Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samantha11111

mandat - Niemcy

Polecane posty

Gość samantha11111

czy ktoś mogłby mi w skrócie przetłumaczyć ten mandat ?:) Wir zeigen an, die Firma DB anwaltlich zu vertreten.Unsere Beauftragung erfolgte, nachdem Sie trotz der in dieser Sache erolgten Mahnungen die Forderung unserer Mandantin nicht ausgeglichen haben. Wir fordern Sie hhiermit auf, den Gesamtbetrag bis spatestens zum 17.09.2001 zu uberweisen. to dla mnie wazne

Gość search
jest to firma,ktora reprezentuje firme,wobec ktorej wisisz kase za mandat. Nie uiscilas/les tego mandatu w terminie,wiec teraz masz czas do 17.09.2011(mam nadzieje,ze nie do 2001 jak napisalas/les). jesli tego nie zrobisz,wejdzie w sprawe komornik(to nie jest tam napoisane,ale tak bedzie)

Gość samantha11111
ten mandat mnie nie dotyczy tylko znajomej :) dziekuje chodzi o rok 2011 :))

Gość samantha11111
a możesz mi jeszcze powiedzieć co oznacza : Der Gesamtbetrag beinhaltet auch di Gebuhr g fur unsere Beauftragung einschliesslich Auslagenpauschale gem. Nr.2300 ff., 7002 W RGV in Hohe von EUR 18,30. Sollten wir bis zum genannten Termin keine Zahlung von Ihnen erhalten haben, werden wir ggf. einen Mahnbeschied gegen Sie beatragen. Mit der Beantragung des Mahnbescheides bei Gericht fallen folgende weitere Kosten an

Pisząc innymi słowami oni Cię informują o tym, ze występują w imieniu swojej klientki prawnie, czyli to może być adwokat danej osoby czy firmy. Dostali to zlecenie po tym jak Twoja kolezanka mimo upomnien (pisemnych) nie wyrownala tych platnosci ktore jest winna ich Klientce. I tym samym chca aby cala sume przelala na konto tej kobiety najpozniej do 17 wrzesnia.

Tu chodzi o to, ze ta suma całościowa zawiera również koszta ich zlecenia, tego że zostali włączeni w tę sprawę, jakiś tam podatek czy procent z tej kwoty za ich ''interwencję'' i wynosi on 18,30 euro. Napisali, że jeżeli nie otrzymają całej kwoty do podanego powyżej terminu będą musieli złożyć na Twoją koleżankę Mahnbescheid a to sie sklada w sadzie i to sie wiaze z komornikiem itp tak jak napisali ze w sadzie pozniej wypadna jeszcze dalsze koszta dla kolezanki.

Gość samantha11111
dziękuje ślicznie :)