Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szeptuchaaaa

jakie dodatki do sukienki? prosze o pomysły

Polecane posty

Gość szeptuchaaaa

nie w tym dziale zadałam pytanie, więc je tutaj skopiuję,trochę długie :-) mam sukienkę koloru "cielistego" (jasnokarmelowego?), prosta,bez rekawów,wycięta okrągło pod szyją,do talii dopasowana, od pasa mocno marszczona (jestem szczupła i chciałam zaokrąglić biodra),ma trzy warstwy,wierzchnia to przejrzysty kreszowany jedwab (cała sukienka jest z jedwabiu) na to będę miała bluzkę z delikatnej koronki,ze złotymi punkcikami w kolorze sukienki, z długim rękawem,całość będzie tak uszyta,że bluzka ma sprawiać wrażenie wierzchu sukienki,a nie osobnej bluzki (jak nie będzie mi zimno,to bluzkę będę mogła zdjąć) a na to mocno pomarańczową ,zwiewną narzutkę w formie płaszczyka z jedwabnej satyny,z tym że warstwa świecąca będzie lewą stroną buty-mam cyklamenowe,tylko nie wytrzymam chyba w nich całe wesele i do przebrania wezmę buty w kolorze nude (nieco jaśniejsze niż sukienka) i mam problem-jakie do tego wszystkiego dodatki? fioletowe? złote? pomarańczowe? sukienka jest bardzo neutralnego koloru, chciałam postawić na mocne dodatki, ale za dużo o tym myślałam i się całkiem pogubiłam czy mogę mieć złotą torebkę? a kolczyki fioletowe? do spięcia narzutki wymyśliłam broszkę-kwiat fioletowy,ale jak zdejmę narzutkę nie będzie już tego mocnego akcentu.. a może zamaiast kwiata fioletowy pasek? wszystkie dodatki muszę kupić,w domu mam złote kolczyki-kulki i kilka złotych łańcuszków (srebra nie biorę pod uwagę-nie będzie pasować) i jaki kolor paznokci??? mam 40 lat i zaraz zwariuję

moim zdaniem troche przekombinowalas z tymi narzutkami wszystkimi. Odpuscialbym bluzke z koronki ( te zlote punkciki wydaja sie byc tandetne) i zalozylabym tylko ta narzutke. Przypuszczam,ze idziesz na wesele ;) wiec po kosciele bym zdjela narzutke, na sali bedzie cieplo ;) dodatki bym wybierala pod kolor butów, inaczej wszystko bedzie jak z innej parafii dlatego bylabym cala impreze w tych butach nude, zwlaszcza,ze jak mowisz - sa wygodniejsze. naszyjnik bym sobie darowala, a co do kolczykow oto moje propozycje: http://allegro.pl/kolczyki-z-perlami-i-cyrkoniami-atmosphere-i1817092142.html http://allegro.pl/dlugie-srebrne-kolczyki-cyrkoni-cyrkonie-swarovski-i1812903289.html ladne tez beda zwykle biale albo kremowe perelki, ale tez duzo zalezy jak upniesz wlosy paznkcie jasnobrazowe, perlowe lub nablyszczone i wykonczone frenczem - zawsze eleganckie i do wszystkiego pasuja

Gość szeptuchaaaaa
tak, wiem - trochę dużo tego, nie wiem czy wszystko założę, ale jedwab na narzutkę "szedł" pocztą,a poczta w tym wypadku się nie spisała, więc dokupiłam koronkę, żebym nie miała gołych rąk-jestem strasznym zmarźluchem i najchętniej na to narzuciłabym wełniany pled ;-), mam nadzieję, że będę dużo tańczyć i nie będzie mi zimno.... nie wiem,jak to wszystko razem będzie wyglądać,bo i bluzka i narzutka są " w szyciu" ,te złote punkciki nie są strasznie tandentne,myślałam że to kryształtki ,ale fakt- nie miałam tego w planach, jak wymyślałam kreację i nie jestem do końca do niej przekonana, może masz rację pomysł na kolory zaczerpnęłam z netu i czasopism (działy mody oczywiście) i w tym sezonie modne są odważne połączenia i chciałam w ten sposób podkreślić świeżość kreacji,nie chcę być taka zachowawcza :-) włosy będą upięte,szyja całkiem odsłonięta, coś takiego,jak te pierwsze kolczyki byłyby ok, nie mogę mieć dodatków pod kolor butów, bo to będzie bardzo blado i nijako wyglądać, sama sukienka jest mało wyjściowa,tzn. skromna i prosta, ze złotym łańcuszkiem i małymi złotymi kolczykami mogłabym w niej wyjść z koleżankami do knajpy, a wesele to takie większe wyjście,potrzebuję mocnych akcentów

a masz moze foto tej sukienki i butów ktore planujesz załozyc?? wiem,ze takie polaczenia sa modne, tylko jeszcze fasonem musi pasowac :P a ja sobie jakos nie moge tego zwizualizowac ;)

Gość szeptuchaaaa
nie umiem robić zdjęć w sztucznym świetle i nie starałam się o efektowną stylizację :-), te tutaj w miarę dobrze oddają kolory jak pisałam- pomarańczowy na narzutkę (to jest kawałek na sukienkę)- widać na zdjęciu świecącą i matową stronę,ta matowa będzie na wierzchu narzutka będzie ciut dłuższa od sukienki,dopasowana (taliowana) zaszewkami,lekko rozszerzana na dole,nie wiem jeszcze jak zapinana i czy w ogóle będzie zapięcie (jeden guzik? w pasie? pod szyją? ) jutro mam przymiarkę to zdecyduję

Gość szeptuchaaaa
ktoś jeszcze się wypowie? naprawdę potrzebuję pomocy :-)

Gość szeptuchaaa
pogadam sama ze sobą :-), byłam u krawcowej, ta koronkowa bluzka wygląda ciulato (sorry), nie ubiorę jej ,narzutka ok, będzie miała zapięcie na jeden guzik ,w talii tylko jakie dodatki??