innego moge Ci poradzic

Gość cure
Ja mam 2, na pamiątkę. Jeden negatywny do tej pory i jeden pozytywny do tej pory :)

Gość a nie czytalas?
a to ze zrobila sie druga kreska to na 100% reakcja chemiczna

Gość no i co teraz?
cure - no właśnie o to mi chodziło. No nic, odczekam może z tydzień (jak miesiączka nie przyjdzie) i kupie kolejny. Trudno. Ale wiecie jak jest? Ta nasza kobieca ciekawość, wszystko teraz, już. Ehh ten nasz babski los.

Gość bundik
nie chce byc chamska ale skoro stac cie na zrobienie sobie dzidziusia powinno cie stac na zakupienie glupiego testu. popros kogos zeby przeslal listem z pl albo kup na ebayu. ale wydaje mi sie ze 12 e to nie sa az tak duze pieniadze szczegolnie w kwesti ciazy?

Gość no i co teraz?
nie, nie jesteś chamska, rozumiem, zwłaszcza na kafe. Stać mnie na dziecko, jedno już nawet mam i ma się bardzo dobrze, po prostu mam w PL kredyty i oszczędzam jak się da. Już taka jestem. Mój mąż pewnie by się nie zastanawiał i kupił od razu, ale ja jestem inna. Dobra, odpuścmy, reakcja chemiczna i koniec. Miłej soboty Wam życzę i dzięuje za odpowiedzi.

Gość a nie czytalas?
niestety z tymi testami tak jest ze raz wychodza raz nie wyobraz sobie ze ja bylam juz w 5 tyg ciazy a zadne podkreslam zaden test - a robilam ich chyba z 8 nie pokazal ze jestem w ciazy. Dopiero jak zrobilam test z krwi w laboratorum to mialam pewnosc i faktycznie byla w 5 tyg ciazy

Gość no i co teraz?
A poza tym zabezpieczam się (wcześniej depo provera, teraz tabl.Kontracept), ale zapomniałam 2 dni i od tego czasu w ogóle odpuściłam branie reszty z opakowania. A przypadki, również ciąży, chodzą po ludziach

Gość cure
kiedyś robiłam sobie test i też widziałam lekką drugą kreskę, potem przez parę dni bolał mnie brzuch i miałam normalną miesiączkę. Ale druga kreska nawet po kilku dniach ani się nie pogrubiła, ani nie znikła.

Gość ja robiłam test 4 dni przed
terminem miesiączki, wyszła mi bardzo blada kreska,ledwie widoczna, z czasem się zrobiła bardzo wyraźna, a teraz mam malutką córeczkę:). Jeśli te twoje testy były różne to możliwe że najbardziej czuły wykrył ciąże.

Gość mama Olusia
moja kuzynka mieszka w Niemczech i tam za 1 test płaci 13 euro.A jak ja w Polsce robiłam to płaciłam 12 zł.a może możesz sobie z allegro sprowadzić lub jakiejś holenderskiej strony ze sprzedażą internetową?Tak jak np.polskie allegro.

Gość mama Olusia
ja mieszkam w Uk,tu kupiłam jakiś twin pack testów,najtańsze firmy NN.chciałam sprawdzić z ciekawości.PO ok 4 minutach pojawiła się blada kreska,ledwo widoczna,dopiero w świetle dziennym ją zobaczyłam.Test robiłam po nocnej zmianie(więc patrząc na zasadę że test robimy zaraz po wstaniu) to ja robiłam przed położeniem się spać.Kreska ledwo widoczna,stwierdziłam,że test był przesikany,kreska się przebarwiła>potem jednak nie dawało mi to spokoju i zrobiłam kolejny bo nie mogłam usnąć :P wyszła taka sama kreska.Popołudniu wyslałam męża do apteki po elektroniczny,i wtedy pokazał mi ciąża 2-3 tydzień :)

Gość pytam moze ktos powie :)
jestes w ciazy, mnie tez dwa wyszly po czasie, byly slabe te drugie kresiki, ale badanie z krwi potwierdzilo ciaze, super. powodzenia.