Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość petitek lubiś

Czy wasze maluchy mają kolczyki?

Polecane posty

dfghnjmk,.,mnb a dlaczego chodziłaś z z jednym??? Bo drugiego nie dałaś a mniejsze dziecko szybko zapomina o bólu i nie odczuwa tego tak jak mniejsza dziewczynka i nikt nie powie mi , ze jest inaczej

Gość xdxd
kolczyki w uszach u niemowlaka to jakas paranoja... a co to dziecko cyganem jest czy innym rumunem zeby je obwieszac jak choinke

To ze dziecko ma przebite uszy , np. jak ma pół roku to jest cyganem czy choinką??? Każdy przebija kiedy chce, Ty nie chcesz i ok, każdy ma swoje zdanie na ten temat i nie musisz cziś dzieci obrażać że są cyganami czy choinkami, bo nikt Ci nie pisze, ze jesteś zacofaną matką czy inaczej. Ja zawsze mówiłam , że im wczęsniej tym lepiej i przy tym pozostanę, Ty uważasz inaczej to nie przebijaj wcale

Gość kubek mokrej wody
czarne frugo - dbanie o sferę duchową i religijną? Z całym szacunkiem, ale małe dziecko ma w doopie Twoją religię. Jest też za małe aby podejmować jakiekolwiek decyzje w kwestii swojej sfery duchowej, więc chłonie jak gąbka to co wpaja mu otoczenia. A wpaja mu to co chce. A poza chrztem i przygotowaniem do komunii świętej nie ma żadnego wkładu z Twojej strony o dbałość duchową Twojego dziecka. Kończy się. Dalej rób co chcesz. A gdzie uświadomienie, że na świecie jest pełno drug, którymi może podążać? Hipokrytki :D 🖐️

Gość umka
ewks a moze tatuaz malej zrob/to tez takie modne i ja nie bedzie bolalo...oj pst..zapomni szybciej o bolu.. z ta choinka i cyganami trafione--podazasz ewks slepo za moda--przebijanie maluszkowi uszu..dlaczego mam zrobic to wlasnemu dziecku?moze kiedys nie bedzie chciala a slady po przebiciu zostana.. urodzila sie bez kolczykow sama zdecyduje kiedy i czy wogole chce je miec.. a tlumaczenie im mniejsze tym lepiej jest glupie...bo przeciez ty ewks NIE MUSIALAS jej tych uszu przebijac..nie muesialas wybieraz mniedzy mniejszym zlem-bolem..ehh mamuska :(

moja corka jeszcze nie ma przebitych, ale od jakiegos czasu sie zastanwiam tylko wlasnie wszyscy sa przeciwko :/ no, ale tez mnie zastanwia postawa mam, ktore czekaja az dziecko samo podejmie decyzje to wlasnie dlaczego nie czekacie az dziecko samo podejmie decyzje o chrzcie ?? o rodzaju wiary ?? i o innych waznych w zyciu reczach o ktorych decydujecie za male dziecko twierdzac, ze kierujecie sie jego dobrem... tez mi tu wszystko hipokryzja pachnie :/

To tak jak napisała poprzedniczka po chuj chrzcicie dzieci , dajcie im prawo wyboru, po chuj dajecie dzieci na jakies zajęcia , typu szachy, tańce i inne, moze nie chcą tego. Jak ja bym miała taką matkę to załamka

Gość czarne frugo
uff ulzyło Ci ? jak następnym razem będziesz przeglądać słownik to proponuje zaznajomić się z większą ilościa słów bo to już jest nudne :P Gratuluje też jasnowidzenia, bo przecie w ten sposób oceniasz mój wkład w duchowość mojego dziecka, poziom wiary naszej rodziny i uświadamianie dziecka ? :D Szalonaaa :D podaj mi jeszcze nr z totka na dziś, prooosze :)

Gość LooooooooooooooooooL
Może odrazu suty przebić, bedzie potem wdzięczna dziewczynka jak w wieku 13 lat ja chlopak obmaca? ;) Jakaś paranoja co to są za matki współcześnie.. Miałam sama z 5 lat i bardzo chciała, do dziś pamiętam dokładnie jak poszłyśmy z mamą do salonu przebić. Ba, pamiętam dokładnie jak wyglądały moje pierwsze kolczyki ;) Jest pamiątka. A tu dziecko ledwo rodziców rozpoznaje a te je przekuwają... ale jaja .

