Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjkli

abonament radiowo telewizyjny

Polecane posty

Gość ok.rusz.ka
witam. Wczoraj mojej mamie zablokowali konta w banku - firmowe i osobiste. Skarbówka weszła na konta z powodu niepłacenia abonamentu. 1500 zł kary. Nie można zrobić NIC, trzeba zapłacić, nie można się nigdzie odwołać. Nie obchodzi ich tez że płaci telewizję cyfrową... A konto odblokują po długim procesie. Trzeba jechać do skarbówki, zapłacić, potem skarbówka wysyła pismo na poczte u uregulowaniu, potem poczta do banku z prosbą o odblokowanie konta!!! Wszystko trwa kilka tygodni! Masakra, mama jest załamana...

No bo jak się zaczeło płacić to cieżko przestać bo mają Cie już w bazie danych ja tam nie płacę od początku wiec mnie nie mają :P

Gość no ja nie zgłaszałam i nie pła
cę i nie mam żadnych upomnień! ...co ciekawe jak poszłam po zakupie mieszkania na pocztę z pytaniem o rejestracje TV, to babka ze zdziwieniem spytała "ale na pewno pani chce go rejestrować?" - jak oni tak do tego podchodzą to głupia byłabym jakbym płaciła :P co do TV to nie oglądam - a już na pewno nie publiczną - strata czasu! jak już to jakiś film na TVN albo POLSAT albo Kuchnię TV albo mini mini dzieciom puszcze na 20 min, ale tzw odbiornik mam w domu - głównie kupowany pod odtwarzanie konkretnych filmów z płyt a nie dla jakichś badziewnych programów telewizyjnych - dla mnie w zasadzie mogłyby nie istnieć!

Gość ALE TO NIE CHODZI O TELE-
wizje publiczna , placi sie za posiadanie odbiornika , ktory sciaga sygnal , czytaj telewizor /radio/ (za granica komp). Nikogo nie obchodzi czy ktos oglada TVP i teleekspres czy polsat cafe :-0 bo to nie o to chodzi :-0 Za granica sa bardzo wysokie kary za nie placenie abonamentu. Tam wszyscy placa , bo jak im dosola kare to.... Zreszta jezdza specjalnymi samochodami i sciagaja, wiedza gdzie jest odbierany sygnal , potem komp. sprawdzaja czy ktos zarejestrowany i placi i jesli nie to na miejscu pukaja do drzwi i sprawdzaja , a raczej daja ostrzezenie . Krotko mowiac maja delikwenta , a jemu pozostaje tylko juz zarejestrowac odbiornik , bo inaczej zaplaci spora kare. W Polsce to samowolka i oszustwa, kazdy robi co chce chce i ma to w duupie.

Gość Kasia...............
nie ma przepisow wykonawczch, wiec tvp moze nas tylko grzecznie prosic bysmy placili abonament. Moga przysylac upomnienia, ale zauwazcie, ze nie ma tam mowy o komorniku, czy sadzie ktory by nam grozil. Tusk 4 lata temu szedl do wyborow z haslem - zniose abonament. Ale co? Wystraszyl sie i tylko emerytom teraz legalnie "nalezy sie" tv bez oplat. Kanaly prywatne utrzymuja sie z reklam, a publiczne jakos nie moga??? Pieprza o misji, a co ja mam w tv? Same gnioty i filmy dla glupkow. Ale abonament trzyma sie twardo. Ja nie place. Jak kilka milionow Polakow. To sie nazywa nieposluszenstwo obywatelskie. Ciekawe kiedy zabiora sie w koncu za rozwiazanie tego problemu..?

Gość Kasia...............
tzn.place za kablowke. A panstwowej tv osobno doplacac nie zamierzam

Gość no ja nie zgłaszałam i nie pła
a to rozwiązanie ze sprawdzaniem kto ściąga sygnał bardzo mi się podoba! rozumiem że telewizor mogę sobie miec, tylko nie mogę do anteny podłączać, tak? Super sprawa! miałabym motywację, żeby wcale tv nie włączać i nie płacić abonamentu! Lepiej jeden film obejrzeć porządny niż tracić czas na chłam z TV.... szkoda, że u nas czegoś takiego nie zrobią!