Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmfhdmdsm

imię Laura i Dominik. podoba Wam się? jest oklepane czy nie?

Polecane posty

Gość hmfhdmdsm

j.w.

Gość gąsiorowskaa
Laura jest okej, chociaż już dość oklepana w pokoleniu maluszków. No ale nadal bardzo ładna. Dominik od zawsze jest dla mnie imieniem zbyt miękkim dla chłopca. Po prostu zbyt delikatne, kobiece imię.

Wybacz - obu nie znoszę - mam niemiłe doświadczenia z osobami o tych imionach (ona wyjątkowo wredna osoba, wszędzie wciskała nos; on paskudny charakter, złośliwiec). To odosobnione przypadki, ale nie mogę się uwolnić od tych skojarzeń.

Gość hmfhdmdsm
właśnie jakoś tak u mnie Laur jest mało, a powiedziałabym nawet, że żadnej osobiście nie znam, jedynie ze słyszenia może z 2, w przeciwieństwie do Julki,Mai,Wiktorii,Oliwii,Nikoli,Amelki,Hani,Marysi,Zosi,Gabrysi,Antosi - nie to, żebym miała coś do tych imion, bo są ładne, ale baaardzo popularne, bynajmniej u nas...a co do Dominika to nie znam ani jednego poniżej 18roku życia...

Gość hmfhdmdsm
salianka, rozumiem, sama mam skojarzenia z różnymi imionami, ale jeśli na chwilę wyłączysz swoją pamięć to jak brzmią dźwięcznie te imiona?:) mnie się podobają, ale to zbyt subiektywna ocena;]

Gość hmfhdmdsm
wiecie, podobają mi się też takie imiona jak Ariadna,Aurelia,Olimpia,Eunika,Fabian,Kryspin,Jaromir i nie dlatego, że są dziwne i oryginalne i chcę, żeby moje dziecko się wyróżniało, ale po prostu mi się podobają...ale wiem, że otoczenie będzie patrzyło na mnie jak na dziwaka i będzie komentowało, więc szukam imion neutralnych, czyli polskich - ani dziwacznym, ani strasznie popularnych...chociaż właśnie widzę, że Laur trochę jest w spisie najpopularniejszych imion.

Gość hmfhdmdsm
dziwacznyCH * może Wy macie propozycję dla dziewczynki, taką, żeby idąc do szkoły nie było 5-10 takich samych imion w klasie/w klasie równoległej... mam już córkę Klaudię, ale też nie znam w jej wieku dziewczynek o tym imieniu.

Oba bardzo ładne- dobry wybór. moja teściowa jest Aurelia- ciężko to zdrobnić.

Gość hmfhdmdsm
jedynie Aurelka, ale ilość liter pozostaje bez zmian:)

Myśle ze przesadzasz. Znam Eunike, kolezanka ma 6 letnią corkę- Aurelię. Fabianów to teraz zatrzęsienie się porodziło. A i malą Adusię mamy na kafeterii (Ania pozdrawiam) Mnie dla dziewczynki podoba się Marlena. Chyba nie jest teraz specjalnie oklepane. Dla chlopca Kajetan.

Gość hmfhdmdsm
Marlena odpada, wykluczona z powodu osoby w rodzinie o tym imieniu, a także: Aleksandra,Paulina,Izabela,Wiktoria,Alan,Amelia,Kornel,Marcel,Filip,Zuzannna,Jakub,Lucjan,Tomasz,Kajetan,Natalia,Damian,Dawid,Agata,Joanna,Patrycja...

Gość hmfhdmdsm
bardzo mi się podoba Laura, chyba zostawię tak, jak jest:) a jak będzie chłopiec to Dominik...będzie pasowało Klaudia i Lura/ Klaudia i Dominik ? :) do nazwiska pasuje idealnie.

Gość gąsiorowskaa
Marlena to imię wymyślone na cześć duetu: MARKS I LENIN

Gość hmfhdmdsm
LAura* - zjadłam literkę... Wiosenna- Iza odpada, mam siostrę rodzoną o tym imieniu -fakt, że Izabela, ale i tak Iza wszyscy mówią od x lat...a co do urzędu to mamy takich urzędasów, że wątpie, że zgodą się na jakieś udziwnienia i zdrobnienia...koleżanka chciała dać Nadia, powiedzieli jej, że to skrót od rosyjskiego Nadzieja i nie nadadzą tak, więc są ludzie i ludzie:)

Gość on ononss
Mojej koleżanki synek ma na imię Bruno wydaje mi się bardzo fajne i męskie ;)

Gość hmfhdmdsm
ludzie i ludziska* - Boże, jak ja dzisiaj wszystko przekręcam:D wybaczcie;p

Laura jest ok, dominik też ;) Na prawde nie musi pasowac do imienia pozostalych dzieci bo to nie ma znaczenia. Tylko w bajkach sa kaj i gerda czy jas i malgosia :P

Gość PIEKNE :*
PIEKNE :* moja córunia ma na imie Laura !!!

Gość hmfhdmdsm
ps. wiosenna śliczną masz córę, moja też była taka czarnula jak się urodziła, a teraz włosy jaśniutki blond i lazurowe oczyska:)

Mojej też już jaśnieją :(:(:( A myślalam, ze choć jedna bedzie miala po mnie wlosy. Podobno ciemne kolory są uwarunkowane genami dominującymi, a tu dupcia, bo cala trojka będzie "zlocista" jak to mowi M. ;) Tylko mama- "brunatniczek" (to też z M. ;) ) no i Loli jak na razie jeszcze też :)

Gość gąsiorowskaa
Wiosenna teraz zobaczyłam zdjęcie córki, faktycznie bardzo fajna. :) Możesz zdradzić jak ma na imię?

Gość gąsiorowskaa
aaa wyczytałam pod zdjęciem, że Karolina :)

W Polsce nie zarejestrujesz no Izy musi być pełne imię tj Izebella.

Gość mój syn
mój syn ma na imię Jaromir i nikt na nas dziwnie nie patrzy, wręcz przeciwnie, mówią, że jest bardzo ładne. więc jeśli Ci się podobają rzadziej spotykane imiona, to śmiało... Ja nie patrzyłam na to, co się komuś podoba, tylko na to co podoba się mi i mojemu mężowi. Każdy w naszym otoczeniu ma przecież inne preferencje, więc nie da się dogodzić wszystkim, a zdanie obcych ludzi nie ma w tym wypadku dla mnie większego znaczenia. Jeśli chodzi o proponowane imiona, to imię Laura mi się podoba, ale nie dałabym tak na imię swojej córce, natomiast imię Dominik nie podoba mi się zupełnie, ale wybór imienia ma być Twój