Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grysikowapanienka

czy wolno jesc w ciazy orzechy laskowe>?

Polecane posty

Gość grysikowapanienka

to 39 tydzien

Gość ??????????????
A dlaczego nieby nie??? Ja jadłam orzechy przez całą ciążę bo lekarz uważał że mają zdrowe kwasy i że migdały i orzechy w diecie ciężarnej zawsze powinny być więc skąd podejrzenie że nie wolno?

Gość Klaudka.B
No włąśnie autorko , dlaczego wogóle pytasz??? Ktoś ci nagadał że niezdrowe??? ;)

Gość Do autorki :D
gdybyś była na początku ciąży o jeszcze bym zrozumiała że z jakiegoś powodu pytasz ale ty zaraz rodzić będziesz więc tym bardziej się już nie martw jeżeli się ich za całą ciążę najadłaś. A tak poza tym to trzeba dodać że orzechy dla płodu są bardzo zdrowe ze wzgedu na składniki pomagające w rozwoju kory mózgowej (zwłaszcza orzechy włoskie)

Orzechy włoskie są dobre dla rozwoju kory mózgowej, bo same przypominają mózg:D którego autorce tematu najwyraźniej brakło;)

Gość Wiecie co mi
Do laura diaz---- Oczywiście że orzechy włoskie dobrze wpływają na korę mózgową i dziwię się że skojarzyłaś to odrazu z ich budową i że przypominają tobie mózg :D ..sama masz tendencję do wybujałej wyobraźni i braku klepki :D.

Gość Jestem w 6 miesiącu ciąży
i mnie lekarz też zalecił jadanie orzechów w tym orzechów włoskich bo te najbardziej wpływają na rozwój kory mózgowej i mają mnóstwo dobrych kwasów . Laura Diaz-> Jasne że orzech włoski przypomina mózg ale czy według ciebie tylko dlatego akurat działa na korę mózgową??? :D Faktycznie wąsko myślisz ale wyobraźni gratuluję :D