Gość kolczyk 2 kolczyk
uważam ze lepiej wcześniej ok. roczku mniej więcej bo potem to już dziecko bardziej rozumie co się dzieje i się boi moja córcia ma teraz 2,5 roku i za nic w świecei nie chce widzieć lekarza a co tym bardziej żeby jej ktoś uszy przekuwał no więc na moim przykładzie "przegapiałm" ten moment teraz to rzeczywiscie jak córcia sama zechce choc wydaje mi się (jak patrzy na moej kolczyki) że jej też by się chcialo takie miec ale uszu nie przebije i tyle :)

czarne frugo- zajebista :D

Gość dfghnjmk,.,mnb
Chodziłam z jednym bo drugiego nie chciałam dać, ale tylko dlatego, że mama przebijała mi igłą a nie u kosmetyczki. Nie mam nic przeciwko przebijaniu uszu niemowlakom. Bardzo mi się podobają. Ale sama mam traumę na szczepieniu córki a co dopiero uszka przebić. Chyba bym się bała. Jakby znalazł się ktoś kto by mnie przekonał, że nie będzie płakać to też bhym przebiła :)

Gość Kessi543
ewks sama nie wiesz co piszesz a czytaj ze zrozumieniem, nic nie pisałam o 2- u latku a małe dziecko to nie cyborg , że mniej przeżywa i mniej czuje

Gość mama zaraz dwojeczki
Ja mialam 2,5 roku jak mnie rodzice przebili uczy i nie mam z tego powodu traumy :)

i co w wieku 5 lat byla to swiadoma decyzja ?? przeciez takie dziecko nadal chce czegos co gdzies zobaczylo, czegos o czym ktos mowil, czegos co ktos inny ma... to nie jest swiadoma przemyslana decyzja... dyskusja bez sensu...

Moja miała szybko przebite i nawet nie zapłakała więc na pewno to zalezy od dziecka:) każde dziecko inaczej przeżywa

Gość umka
bez sensu zgadzam sie bo jak ewks nie ma argumentow leci z wiara i szachami...aletakie szachy nie pozstawia sladow ani bolu u dziecka wiec roznica jest..' awyzwiskami ewks to sobie do lusterka rzuc.. poziom dna wiec gadac z toba nie ma sensu..bye

Kessi ale ty jesteś za przeproszeniem tępa. Dziecko małe wcale nie czuje mniej czy nie boli go wcale tylko nie przeżywa tego tak, szybciej zapomina ale bez sensu z Tobą dyskusja na ten temat. Kloejna matka polka

Gość umka
do stopki dodaj ...usmiech i KOLCZYKI dziecka sa najwazniejsze...

Gość 5rvbuy
5 miesięcy miała i nie obchodzi mnmie co ktoś myśli, tak samo nie interesuje mnie to,że ktoś wogóle biżuteri nie nosi. moje dziecko-mój wybór, twoje dziecko- twój wybór.Proste. I nikomu nic do tego.

Gość kubek mokrej wody
czarne frugo - całkiem tendencyjna jesteś czyt. nudna jak większość społeczeństwa :) Jak się nie ma argumentów to się czepia "słownika" i braku znajomości " znaczenia danego słowa". Oceniam, oceniam, bo to moja praca 🖐️

Gość umka
ewks a skad wiesz ze dziecko tego nie przezywa tak???????????????i ze szybciej zapomina????????????????????????powiedzialo ci to????????????? i co masz do matek polek?sama nia jestes,bo przeciez Polka jestes czyz nie???????????????????

A co ma do tego że nie pozostawia śladów, tak samo dziecku narzucasz coś , czego moze nie chce i nie mów, ze jest inaczej

Gość czarne frugo a Ty
zaznajamiasz swoje dziecko z religią na kafe? :D:D:D dobre, uśmiałam się!!!!! :D:D

Gość krokodylica
Później się głupie mamuśki dziwicie dlaczego moja mała dostała nagle takiej gorączki, tylko żadna nie wpadnie, że to przez kolczyki które zafundowała dziecku! Po co wyprzedzać pragnienia dziecka? Niech samo zapragnie kolczyków. Przynajmniej będzie miało radość, a nie cierpiało w nieświadomości jako kilkumiesięczny maluch. Tłumaczenie, że małe dziecko nie czuje bólu jest głupie. To przecież człowiek, tylko nie wie dlaczego go boli! Kolczyki u niemowląt to pragnienie mamuśki, a nie dziecka!

Gość Kessi543
ewks współczuję twojemu dziecku takiej matki idiotki , jabłko od jabłoni daleko nie pada więc nie wyrośnie na błyskotliwą osobę , chyba że tatuś ma więcej oleju w głowie więc jemu również nie zazdroszczę żony

Gość umka
ewks nie narzucam sama chce..np majac 5 lat chce isc na tance i pojdzie..a twoje dzicko chcialo kolczyki??? widzisz roznice?5 letnie dziecko juz powie wyrazi chce gry na skrzypcach,w szachy,pojscie na tance..a maluszek jak wyrazil chec na kolczyki????? ja mojej nie zmuszam do szachow ,warcabow a ty swoja zmusilas do kolczykow... moja w kazdej chwili moze zerzygnowac z zajec i nie zostawi to sladu,a twoja jak wyjmie kolczyki bo nie bedzie chciala zostanie slad...nie mowiac o bolu wczesniej..widzisz roznice??????????????????????????

Takie typowe kafe wieśniarki, dziecku kolczyki jak ledwo siada, ale wązne, że na wiosce zobaczą :D Do tego imię musowo Andżelika i jest lans :D Kosztem dziecka.. nie no gdyby to nie było tak śmieszne to nawet tragiczne..

Gość moja na 5 urodziny
taki prezent sobie zażyczyła