Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinka11111

Co to jest DZIEWICA ORLEAŃSKA? - na kogo tak się mówi?

Polecane posty

Gość malinka11111

Nie wiem jak wiecie to piszcie

Gość malinka11111
A taka jedna powiedziała że ja nia jestem. co miałą na myśli?

Gość Że jesteś
Boże... Na jakim ty świecie żyjesz dziewczyno?

Gość gfhfjtjtjtj
Matko! Dziewica orleańska to Joanna D'arc. Po prostu dziewica czyli święta i nietykalna.

Gość betowen
te dylematy to skutki niewiedzy. pisac sms to i owszem, ale napisac list to problem. radosc widziec ludzi z ksiazka w reku, a nie tylko z "komorka".pozdrawiam zwlaszcza mlodych ,w nich nadzieja i potencjal wiedzy

Gość mariolka o
no i znów... szczęka opadła jednak można nie wiedzieć tego, czego nie wiedzieć się nie da jednak są ludzie chowani pod stołem w piwnicy i to w dobie powszechnie dostępnego internetu i jak tu nie pomyśleć o debilizmie...?

Gość jedną nogą w rowie
Nie wiedzieć się nie da..? Już dawno zrozumiałem, że niewiedza powszechna jest bezgraniczna. Swoją drogą, czy w naszych szkołach uczą o Joannie? Czy choćby w kontekście historycznym, czy szerzej? Pewnie nie bardzo, więc co się dziwić? Chyba, że kto trafił na dziwaczny film Bessona. x Był taki żarcik. Synek pyta ojca stojąc przed pomnikiem pani w zbroi i na koniu - Kto to? Ojciec - Dziewica Orleańska. - Dlaczego Orleańska? - Bo z Orleanu. - A dlaczego dziewica? - Bo z kamienia! x Dziewica Orleańska, mówi się na takie kobiety, dziewczyny, które są bardzo niedotykalskie i poniekąd zadzierają nosa. Jakby były z kamienia ;)

Gość jedną nogą w rowie
Poza tym niezwykła to była historia. Gdyby nie była dobrze udokumentowana, można by sądzić, że to baśń, mit. Warto się z tą historią zapoznać, chociaż przez film.

Gość gość
komentarz wyżej Dziewica Orleańska, mówi się na takie kobiety, dziewczyny, które są bardzo niedotykalskie i poniekąd zadzierają nosa. x to dziwne, bo ja zawsze słyszałam to określenie tylko w stosunku do powyższej wersji kobiety (niedotykalska)

Gość gość
Tak mnie nazwalysmy kolega ze studiow! A ja mam juz meza od 8 lat a on teraz mnie zwyzywal od tej dziewicy hehe ! Dobre sobie!!! :)

Gość gość
to inaczej k****a udajaca dziewice

Gość gość
Internet, taki piękny! Ktoś zadaje pytanie. Nie padają odpowiedzi, tylko krytyka, jacy to ludzie teraz są głupi. Wybucha święte oburzenie. Potem pojawiają się i odpowiedzi. Tylko jak widać, każdy ma inne zdanie, inną interpretację. Jak widać głupich pytań nie ma. Ale nadętych ludzi w necie jest już co niemiara.

Gość Icek

a TY co robisz ? dokładnie to samo. odp. Dziewica Orleańska - nietykalna, święta.

Gość Kaczucha
Dnia 26.03.2013 o 09:32, Gość mariolka o napisał:

no i znów... szczęka opadła jednak można nie wiedzieć tego, czego nie wiedzieć się nie da jednak są ludzie chowani pod stołem w piwnicy i to w dobie powszechnie dostępnego internetu i jak tu nie pomyśleć o ...izmie...?

I co, pokazałaś tym wpisem swoją inteligencję? No... nie bardzo. Bo chamstwo wyznacznikiem inteligencji zdecydowanie nie jest.
Co w tym złego, że ktoś czegoś nie wie, więc pyta? ...yzmem to jest udawanie alfy i omegi, a w rzeczywistości pieprzenie bzdur. Lepiej przyznać się do niewiedzy i zapytać. A jechanie po kimś, że zadał głupie pytanie jest po prostu chamstwem.