Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grysikowapanienka

dziewczyny w jakich odstępach pojawiają się skurcze porodowe

Polecane posty

Gość grysikowapanienka

i ile trwają. co pol godziny na początku , czesciej???

Gość jest tak jak pisze
"„Fałszywe skurcze zazwyczaj są nieregularne i nie następują kolejno po sobie. Skurcze porodowe przychodzą zaś w regularnych odstępach czasu i trwają od 30 do 70 sekund. Wraz z upływem czasu, zaczynają pojawiać się coraz częściej. czy ruch ma wpływ na zmianę natężenia skurczów? Skurcze, które mogą tylko przypominać te porodowe, mogą ustać, kiedy zaczniesz chodzić, bądź tylko zmienisz pozycję. Te prawdziwe nie zależą od ruchu, czy zmiany pozycji Jak silne są skurcze przedporodowe? Skurcze Braxtona Hicksa zazwyczaj nie są ostre, a nawet gdyby na początku pojawiały się w postaci silnego bólu, po chwili łagodnieją. Skurcze porodowe powoli się nasilają. w jakim miejscu odczuwam ból? Zwykłe skurcze są odczuwane w przedniej części jamy brzusznej oraz okolicach miednicy. Prawdziwe skurcze porodowe zaczynają się od bólu w plecach, który następnie rozprzestrzenia się ku przodowi. Niezapomnijmy o luźnej odzieży ciążowej, która daje komfort i poprawia ogolne samopoczucie podczas nawet bolących skurczów."

Gość gość
Ja miałam co 8 albo co 7 minut skurcze trwające około 5 sekund i potem pojawiały się co 5 min aż do 3 min :)

Gość grysikowapanienka
dziekuje wam

Gość Yyy ....
Ja miałam tak że przez 2 godz szło rozwarcie i tylko sie stawiał brzuch ale pózniej jak pierdykło to miałam co 3 min ból straszny i tak długo utrzymywał sie skurcz że dychać nie mogłam . Trwało to następne 2 godz i synek na świecie