Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iaaaaaka

imię korneliusz-ładne? kornel..

Polecane posty

Gość ..xp..
choojowe

Gość grejs keli
ja każdemu mówię imię to rzecz gustu, każde znajdzie zwolenników i przeciwników. jak ci się podoba to tak nazwij dziecko

Gość zimne zimne zimne
Jakos tak ostro brzmi, poza tym nie wiem jak mozna zdrobnic-kornelek ?

Gość lejla28
kornaliusz nie za ciekawe ...ale kornel ładne

Gość lejla28
i jesli chcesz na niego wołac kornal to daj mu po prostu na imię kornel a nie jakiś korneliusz

Gość lejla28
kornel*

Gość też mam włączony
no ale Korneliusz czy Kornel bo to NIE JEST to samo imię mam kolegę o imieniu Kornel, jak dla mnie imię okej, chociaż znam ładniejsze wolę Kornela od Korneliusza

Dla jednego ładne, dla drugiego nieładne. Ja nie mam nic przeciwko, ale nie jest to imię, które wybrałabym dla synka.

Gość klskdjmA NM B
TAK JAK JEREMIASZ I JEREMI niby to samo ale jednak nie.

już bym wolała Kornela niż Korneliusza.. mnie nie zachwyca, ale też nie jest złe, przynajmniej jakaś odmiana od Kubusiów,karolków i Kamilków

Gość unas jest Kornel
Nie Korneliusz...Po prostu Kornel.Kornel mi się podoba w przeciwieństwie do Korneliusza. Co do zdrabniania to mówimy śmiesznie na niego-Kornik hehe.To syn mojej kuzynki.

Kornel- cudne. Najpiękniejsze imię męskie :D 2 najpiękniejsze to Kajetan. ;) Tylko wszyscy pytają "Jak się miewa KONRADEK?" echhh Korneliusz to już jak dla mnie udziwnianie czegoś fajnego i prostego.

Gość wrara@@
świetne!!!

Korneliusz brzmi tak dorośle poważnie a Kornel tak na luzie Mój M ma na imę Bartosz a i tak wszyscy mówią Bartek chociaż to inne imię tak że i Korneliusz może być

Gość nananaaa
przestan, dorosnie to bedzie sie wstydzil tego imienia, jakies takie frajerskie;/

Gość zimne zimne zimne
Nie chcialabym zeby ktos na mnie wolal "kornik" :(. No nie wiem- mi sie nie podoba ale mi sie nie musi podobac :)Dla mnie brzmi twardo, zimno i nawet do wymowienia takie sobie.

Gość dxfyjnujyhgtfdsdfghjkjuhygtfds
w szkole będxzie kornik

Gość e tam w szkole bedzie
kornik, w szkole wcale nie musi byc kornik, znam imiona, ktore byly w moich czasach bardzo niepopularne, zeby nie powiedziec: smieszne, tj. znam henka, gracjana, dobroslawe, czarka, byly to fajne osoby, pewne siebie, ktore umialy soba cos zaprezentowac, a imie bylo na drugim czy trzecim planie... imie tak naprawde nie powinno miec znaczenia. a jesli ktos wysmieje, znaczy, ze matka z ojcem nie umieli go wychowac, jesli taka jedna z druga mowi na forum, ze dzieci w szkole beda sie z niego smialy czy przezywaly kornikiem, to wlasnie nikt inny jak dzieci wlasnie tej matki beda mialy takie podejscie. mi czy moim dzieciom nie przyszloby do glowy wysmiac czyjegos imienia, czy tym bardziej, wysmiac osoby z powodu jej imienia... jak wychowacie dzieci zalezy tylko od was...

Mnie się podoba ;) A Korniś w szkole będzie na pewno Kornel. W przedszkolu maluchy nie umieją wypowiedzieć tego imienia, nie spotkały sie z nim jeszcze wiec mówią na niego Karmel a on się z tego cieszy :D:D:D Karmel też fajnie i jak słodko. A starsi jak słyszą ze Kornel to pytają "Makuszyński?"... Nazwisko też się kończy na ski wiec fajnie się dopełnia :D O Ujejskim mało kto pamięta. Raz mi sie zdarzyło ze byliśmy w Zakopanym i jakaś kobietka pyta M: - a jak ty masz na imię gwiazdeczko? - Mania - Loo Jezu Mania jak ślicznie! A braciszek jak ma na imię? - Kornel - O Jezu jak brzydko!!! :D:D:D:D Do reszty raczej reakcje pozytywne, a rodzina przywykła i mimo sceptycznego nastawienia kiedy pierwszy raz usłyszeli o moim zamiarze :P teraz wszyscy traktują to imię tak samo naturalnie jak imiona: Paweł Wojtuś czy Jaś.

Gość ojejjajej
ja daje na imię Kornel, jest bardzo oryginalne uważam, i nikt nie powie na niego kornik albo korniszon, bo mieszakamy z agranicą!!!