Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam taki delikatny

odwołac slub?

Polecane posty

Gość mam taki delikatny

problem. Za dwa tygodnie mamy slub i wesele na dosc duza liczbe osob. Goscie zaproszeni, juz wszystko dopiete na ostatni guzik, pienadze były odlozone aby wszystko oplacic, ale niestety wszystkie oszczednosci stracilismy. Co teraz zrobic? odwolac....

Gość mam taki delikatny
wszystkie zaliczki poplacone (20%) , poniewaz wszedzie mowiono ze reszte placi sie po weselu. Pieniadze były odlozone na naszym koncie (cala reszta ktorą mielismy wydac na slub i wesele), ale niestety z przyczyn losowych ich juz nie ma.

Gość mam taki delikatny
tak 80% po weselu. I teraz problem, bo pieniedzy nie mamy. Nie liczymy na koperty od gosci, bo rodziny nie sa bogate. Dodam ze na nasze wesele odkladalismy 3 lata i teraz takie rozczarowanie.

Gość widać nie musicie mieć
wesela , skoro wydaliście pieniądze przeznaczone na ten cel :O) sam ślub weź

Gość dezirers
to jak zbierzecie kase z slubu tym oplacic a jak wam braknie to kredycik kłania się

Gość helga3333
Postarajcie się o kredyt albo o rozłożenie na raty. Na co przepuściliście pieniądze? Warto jeszcze powalczyć o możliwość wzięcia ślubu i wesela, skoro już zorganizowane.

Gość jeeeeeeeeeeej straszna
tragedia - musisz mieć wesele??? nie możesz ślubu tylko?

Gość mam taki delikatny
okolicznosci losowe. okazalo sie ze siostra mojego narzeczonego jest ciezko chora i potrzebowala pomocy. Oddal jej nasze oszczednosci. A mi obiecal ze bedzie wszystko dobrze, ale nie jest.

Gość mam taki delikatny
około 20 tys zł. Rozumiem, ze to ukochana siostra mojego narzeczonego, ale mam też troszke żalu do niego, bo w sumie postawil mnie przed faktem dokonanym.

Gość mam taki delikatny
gosci ma byc 110. Tyle przynajmniej potwierdziło.

20 tys mówisz, pewnie nie nazbieracie tyle z kopert. a kredyt? a co się stalo tej siostrze ze musiał dac jej tą kasę, bo w sumie oczekujesz porady ale nic ie napisałas i nawet nie wiadomo o co chodzi

Gość mam taki delikatny
tylko, że zanim to wszystko wynikło, były odpowiednie srodki aby takie wesele zrobic. Przeciez teraz nie zadzwonie do gosci i nie powiem " przepraszam, ale niestety nie moge was zaprosić". Czuje sie z tym bardzo źle, pokłoćiłam sie z narzeczonym :( mamy ciche dni.

Aha czyli jeszcze z 15 osob moze sie rozmyslec , a nie mozesz z jakiegos jedzenia zrezygnowac??nie wiem ...bo skoro napisalas ze nie masz na co na gosc liczysz to jakos troche inaczej trzeba sie ratowac ... ps. 20 tysiecy 110 osob, .. O jejuuu ale w tej polsce jest drozyzna ja pierdole

no wlasnie Lipss dobrze spytala , co sie stalo tej siostrze .. a w ogle twoj facet .. jakim prawem te pieniadze wzial?? bez konsultacji z toba , rozumiem ze cos powaznego ale mimo to powienien cie spytac o zdanie .. tym bardziej ze jestescie teraz w dupie i zamiast sie cieszyc z wesela ... bedziecie smutni ..bo trzeba znow kase kombinowac

Gość mam taki delikatny
jego siostra ma białaczke. Racja zadne z nas sie nie cieszy z zblizajacego sie slubu, bo niby jak. Ja nocami nie spie tylko płacze w poduszke, a nie tak miało byc :(

Gość mam taki delikatny
uwierz mi, że sama chcialabym zeby to był żart. Ale niestety nie jest. Najgorsze jest, że moj narzeczony jako osoba dośc uparta stwierdzil, że wyprawi nam takie wesele o jakim marzylismy. A z czego. Dla niego to takie proste. Ja niestety nie jestem optymistka :(

SKORO tak powiedzial, to moze ma jakis sposob by sprawe rozwiazac . Zaufaj mu a przedewszystkim idz i z nim szczerze porozmawiaj , powiedz ze nie wiesz co masz robic , zapytaj czy nie lepiej odwolac tego slubu na jakis czas , dopoki nie bedziecie mieli odpowiednich srodkow finansowych zobaczysz wtedy co ci powie. Nie przekreslaj od razu wszystkiego .

Gość nie do pojecia
nie odwoluj slubu z takiego powodu. dlaczego narzeczony oddal cala kase na wesele siostrze? czy byla potrzebna juz natychmiast czy mozna bylo z tym poczekac? bo jesli mozna to moze siostra moglaby zwrocic czesc kasy, uregulowalibyscie slubne zobowiazania, troche doszloby z prezentow i moze bylibyscie na zero. bialaczka to ciezka choroba ale z tego co wiem to leczenie jest w duzej mierze bezplatne. chyba, ze ktos w rodzinie wymyslil jakas kosmiczna terapie na drugim koncu swiata.

Gość zamyślonaaaaaaaaaa
nie przejmuj sie,po weselu spłącicie z kopert a to co braknie weźniecie pożyczkę,na tylu gości 10tys na pewno będzie w kopertach to zostanie wam do spłąty tylko 6tys

HHmm sluchaj ale dlaczego od razu odwolywać? Mieliście okolo 20 tyś, daliście to siostrze narzeczonego, ślub za 2 tyg więc spokojnie, pracujecie? Może ustalcie gdzie się da, np. z kamerzystą albo zespołem czy mogliby Wam powiedzmy na tydzień albo na dwa odlożyc płatności. Poczekajcie też co będzie po weselu, z zebranych kopert. czasami to może zaskoczyć. My mieliśmy zaproszonych ponad 200 osób, odmówiło nam bardzo wiele, ostatecznie miało być 128 z czego i tak nie przyszlo jeszcze pare osób, czyli było mniej więcej tyle ile u Was ma być i zebraliśmy 15 tyś. a mimo tego, że trzeba bylo zapłacić pozniej po weselu za te właśnie różne rachuneczki to jeszcze kupiliśmy działkę. Także spokojnie, porozmawiaj z narzeczonym, bez nerwów, chociaż wiem, ze teraz stres przedślubny plus te pieniądze nie dają ci spokoju, ale nie kłóććie się teraz tylko porozmawiajcie, zawsze jest jakies wyjście :)